Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2010 10:49 - Люсак бил ли е Гей или не е бил? (Или за сексуалността, толерантността и манипулативността)
Автор: strannica Категория: Политика   
Прочетен: 2279 Коментари: 3 Гласове:
10

Последна промяна: 12.10.2010 19:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Правилният отговор е: да, Люсак е бил Гей. Бил е Гей с главно Г!

   Бил е Гей-Люсак. Френски химик, формулирал два от важните закони в съвременната наука.

   А ако някой си е помислил дали е бил нещо друго – свързано със сексуална ориентация – отговорът е: не знам.

   Но така, както е тръгнало, нищо чудно на днешните и бъдещите дечица това „Гей” да им говори единствено, че този Люсак е имал „нетрадиционна сексуална ориентация”. И нищо чудно да бъдат поощрявани и хвалени от учителите за този си креативен, интересен, атрактивен, оригинален - и т.н. в същия дух - поглед върху личността на великия химик. Нищо чудно в бъдеще „гей” да се прибавя към фамилията като „сър” например – като титла, обозначаваща носителите на една изтънчена душевност и извисеност, която простосмъртните хетеросексуални няма как да притежават и няма как да оценят по достойнство. „Борбата срещу хомофобията” и призивите за толерантност май са първата стъпка към това.

   Резолюцията на Европарламента от 2006 година „Хомофобията в Европа” изисква от страните да гарантират „на еднополовите партньори уважение и защита на тяхното достойнство, с каквито се ползват останалите членове на обществото...да засилят борбата срещу хомофобията чрез образованието...в училищата, университетите, в медиите, както и чрез ...законодателно въздействие.”

   Т.е. трябва да уважаваме хомосексуалистите. Едва ли не да ги хвалим и  поощряваме:”Ти можеш!”, „Направи го!”. Още от училищната скамейка...Защото и те са хора. Имат нужда от толерантна среда, създаване на условия, поощряване, за да разкрият с пълна сила това, на което са способни. Добрее, нямам нищо против, хора са. Да си живеят живота, както те го разбират, щом точно по този начин могат да се почувстват щастливи и пълноценни, нямам нищо против , правете любов, а не война и тъй нататък.

   Обаче. Когато се съберат на внушителна тумба, за да натрапят /така се получава, дори и да казват, че не това е целта им/ своята различност, започвам да си мисля, че нещо не е наред. Започвам да си мисля защо го правят? Каква е целта на един гей-парад /гей-демонстрация, демонстриране на хомосексуалността/?

   Дали да не се откажем да се правим на по-тъпи и слепи, отколкото сме, и все пак да забележим разликата между „толерантност към  хомосексуалните хора” и „толерантност към целенасоченото демонстриране на хомосексуализма”?

    Та какво целят милите с парадирането си?

   Да заявят:”Ето ни, има ни, много сме”? Ами никой не се съмнява. Няма нужда от парад.

  Да си извоюват равенство и граждански права? Случайно някой да не е могъл да стане депутат, министър, артист, автомонтьор и т.н., защото е гей? /Между другото, да знаете за такъв случай – автомонтьор – гей? Или – тракторист – гей? Аз – не. Но това е отделна тема./ Да има някакъв член в някой закон, според който хомосексуалистите да са подложени на гонения и притеснения? На накой да му е отказано да е обслужен в магазина, да се качи в обществения транспорт само защото е гей? Може пък да не съм разбрала – може да има „нравствена полиция”, която нахълтва в домовете им в най-нежните моменти с някаква последваща санкция за тях? Целта на парада явно не е отменянето на някакви подобни дискриминационни безумия – просто защото такива не съществуват.

   Един журналист беше издигнал предположението, че подобна демонстрация е вопъл на ранените им нежни души, защото „педал” било се превърнало в епитет, използван като обида, изключително в отрицателен контекст и с отрицателен оттенък. Чудя се как още не са се обединили индивидите, необременени с интелект, за да се изпарадят против използването на думата „тъпанар” като обида и изключително с отрицателен оттенък. Ама и те са хора, нали така – имат право на уважение наравно с всички други членове на обществото. Толерантност! Еднакво уважение към всички и към всички паради абсолютно!

    Само че когато става въпрос за гей-парад, става все пак въпрос за парадиране с определени сексуални предпочитания. Все едно да парадират любителите на сутрешния секс, любителите на определена поза, любителите на тантрическия секс и т.н. Тъпо е някак си. Едва ли главната цел на един гей-парад е парадиране точно с това.

