Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2011 10:56 - ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪР ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4752 Коментари: 6 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Господин Цветанов,

В самото начало на вашето влизане в политиката като министър на МВР се срещнахме случайно в БТВ на едно сутрешно предаване. Тогава аз ви обясних две неща-че МВР трябва спешно да бъде радикално реформирано, като противопожарната служба и охранителната полиция се дадат на общините. Така от около 60 хил. щата бройката ще падне до 3-4 хил, човека, които могат лесно и ефективно да се управляват. И нещо, което е много важно-да минават всяка година през подготовка и да бъдат тествани. Така според резултатите ще се знае кой ще върви нагоре, кой-надолу, а кой-навън. Вие тогава не поискахте или не можахте да разберете какво е съдържанието на тези думи. В резултат на това сега се чудите как да запушвате всичките дупки. Това дето изтича от пробойните в крайна сметка ще ви удави.

Второто нещо, което ви препоръчах беше да направите спешно една конференция с неправителствените организации, особен с тези, които се занимават с корупцията и престъпността, включително в средите на МВР и Съдебната система. Обясних ви да се облегнете на партньорство с тях, защото по места те знаят всичко. Така щяхте да имате една отлична обратна връзка и да направите работата на МВР ефективна и точна. Вие си замълчахте и за това. Вероятно не искате да се разделите с част от огромната власт, за сметка на контрола от страна на НПО. Обясних ви и това, че хората нямат доверие в МВР и няма да ви сътрудничат. Сега от МВР молят хората да помагат на КАТ, на ДАНС, на ГД БОП и икономическа полиция. Уверявам ви, че никой сериозен и знаещ няма да се отзове на сълзливите ви молби. Само дежурните натегачи и съмнителните ви доносници от кримиконтингента ще ви ползват за свои лични или корпоративни цели. Нормалните хора ще предпочетат журналист, на когото имат доверие.

Възгордяването, глупостта и резилът винаги вървят ръка за ръка. Това човек го разбира едва когато твърдата земя под краката му изчезне и той разбере, че е на свободно падане, а парашут няма.

Време е вече да се разбере, че общественият контрол може и да редуцира силно безконтролната власт, но в същото време повишава рязко показателите за борба с престъпността и корупцията. А един смислен политик ще предпочете да се лиши от власт за сметка на доверието и резултатите. Това го прави вече държавник.

Вие определено нямате такива качества. За две години министерстване щеше нещо да се появи.Няма и да ги придобиете, защото не ви остава много. Във ваш интерес е да признаете това и да се оттеглите от МВР. Можете да изберете друго поприще, в което можете да се справите с проблемите. Ако продължавате да упорствате ще заемете кръгова отбрана и ще станете мишена за всички. Това е сигурна политическа смърт.

Политикът трябва да бъде прагматик и оптималист. Вие имате силово мислене, което не позволява развиването на тези две качества. Борбата с корупцията и престъпността изисква събирането на точна информация, задълбочен анализ, отлично подготвени и проверени кадри, отлична агентурна и обществена мрежа и технологично обновяване. Силата не е най-важния фактор. Той е след всички тези неща, които изброих.

Тогава, в името на общото благо ви казах, че съм готов да се срещна с вас, за да мога да ви обясня идеите си и как да бъдат реализирани. Срещу нищо.

Сега и да ме поканите едва ли ще се съглася на такава среща.

Нямам ви доверие че ще разберете това, което ви казвам.

 

2011-05-27

София

                                                                                      Николай Колев-Босия





Гласувай:
9



1. chavdar01 - КАК ДА "РАЗБЕРЕ" КАТО ТОЙ ПЕЧЕЛИ ОТ ТАЗИ ДЕЗОРГАНИЗАЦИЯ В ПОЛИЦИЯТА.
27.05.2011 11:29
ДАЖЕ ИМАМ КОНКРЕТНИ ФАКТИ КАК.
цитирай
2. therainss - чавдар01
27.05.2011 15:14
Щом имаш, няма ли да ги направиш обществено достояние?
цитирай
3. mt46 - ЦЦ отдавна трябваше да се оттегли -
27.05.2011 19:06
още при скандала със СРС... Но и той, и ББ са нахални и нагли...
цитирай
4. alexanderherzdorf - Отворено писмо трябва да има не само ...
27.05.2011 22:07
Отворено писмо трябва да има не само до Цветанов, но и до Бойко Борисов със следният текст:

Уважаеми, г-н Борисов,
Моля подайте си оставката! Разпуснете си кабинета! Напуснете България! Вземете Цветелина Бориславова с Вас!

С уважение,
Българският народ
цитирай
5. chavdar01 - ДО alexanerherzdorf
28.05.2011 10:46
МОЖЕ И БЕЗ "С УВАЖЕНИЕ".
цитирай
6. alexanderherzdorf - МОЖЕ И БЕЗ "С УВАЖЕНИЕ". ...
28.05.2011 12:06
chavdar01 написа:
МОЖЕ И БЕЗ "С УВАЖЕНИЕ".


Възможно но все пак не искаме да падаме на примитивното ниво на Бойко Борисов, трябва да спазим езиковите норми и изисквания :))))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736669
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031