Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2011 10:37 - КУБА И КУБИЧНИТЕ ГЛАВИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ВЪНШНОПОЛИТИЧЕСКИ КОМЕНТАТОРИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2391 Коментари: 4 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
20 април 2011 г. БНТ. Сутрешен блок. Темата е Куба и някакви промени, които ставали там. Коментират някоя си Къдринка Къдринова и някой си Момчил Инджов. Всъщност, думата коментират никак не е точна. Те са поканени за коментар, но разказват лични спомени за Куба и обясняват копнежа си по Куба и Кастро. Това на разговорен език се нарича „дрън-дрън”. Започва Къдринова. Обяснява ми колко е прекрасна кубинската революция и колко героичен и умен е Фидел Кастро. Какъв авторитет е. Колко са лоши американците, които са организирали ембарго, колко са прекрасни кубинските лекари, само дето не обясни защо напускат Куба. И прочее дрънканици. Инджов напълно подкрепя колежката си и си спомня как е играл на воля в Куба, където баща му е бил дипломат през 70-те години. Погледнах календара. Мама му стара! Не е 1969 година! Дори не е 1989 ! Нещо не се връзва? Аз ли съм полудял или слушам Петър Кожухаров? Ощипах се. Отидох до спалнята и погледнах децата си. Те са родени 1998-а и 2001-ва. Значи сме в демокрацията. Така де, българската демокрация. Т. нар. демокрация. Но тези откъде се пръкнаха? Говорят ми за революция, за всенародна любов, за умните кубинци, за лошата Америка, за приятелството на един психопат-Кастро с друг психопат-Уго Чавес. Говорят за китайски модел, за виетнамски модел, за перестройка. През живота си съм виждал всякакви идиоти и тъпанари. И въпреки това гледах и слушах като гларус, чието гнездо е на покрива на първи реактор във Фукушима. Много силно облъчен и отнесен от цунами. Задавам си въпроса: „Тези не са ли чували какво се нарича политически коментар?” Не са ли чели, че до 2007 година Куба беше сред държавите, които ООН открито наричаше тоталитарни, и където човешките права изобщо не се спазваха? Че кубнците гладуваха и ако роднините им емигранти не им изпращаха пари щяха да умрат от глад? Че затворите бяха пълни с политически затворници, които гниеха и гинеха от побои, невъзможност да се изправят в килиите и които се придвижваха основно чрез „патешко ходене”. Не знаят ли тези набедени „коментатори” за Карибската криза”? Не знаят ли, че при първа възможност кубинците правят опит да избягат от Куба? Че в САЩ и особено във Флорида има милиони политически емигранти от Куба? Не са ли чували за Глория Естефан? Такъв панегирик за Кастро днес не биха изчуруликали дори Иван Гарелов и Тома Томов. Такива смешни приказки вече не приказват дори в Москва. Тези птици откъде се взеха? Кой ги покани да осмърдяват националната ни телевизия? Тази телевизия няма ли генерален директор, директорски борд, отговорни редактори и прочие? Защо парите от данъците ни се харчат за такава помия? Изглежда и в БНТ тиквите на директорите са дялани с брадва и имат форма на детски кубчета. И са също толкова интелигентни.



Гласувай:
11



1. apostapostoloff - Иска ми се да цитирам паметните слова на
20.04.2011 10:53
Теди Москов: "В телевизиите работят само тъпанари!" А пък за "коментаторите" да не говорим...

Най- голямата терца майорна май е и остава Стефан Гъзмизов, който е с килийно образование и биполярно разстройство, но непрескъснато е канен от всички телевизионери, за да ни налива ум в главите...
цитирай
2. kabuli - Не се чуди Босия!
20.04.2011 11:22
Обуй си чорапите и излез на терасата! За глупостта човешка няма почивен ден и тя не клати дърветата в гората.
Ами аз си мисля, че ако Генерала и "генералитета" спечелят баса през есента, то през следващите години със сигурност ще си живуркаме в новокаменната епоха на реставраторските години. Стартът е даден от едно училище в Пещера. Да ни е честит новокомунизма - с маймунско лице!
цитирай
3. анонимен - И аз си слагам шушоните
20.04.2011 16:31
Изключвам си бушоните и хич не им ебавам мамата .С тази измет нагла просто трябва даигнорираш нещата . Не им обръщай внимания !
цитирай
4. nkf - Без да се пусне кръв на комунисти...
20.04.2011 19:45
Без да се пусне кръв на комунистическите уроди,простотията ще се точи като гореописаната лъкардия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11801331
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930