Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2011 15:43 - БАЙ ГАНЬО-ЕКСПЕРТ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2473 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

 

Пътува самолет над океана. По едно време единият двигател спрял. След малко заглъхнал и втория двигател. Пилотът преценил, че за да стигнат до най-близкото летище ще трябва да се освободи от товар в рамките на 5 човека.

Стюардесата влиза в салона и казва:

-Дами господа, двигателите не работят. За да се доберем до най-близкото летище трябва да скочат поне 5 човека. Има ли доброволци?

Доброволци, естествено, нямало. Затова започнала индивидуална обработка.

Отишла при американеца:

-Мистър, долу има купища долари!

Без да се замисли американецът скочил

Отишла при французина:

-Мосю, долу има купища долари!

Французинът не и обърнал внимание.

-Мосю, преминаваме над Таити! Долу има купища красива жени!

Французинът скочил незабавно.

Отишла при руснака:

-Товрищ, долу има купища долари и красиви жени!

Руснакът спокойно си отпил от водката. Тя била оправна мома и като видяла се сетила.

-За Родину, За Сталину!

Руснакът треснал водката на екс и скочил.

Отишла при арабина. Кандърдисвала го дълго, но той невъзмутимо си седял на мястото.

-Долу те чака Осама бин Ладен!

Аллах е велик!-извикал арабинът и скочил.

Останал само бай Ганьо. Летището вече се виждало, но самолетът почти докосвал водата. Дълго го въртяла стюардесата, но Ганьо не мърда и зяпа през прозореца. Накрая се уморила и отчаяла.

Господи, този идиот няма да скочи.

-Кой? Аз ли ма?

И скочил.

 

Припомням този виц, защото гледах снощи по БНТ предаването „Обещано”. На него за пореден път агентът „Камен” на Трето управление на ДС и стар шмекер Владимир Каролев се „изявяваше”, този път като експерт по топлофикациите.

Той и без това е неприятен на вид и дикцията му е дразнеща, но безапелационния му тон направо не може да се понася. Да бъде убеден в нещо, например, че водата е мокра или че въздухът е газ е невъзможно, ако противоречи на тезите му. Той е в състояние да откаже в спор с всеки нормален човек на принципа, че по-умния отстъпва. А в спор с него всеки може да бъде по-умен, стига да не се впряга на евтините му прекъсвания, обиди и простотии.

Та той се опита да ме убеди /и не само мен/, че централизираната Топлофикация е най-евтиното отопление в света. Този човечец бил чел и бил питал двама свои приятели в чужбина, че това е така. Няма що! Непробиваеми аргументи! Затова той бил обещал да се приватизират топлофикациите и всичко ще е наред. Един вид панацеята за българите на парно отопление.

Да приемем, че по принцип това е така, но аз бих му зададол няколко обикновени въпроса.

Ще поевтинее ли парното ако се приватизира или приватизаторът също като общината или държавата ще получава свръхпечалба, която по един потаен начин ще потъва в нечии джобове?

След приватизацията на електроразпределителите и водоснабдителите поевтиня ли услугата?

Ако в Германия парното е евтино, то означава ли, че ще внесем немски топлофикатор или трябва да внесем и немски кметове, общински съветници и немски консуматори, за да вървят нещата както трябва?

Като дългогодишен общински съветник защо досега не е обяснил на софиянци защо не е приета програма за оптимизиране на „Топлофикация” София чрез когенерация, подобряване на изолацията, гъвкаво насочване на необходимата енергия и хоризонтален начин на циркулация в апартаментите, за да може да се отчита точно изразходваната енергия и да се изловят крадците на енергия?

Знае се, че у нас дали ще е държавно, общинско или частно се краде. Ако е държавно или общинско се краде по един начин, а ако е частно-по друг. Но резултатът е един. Ние плащаме. Плащаме много повече, отколкото трябва, а разликата отива в нечии джобчета на хора, с които Владимир Каролев си пие питието и си сключва консултантски договори.

Освен, че е доносник и шмекер, той след себе си най-много обича него си. Обича да щъпука по телевизии, вестници, конференции и навсякъде, където може да вмирише обстановката. Така например преди години в предаването „Сблъсък”. Говорихме за ДС Тогава много агресивно той ме попита дали, според мен, той е бил агент на ДС. Отговорих му, че едва ли, тъй като ДС обикновено вербуваха интелигентни хора, но за всеки случай го проверих. Оказа се, че ВКР за него е направило изключение и го е вербувало. Освен това се оказа, че човечето е въртяло яко далавера още преди преврата. При това съвсем безнаказано. Защо сега трябва да приема, че се е променил към добро? Според мен той наистина се е променил, но съвсем не към добро. Станал е още по-нагъл и агресивен. Добрал се е до средносилни покровители и си развява байрака.

Не бива да се пропуска и още един факт. Че водещите на предаването бяха добре подготвени и му скроиха един малък кюляф. Те цитираха едно изказване без да му кажат от кого е. И когато той се изрепчи, че изказването е некомпетентно и глупаво те разкриха, че това е изказване на Доминик Дуда от фирмата „Далкия”-управител на варненската топлофикация. Тази фирма успя да свали цените и предложи да се направи когенерация, която ще свали с още 5% цените на парното и топлата вода. Така „Камен” сам седна на това,, дето държеше в ръцете си.

Не съм злонамерен, но за момент ми стана приятно. Просто се изкефих.

Още един бай Ганьо си го получи в Стара Загора.

Преди три години отидох в родния си град-Стара Загора и предложих в общината проект за завод за обработка и изгаряне на боклука. Срещнах се с двама зам. кметова и им обясних технологията. Тя е американска, екологична, ефективна и заема малко място. Поискаха ми цена. Поисках цифри за количеството и качеството на отпадъците, за да мога да ги изпратя на фирмата за да изчислят какъв капацитет има завода. Кметът, проф. Светлин Танчев, направи всичко възможно, за да не се срещне с мен. След това се саморазправиха със заместника, който искаше завод. Така Стара Загора престана да се интересува от завод, който се изплаща за 7,5 години работа и започва да работи на печалба.  Взе се „политическо решение” да се прави ново депо до с. Ракитница за 50 млн. лв. Така парите от извозване на отпадъците пак щяха да влизат в нечии джоб. А заводът щеше да бъде по-евтин и да се изплати. Щеше да заема около 30 декара и нямаше да има нито миризми, нито да замърсява подпочвените води. Топлината от изгарянето щеше да отива за отопление на топла вода и за производство на електричество. Пепелта е неорганичен тор. Отпадъци-няма.

Но сега има само отпадъци и още по-жалкото е, че те са на власт.

Но селяните от с Ракитница нещо не са съгласни с това депо. Надявам се, че и гражданите ще се поучат от тях и на изборите ще покажат един голям и ръбест среден пръст на всички кандидати за кметове, които имат две програми-една явна, която е за пред изборите и една тайна, която да изпълняват яко през мандата си.

Чух, че и трети бай Гань- Найден Зеленогорски ще се кандидатира за четвърти път за кмет на Плевен. Чудя се дали да не отида в Плевен преди изборите и да обясня на плевенчани, че той постъпи с тях по същия начин като старозагорския кмет.

Както казва г-н Какони на  ефрейтор Водичка секунди преди да бъде отупан:

Басом аз анят, басом аз астиадот, басом а Критус Марят, басом аз исгенед, басом а вилагот...!





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Абе, ти 20 години не открадна ли едни ...
10.05.2011 15:47
Абе, ти 20 години не открадна ли едни чорапи поне, та да се обуеш?
цитирай
2. bosia - до gargoo
10.05.2011 16:02
Аз си имам едно чорапче, дето си го обувам където трябва преди да употребя. То е летексово и много еластично. Ще го обуя като се срещна с теб. Ако искаш си носи вазелин
цитирай
3. chavdar01 - В БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ СТАВА ТАКА С ХОРАТА.
10.05.2011 16:43
КОГАТО ОТКРАДНАТ МНОГО ПАРИ,СТАВАТ МНОГО НАГЛИ.КАРОЛЕВ НЕ ПРАВИ ИЗКЛЮЧЕНИЕ.НО АЗ ПОМНЯ НЯКОИ НЕЩА!?
цитирай
4. pagan - Чудя се, дали Европа ще има нещо против, (пък и какво от това),
11.05.2011 04:34
ако вземем, че постъпим по либийски, сирийски, въобще арабски? Сещам се за един случай, когато имаше виетнамски работници, които като разбрали, че една тяхна сънародничка изневерила с българин, отишли у тях и го заклеймили:- Ти си льош, льош, льош! След което предполагам, той си е разплел чорапите, отишъл в манастир, посипал главата с пепел и най- вече си го е преместил в другия крачол!
Та имам чувството, че ние пишещите по блоговете правим точно това. Достатъчно е да видим някоя позната мутра на политик от току що падналите от власт, да обвиняват този, който държи властта в момента във всички грехове, които самият той е извършвал, и затова е паднал, за да усетим безкрайната им подлост и наглост. Та да чакаме, да се случи нещо.
Имам идея да се организираме по места, да си избираме шерифи и да им делегираме власт и да арестуваме разни престъпни типове- (ако трябва и политици!) Нали властта е в народа?! Или само се нарича "демокрация"? По време на комунизма, като нямахме пари за ремонт на кола, телевизор и пр. се научихме сами да си ги оправяхме. Защо да не можем и сега?! Явно делото по спасяване на давещите се е в тяхните ръце.
цитирай
5. bosia - до лелядобрева
12.05.2011 22:59
Естествено! В книгата друг Водичка няма и не може да има. Култовата му реплика е накрая, когато го водят комендантските.
"Аз нали ти казах, че не познаваш маджарите!"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11786572
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930