  Да не би такъв парад да е поддържане или възраждане на някаква вековна или хилядолетна духовна традиция на нашия народ, забравена през вековете? И трябва да се възхищаваме и да аплодираме на старанията тя да бъде възродена?

 Не знам каква е статистиката сред гейовете. За педофилите бях срещала следното: 85% (!) от педофилите са били жертви на педофили през детските си години. За гейовете знам само, че доста от тях споделят, че са станали такива, защото като момчета са били изнасилени /или со кротце, со благо и с мнооого любов и еднополова нежност са въведени в руслото на гей-културата/ от мъж. Ако някой мъж го направи със собствения ви син....поне нещо ще ви трепне - че може да не дочакате внуци...Но да не се отдаваме на мрачни мисли. Да бъдем толерантни! Като възприемаме невъзмутимо хомосексуализма, често развил се като резултат от педофилски попълзновения и неминуемите психически последствия от тях, не толерираме ли в известен смисъл и педофилията? Това така, между другото.

   И пак между другото: ”Една от най-ярките особености на повсеместно въвеждания „нов световен ред” е призивът към демокрация, пазарна икономика и ценностите на западната цивилизация. По този начин глобализацията се превръща във фактор на икономическото, политическото и културното развитие в световен мащаб...Глобализацията трябва да обхване не само всички обществени процеси, но и живота на всеки индивид поотделно...Точно затова се оказва необходимо „идеологическото прекършване” на историческите корени...Подлагат се на стандартизация нравствените принципи, които в повечето случаи се основават на културно-религиозните традиции.” (Т.Атаев)

  Нюансче: някои от самите хомосексуалисти са против гей-парадирането. Напротив, някои хетеросексуални ще се скъсат от напъни то да бъде толерирано и да стане част от културните и социалните традиции. Защо го правят?

 

 P.S. Провокирано от поредната реакция срещу гей-парадирането – в Белград.
Всъщност май не става въпрос просто за противопоставяне на хетеро- и хомосексуални индивиди. Не става въпрос и за (липса на) толерантност между индивидите като такива.

  P.S.S. Приветствам толерантността в междуличностните отношения. Не приветствам опитите да бъде манипулирано мисленето ми и да бъда правена на идиот под привидно благовидни предлози.



Гласувай:
10



1. bapha - гледна точка е :)
12.10.2010 13:58
все си мисля, че те самите имат нужда да се усетят "неразлични" и търсят начини...
Но пък ако спрем да им обръщаме внимание, подобни прояви ще потънат в забвение (надявам се). Тъпичко малко е да правиш демонстрации за "приравняване" :)))
Нещо като "борба за мир"
или "еб.не за девственост" :))))

Та, вярвам, че тези "паради" са им нужни :)) нека си кютат
цитирай
2. armorica - Бройте гласа ми по двайсет!
12.10.2010 18:57
Жалко, че правилата в блога не позволяват да се гласува по много пъти.
А "ценностите на западната цивилизация" - мерси от тях! Защо всички да се подравняват по западняците?! И европейците какво лицемерят - Европа да бъдела мултикултурна общност. Да, ама не. Пазенето на традиционната култура на отделните страни всъщност не се толерира. Защото точно това представлява реакцията срещу гейпарадите на Балканите - независимо от хулиганщините първата цел на протеста срещу гейовете е запазването на традиционните ценности в нашите балкански общества.
Ние, балканците, живеем по правила, много по-близки до човешката природа, отколкото западноевропейците и изобщо евроамериканските "високоцивилизовани" общества. Нима е нещо лошо мъж и жена да се обичат, да живеят заедно, да правят секс помежду си, да родят свои деца и да ги отглеждат в безопасна среда?! А вместо това ни се натрапва внушението, че трябва мъже да се бракосъчетават с мъже и жени с жени, че тези двойки едва ли не са длъжни да осиновяват деца (откъде ще се вземат, ако няма хетеро секс? - Може би ще ги раждат сурогатни майки чрез инвитро оплождане...). Изобщо - изкуственящина.
А колко от гейовете всъщност не са такива, ами само се правят на "различни" - за да привличат внимание, да трупат рейтинги и пари от реклами...
За педофилията и последващия хомосексуализъм по-добре да не отварям дума, вие и без това сте го казали така, че няма какво да се добави.
цитирай
3. strannica - ...
12.10.2010 19:18
Благодаря за гледните точки! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1504695
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985