Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Онлайн радио Словото на Учителя Беинса Дуно
2. Словото на Учителя Беинса Дуно
3. bgzemia в YouTube
4. Иванчовски правопис- как да сложим небесния знак ят и голям юс на клавиатурата си
5. Националенъ светогледъ
6. Масово пробуждане по света за вредите от ваксините
7. Видео: Как живакът във ваксините убива мозъка
8. Духовна Свобода
9. Порталът към съзнателен живот
10. Небесният знак на България-Силва Дончева
11. САЩ се опитва да наложи забрана на етикетите ГМО
12. Мръсна пропаганда-Отказът от ваксините уж застрашавал здравето
13. Как да предпазим децата си от "осакатяването" на образователната система
14. "Кодекса за храните" против населението на Земята
15. Билкови рецепти-1част
16. Билкови рецепти-2част
17. Опасност за билките и билколечението
18. Хомеопатия
19. Световна конспирация срещу здравето
20. Извращенията са приемливи, ако се вършат от властите
21. Що е то “задължително” и що е “образователна система”
22. Фармафия = мизерия, зарази и грешни дози
23. Конспирация на НАТО-облъчват ни
24. Петиция против задължителните ваксини
25. Ваксините- информиран избор
26. ГМО е вредно,кой твърди,че не е?
27. Внимание-инплантиране на чипове с ваксините
28. Ваксините носят само вреди
29. Българска Национална Патриотична Телевизия- храна за духа и извисяването на българина
Постинг
01.10.2010 17:33 - Призив към всички,които милеят за България и българското!
Автор: bgzemia Категория: Политика   
Прочетен: 3704 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 01.10.2011 12:43


Призив към всички,които милѣят за България и българското!

Мили мои съотечественици,имаме щастиѣто да чѣтем Словото на Великия Учител Беинса Дуно(Петър Дънов) на родния си език,а това си е направо късмет по рождение докато  другите народи трѣбва да се потрудят за това. Нека не  забравѣме,че  един ден целият свят ще чете и пише на български и не от някаква наша мания и фанатизъм да се наложим,а доброволно и целенасочено от осъзнатост на всички ,че точно българскиѣ език носи в себе си енергиѣта на Свѣтлината.

Как мислите защо един наш президент предлагаше да се заменѣла кирилицата с латиница??? Не го наложиха официално,но нека не позволяваме да се наложи неусетно в ежѣдневието ни поради дълбоко спящото ни съзнание.

Идват чужди фирми и търсят служители,които говорят поне английски- ще кажете това е нормално,за лесна комуникация е,връзка със останалия свят,за наше добро е ,за нашето развитие е. Да, това е така,но ако един чужденец идва в страната ни да ползва нашите ресурси било то човѣшки или природни или законодателни и т.н. за да развива бизнеса си и да печели пари,то най-малкото нѣщо което трѣбва да направи е да научи езика ни в знак на уважение към страната ни и нас самите.Вие като отидѣте в друга държава на български ли говорите с тамошните хора или се стараете да научите поне няколко изречения от техния език???А ако започнѣте бизнес там????
Не казвам да налагаме маниакално само нашѣто си,не казвам да не учим чужди езици-в никакъв случай. Казвам само да бъдем внимателни и да не позволѣваме неусетно да се прекрачи границата слѣд която българската азбука и език ще са отживѣлица, ползвана само от бабите и дядовците. Българинът е устойчив ,издръжлив народ ,който е оцелявал и ще продължи да оцелява независимо от опитите да ни англонизират,американизират,туркизират и всѣкакви други .....-зират
Небесния символ " ѣ" трябва да се върне там,където му е мястото,защото „той е Божѣствена закрила за българите”.

Знаменосецът на българската азбука е  ѣ” и „ако се изхвърли от употребление българският народ много ще закъса”(както и стана).

„Бъдещето е на българите .Те ще оправят всички народи,понеже в техния език е буквата „ѣ”.

„Буквите „ѫ” внася светлина в ума.”

„Буквата„ъ” е добрият пазител,добрият стражар,който пази къщата и съкровището да не се изгубят”,”поставено накрая на думата означава  Закон на Божествената хармония”  „Ако не пишете „ѣ” няма да побеждавате”……….и т.н. и т.н….това са все мисли от Учителя

Крайно време е да се възстанови Кириловата азбука ,крайно време е да се върне небесния знак на покровителството „ѣ”, в който са заложени свободата на българския народ и братското единство на славянските народи,за благото на цялото човечество

 

 Амин

ПП.в текста по-горе знакът „ѣ” не е използван по правилата описани по-долу.       

 

Правила за „ѣ”(ят) в "Упътване за общо правописание" на Тодор Иванчов, 1899

Досегашната практика и всички разисквания, станали по нашия правопис, едно впечатление ни оставят, а именно, че не можем разумно да се простим с тоя белег от българската азбука. Крайно неприемливи са се оказали всички опити да се изхвърли тая буква от българската азбука и да се замени с други; такъв е опитът да се заменява тя с Е или с Я, според де как се чува; а за употреблението само буква Е, вместо ѣ не трябва и да говорим, защото подобно изменение води след себе си и изменение на самия изговор. Министерството в дадения случай санкционира приетата практика и оставя и за в бъдеще употребление.

Според това, Министерството предлага да се пише ѣ главно върху етимологическа основа. Така ще се пише: вѣра - вѣрен, пѣя - припѣвка, цѣлъ - уцѣля, вѣя - вѣтъръ, брѣгъ - крайбрѣженъ, исповѣдъ - исповѣдамъ, кѫдѣ - кѫдѣшенъ.

