Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2020 08:00 - Сондажи или цунами , а ефектът ?
Автор: bven Категория: Новини   
Прочетен: 977 Коментари: 6 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Земята се готви за преобръщане
Континентите се раздвижиха
07.2018

image

 

Поредното земетресение на Хаваите със сила 4,3 беше в центъра на главния вулкан на Големия остров – вулканът Мауна Лоа. Но това беше скрито от сеизмичната служба на САЩ, защото, ако изригне, Мауна Лоа ще изпрати към Калифорния цунами с височина 100 метра.

Ако към това прибавим и информациите за непонятната сеизмична ситуация, свързана с изместването на магнитното поле на планетата, може да се твърди, че континентите са преминали в движение и Земята се готви за "преобръщане".

През последните месеци в центъра на вниманието на сеизмолозите беше мегавулканът Йелоустоун в САЩ с въпроса дали ще бъде "самовзривен", т.е. дали някакви глобални сили готвят изригването на Йелоустоун, за да унищожат САЩ като държава.

На 3 май 2018 г. обаче започна активната дейност на вулкана Килауеа на Хаваите, който също може да донесе апокалипсис, но по друг начин – чрез разрушаване и падане на част от острова в океана и повдигането на огромна вълна с височина до 30 – 500 метра, която ще помете крайбрежието на САЩ със скоростта на реактивен самолет.

По най-скромните оценки на сеизмолозите височината на вълната, която ще покрие Сан Франциско, ще бъде 30 метра, според други – 100 метра, според трети – над 500 метра.

Веднага се появиха предположенията за заговор, който се превключи към Хаваите. Логиката е проста – защо да се взривява Йелоустоун с риск, че ще загине цялата планета, щом може да се направят няколко сонди на Хаваите и САЩ ще бъдат унищожени, но този път с могъща цунами, като другите няма да пострадат.

На тази тема се появиха подробни изследвания, като гвоздеят на програмата е така наречената Puna Geothermal Venture – работещата на вулкана геотермична електростанция, която, както се оказа е построена с парите на Ротшилд и е собственост на Израел.

Идеята беше по принцип правилна, тъй като геотермалната станция е обект, на който във вулкана пробиват сондажи и в тях никой няма да наднича. Значи, щом никой не наднича в тях може да се пусне например един ядрен боезаряд и да бъде взривен като вулканът ще се събуди или даже ще разкъса острова на парчета. А оттам и предположението за цунами 500 метра няма да е преувеличение.

Теорията беше убедителна, но нямаше никакви фактически доказателства до момента в който в интернет се появиха графични съобщения за земетресенията на Хаваите.

Тъй като земетресенията са хаотични и неуправляема стихия, за никакви сеизмични трусове в някакъв шахматен ред не може даже да се теоретизира. Не е възможно.

Но в мрежата се появиха графики от други източници, които показваха същата картина на земетресенията на Хаваите точно в правилна карета, т.е. някой там прави сондажи и вътре в тях нещо започва да се тресе.

Разбира се, американската агенция USGS рисува съвършено различна картина, т.е. фалшифицира реалността и разпръсква епицентрите в случаен порядък, за да не може да се разбере истинската картина.

Ако е така, на Големия остров на Хаваите някакви сили готвят "самовзривяване", което може да стане скоро, много скоро.

Реално основната сеизмична верига на острова се измести към Мауна Лоа, големият вулкан на Големия остров на Хаваите.

Ако се приеме, че в основата на събитията лежи движението на магмата, понякога на много малки дълбочини от порядъка на 300-500 метра, възможно е сега магмата да формира ново вулканично гърло или много голяма фисура. Мауна Лоа е най-големият от 6-те вулкана на Хаваите с височина 4169 метра.

Но най-тревожното е, че новите трусове не са онези на дълбочина 500 метра, а онези, които са на дълбочина над 10 км, т.е. те са по-дълбоко от дъното на океана, където в недрата на литосферните плочи е започнало движение на намиращия се под острова разлом, който може наистина да разчупи част от него, което да предизвика цунами, която да унищожи Западното крайбрежие на САЩ. Става дума именно на източния фрагмент на Големия остров, който ще тръгне по последния си път към потъване в океана и колосална цунами.

Онова, което се случва на Килауеа, може да бъде разделено на три части:

  1. сини пламъци;
  2. издигащи се облаци от вулканична пепел;
  3. огромни фонтани от лава.

Килауеа не прилича на другите вулкани, тъй като има дълги полегати склонове с огромен мащаб, който е трудно да се обхване. Ако сте върху вулкана ще можете да пътувате 30 км и да продължавате да сте на вулкана. Това прави Килауеа един от най-големите вулкани на планетата и ако избухне ще бъде мегакатастрофа.

Да погледнем най-лошия сценарий – т.е. склонът Хилина на Килауеа, който е 20 000 кубични километра, свлачище от Големия остров на Хаваите в южния край на вулкана. Между 1990-1993 г. той се изместваше годишно южно с около 10 см. Склонът има потенциал да се откъсне от острова във формата на подводно свлачище. На Хаваите свлачищата от този вид са наричани "лавинни боклуци". Ако целият Хилина се свлече в океана ще предизвика трус над 9 по Рихтер и мегацунами. Предишните мегацунами на Хаваите са били преди 110 000 години с височина 500 метра.