* Буква ѣ остая в корени и думи, дето се пада да бъде етимологически. За тия случаи се дава по-долу един спомагателен речник.

* Буква ѣ се пише в глаголите на -я: сѣя, милѣя и пр.

* Буква ѣ се пише в окончанията на минало несвършено и минало свършено време във всички случаи, дето се употребява при досегашната практика: видѣхъ - видѣше, видѣ; берѣхъ - берѣше и пр., и във форми и думи произведени от основата на тия времена, като видѣлъ, берѣлъ и пр.

* Буква ѣ се пише в края на наречията, които изглашат на звук Е: дѣ, горѣ, послѣ, сетнѣ, подирѣ и пр., с изключение на наречията: не, още, въобще и поне.

* С буква ѣ се пише членът на множествено число: народитѣ, борбитѣ, добритѣ, местоименията: тѣ, тѣзъ, онѣзи и формите, произведени от тях.

* Буква ѣ се пише като суфикс в останките от старото двойнствено число: рѫцѣ, нозѣ, двѣ, двѣстѣ и пр.

* Буква ѣ не се пише, както и досега, след ж, ч, ш, след гласна и в началото на думите.

А ето от тук можете да изеглите добавка чрез която да поставите този небесен знак "на вашите клавиатури.
Успех на всички родолюбци!

И така, самото наименование на "азбука" идва от  азъ, боукы ...  :)

"Според Ведите това са трите главни аспекти на Създателя.

Веда на санскрит означава - знание. От тук изхождаме за знанието и в нашата азбука, за която Г.С.Раковски пише в "Ключ на българския език".

А - ази;
Б - буки;
В - веди;
Г - глаголи;
Д - добро;
Е - есть;
Ж - живете;
З - земя;
И - иже;
К - како;
Л - люди;
М - мислите;
Н - нашь;
О......

Можем да съставим следното изречение:

- Ази буки веди глаголи добро есть живете нашь земя иже како люди мислите.

или:

- Аз книгите ведически чета(глагол) за да живея добре на нашата земя, как мислите хора!?

или:

- Който четете книгите на знанието ще живее добре на нашата земя, не мислите ли така хора...."

Г.Раковски и  "Ключ българского езика"
Цитат

Както споделя в “Ключ българскаго езика”, ръкописен труд от 1858 г. 11, още докато е работел върху издаването на “Горски пътник” в Нови Сад през 1857 г. Раковски е мислел усилено върху възможностите, които етимологията (“правила о произведении речии”) би му дала, за да докаже, че българският е един от онези “класични названи езици” [16, 303]. Последните думи на тази малка”дисертация”, както нарича М. Арнаудов статиите на Раковски [2; 3], обобщават заключението за българския език като имащ “преимуществото” да е най-автентичната следа на “първата заря езиков” [19, 312]. Раковски приема появата на човека като еднократен акт (“человек по първото си появление на света е почнал тутакси работа с природата и тя с него” [19, 310]), съпроводен с появата и на езика (“език е съвременно появление с человека” [16, 304]). Според хипотезата на Раковски българският език – бивайки появил се “съвременно” с “появление человека”, съхранява през хилядолетията предела на човешкото изобщо - не като цивилизация, а като битие, като “биване”. В този контекст става ясно, защо точно върху думите “аз” и “език” съсредоточава Раковски своите етимологически упражнения в “Ключ българскаго езика”. “На самскритский език... быти е as ..., т.е. истое лично местоимение първаго лица на наш български език ас... Самата реч език, като се разглоби до първобитний си слог... има значение, ако можем каза тъй: йазик = оръдие, което изразява делата на аса ми, т.е. на битието ми... Самий предел между животните и человеците е езика със значението, което има в нас,българите ...” [19, 306-311]12

След две години в предговора на “Кратко разсъждение върху тъмния и лъжовния начала, на коих е основана стара повестност всех европейских народов” той е категоричен, че “българите са първи и най-стари жители на Европа и нихен език е онзи, от кого ся е отцепил елинский днес писмен стар език” [Цит. по: 3, 183], а в единствената книга на списание “Българска старина” през 1865 г. ще се появи и статията “Преимуществото българскаго езика над староелинскаго или истиний състав елинскаго езика”, в която основната теза отново е, че “елинский /е/ мним за първобитен език”. [20, 314]

Така на българите е вменена първичната цивилизационна роля както на първоносители на човешкия език, така и на организатори на познатия (на античността) свят чрез неговото топо- и етно- назоваване.

На обезстойностяване е подложена и така високо ценената от европейските народи античната литература17: “Българское народно творчество превозходи сички други народни творчества” [3, 197], твърди Раковски, а най-древните “зендски”, т.е. български “книги почнаха да се издирват и да изгонват мнимаго фригийскаго слепца (Омира) и други крадени и присвоени гръком разни народни съчинения, кои бяха заслепили цяла Европа!” [15, 196]18

Мдааааааааа...."Богат е бѫлгарският език,но бѫлгарите не знаят как да си служат с него" казва Учителя . Време е да поправим тази грешка. Време е да възстановим онова,което нѣбето ни е дало в знак на обичта си към целиѣ бѫлгарски народ

 




Тагове:   България,


Гласувай:
4



1. christotamarin - Пред тези букви трябва да благоговеете ..
08.09.2014 14:42
Пред буквите ят и голям юс трябва да благоговеете, а не да ги пишете къде да е. Както името Господне не трябва напразно да се споменава, така и буквите ят и голям юс по-добре изобщо да не се пишат, ако не се пишат правилно.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgzemia
Категория: Политика
Прочетен: 1515711
Постинги: 382
Коментари: 1058
Гласове: 1824