Тревожни новини идват и от континенталната част на САЩ, даже от щата Аризона. Какво отношение може да има Аризона към вулканите на Хаваите.

Има. Оказва се, че Аризона се готви за евакуацията в случай на земетресение или цунами в Калифорния. Последните учения продължиха три и половина дни, като този вътрешно-континентален щат се готви да приеме 400 000 евакуирани от Калифорния. Това са 10 процента от жителите на Калифорния. Това е доста за един щат, приемащ бежанци от друг щат.

Единственото логично обяснение на такива странни учения е тихата подготовка за евакуация в случай на застрашаваща Калифорния цунами. Тогава трябва бързо да се евакуират Лос Анжелис, Сан Франциско и всичко помежду им. Именно тогава ще са нужни палатъчни лагери, тъй като за всичко ще има само 5-6 часа жителите да се изтеглят максимално бързо в защитената от планинска хребети пустиня.

Но каква цунами може да заплашва Калифорния?

Отговорът е известен. Той се нарича вулканът Килауеа на Хаваите. Ако този остров започне да се руши, 20 000 кубически километра камъни, пръст и кал ще рухнат в океана и Калифорния ще бъде залята от вълна 30 метра. А ако се активизира още един вулкан, вълната може да стигне и 100 и да помете всичко на сушата на стотици километри.

 

image image https://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=277&aid=2



Гласувай:
5



1. batogo - !!!:))) Явно путинофилията и русоманията довеждат много примитиви до умопомрачение:)
21.02.2020 11:07
Неистовото желание Щатите да изчезнат от лицето на Земята, за да се възцари навсякъде великата руска идиотия, тотално ги побърква:)))))))))))))))))))
Но това е характерно за примитиното, загубило връзка с Бога съзнание, което не вярва в Божият Промисъл и си мисли, че може да диктува процесите на Планетата против Божията Воля!
Такива не са чели Светото Писание и затова не знаят, че: Който копае гроб другиму, сам пада в него", което в същност изразява един Вечен Вселенски Принцип за причините и последствията, който гарантира Вселенската Хармония!
цитирай
2. bven - Здравей, batogo.Вярно е, че всеки с мислите си създава реалността - и за добро, и за лошо.
22.02.2020 07:57
Но се знае, че на всяко действие има противодйствие. Там, където има насъбрана много отрицателна енргия, в един момент тя става колосална сила. Американският континент именно е събрал такава енергия, а Земята е разумно същество и колкото да обича своите неразумни деца, толкова следи обствената си еволюция. Слава Сврюкова предсказва за такова развитие на континентите , както и на европейския в Англия, Франция и Гърция. Докато не започнем всички да мислим и живем като един организъм, може да се случват катаклизми. По-добре е да знаем и взимаме мерки предварително, вместо да чакаме и гледаме безучастно. Американците са практичен народ и имат много милиарди, да гледаме нашата черга.
Светлина и Любов!
цитирай
3. batogo - !!!:))) Здравей, Бвен!
23.02.2020 09:54
Най-опасните за планетата Земя в момента са самозабравилата се от алчност руска империя на злото, воглаве с путина, която освен за въоръжаване, военнизиране дори на децата и за анексиране на чуждото, няма идея за нищо друго! Както и подобните на нея и стимулирани от нея режими като този в Северна Корея и другите подобни по целия свят...
Русия, на която дори главата на църквата е милиционер и подобните на нея не признават нито международното право, нито духовните и морални ценности, нито дори собствената си конституция и си я нагаждат според интересите на собствената си управляваща червена мафия! Там е съсредоточина цялата агресия и цялата негативна енергия, а не в Щатите. Жалко, ако не го осъзнаваш ..:)
Любов, Мъдрост, Истина и Светлина!
цитирай
4. bven - Привет, batogo.
24.02.2020 23:03
За еволюцията е опасна всяка имперска амбиция и свързаните с това военни действия. За съжаление в момента и САЩ и Русия вършат едно и също - така, както са го правили от времето на октомврийската революция досега. Въоръжаване, военни действия, насъскване народи едни срещу други - ползи за хората няма, само за военните конструктори. 21 век не е програмиран за това! Но хората се вторачват в чинията с храна и не виждат повече. Само че ние всички сме едно и част от Космоса.
Лека нощ!
цитирай
5. batogo - !!!:))) Здравей, Бвен!
26.02.2020 18:45
Еволюцията не се нуждае от военна агресия и с това съм напълно съгласен с теб.
Обаче, според мен, Щатите в момента изпълняват ролята на право-охранителни органи, които пазят баланса и мира в света, като укротяват болните амбиции на мафиотска Русия и сателитите и за световно господство чрез силата на оръжието и агресията.
Лека и спокойна нощ!
цитирай
6. bven - Дано си прав, приятелю!
26.02.2020 19:34
Лека нощ!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868454
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава