Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2019 11:41 - Смъртта, предизвикана от рак може да бъде спряна, ограничена или отложена !
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 1023 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 18.05.2019 11:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Учените са определили най-добрите продукти за предотвратяване  на рака!

Няма нужда да се отказвате от вкусна храна, за да минимизирате рисковете от развитие на онкологията.

Експертните съвети ще ви помогнат да разнообразите диетата си и да защитите себе си и близките си.

Миналата година почти 9 милиона души си отидоха предсрочно от този свят, поради заболяване от рак, а броят на пациентите с подобни диагнози постоянно се увеличава всеки ден. Според данни на МЗ в България, публикувана в началото на февруари 2018 г. през предната година у нас е имало регистрирани над 350000  (триста и петдесет хиляди) болни от рак. Тези 3,9% от раковоболните по света показва, че ние водим и тази класация, т.е. сме на първо място в света от наличните към момента 7 704 059 410 (11,26 часа на 17.05.2019 г.) души, т.е. българите мрем наистина като „мухи“. Българите сме под 1% от жителите на Европа, а с колко ли онколози, анестезиолози, медицински сестри и др. обслужващ персонал разполагаме, за да предоставим нормално диагностициране, лечение и излекуване на тези раковоболни ?

Затова, давайте да се вземем в ръце, защото лично аз не зная да има семейство в България, което да не  е покосено от "бича" на 21 век!  

Много хора не мислят за смъртоносното  заболяване, докато то не почука на вратата им, забравяйки, че смъртта може да бъде спряна с помощта на превантивни мерки.

Една от тези мерки е здравословното хранене, защото учените наскоро обявиха най-добрите продукти за предотвратяване на рак.

Този списък включва доматите поради наличието на ликопен, яваващ се мощен антиоксидант, но е силен алерген. Не по-малко полезни в това отношение се оказват яйцата и рибата, тъй като мастните киселини в техния състав имат антитуморни свойства.

За да се предотврати онкологията, човешката храна трябва да съдържа плодове, цитруси, японски и китайски гъби, и кафяви водорасли, които подпомагат работата на щитовидната жлеза. Плодовите семена и орехите съдържат леатрил, от който раковите клетки „се страхуват”, а лукът и чесънът имат способността да неутрализират различни токсини, което често водят до рак. Любителите на броколи ще се радват да узнаят, че любимият им деликатес съдържа до 3 вещества, които предотвратяват растежа на туморите и укрепват имунната система на човека.

В допълнение, учените напомниха, че рискът от развитие на рак е значително увеличен поради консумацията на червено месо. Изследванията показват, че колбасите, беконът и преработеното месо са най-опасните за човешкото здраве.

Алкохолът се счита за не по-малко опасен причинител на онкологията, особено на бирата. За да предпазите тялото си, в антираковата диета си струва да включите царевица, моркови, цвекло, куркума, зелен чай, спанак, ябълки, орехи, кафе, както и сладки картофи и магданоз.

Отделно следва да се спомене за соята и продуктите, произведени от нея, тъй като тя ще замени опасното за здравето месо и ще въведе вещества в тялото, които препятстват растежа на злокачествени тумори. Обаче българите не знаем как да готвим соята, за да не ни уврежда организма.         

Изборът е на всеки от нас!




Гласувай:
6



1. emelika - Да добавим
17.05.2019 13:03
и положителна психосоматика.
цитирай
2. nedovolen - Споделям заглавието и препорък...
17.05.2019 13:08
Споделям заглавието и препоръките.
Не вярвам на нито една институция, та на едно МеЗе и стъкмистика ли. Не това е същественото.
Създателят е заложил в растенията да лекуват включително и споменатия "бич". Бичът е невежеството, но е по-широка тема.
Навлизането на химията в практиката на човека и урбанистичната дейност драстично намаляват възможностите на растенията, а на някои напълно отнемат.
Слава Богу, има много начини за справяне с "бича". Не в болницата и аптеката.
Извинете за кавичките!
:)))
цитирай
3. kolevdobri - Приятел...
18.06.2019 23:31
...Говорили сме много пъти по тези въпроси и затова съм учуден на статията. Не е лошо да помислиш за нейното прецизиране, защото текстовете тук ми звучат като написани от лекар диетолог, който преповтаря тези, изложени от негови колеги в различни списания, електронни издания и вестници, обединили се около едни и същи тези.
Досега не съм видял, "цитрусовите плодове" като цяло, да са полезни за когото и да е. В таблиците на Питър Д Адамо например, портокалите са дадени като неприемливи за всички. От друга страна, мой близък ми каза, че е консумирал портокали в Испания, които според него, "нямат нищо общо с това, което ни продават в България". Сладки, сочни и липсва онази киселина, от която "джуките" ни стават болезнено чувствителни. Така че, хубаво е статията да се прецизира и от тази гледна точка. От друга страна, виждал съм хора, които приемат месото за основно ястие в менюто си и го ядат всеки ден и поддържат алкална урина - над 7. Препоръчваш царевица. Хората с група 0 са особено чувствителни към тази скорбяла. Тъстът ми например, претърпя тежка операция, при която му изрязяха по-голямата част от дебелото черво, заради това че си "хапна добре", варена сладка царевица. Неговата храносмилателна система е класически тип, отговаряща на тази за нулева кръвна група - месо плюс зеленчуци, малко картофи и ориз и се чувства прекрасно. Хапне ли обаче хляб и тестени работи, инфарктите следват един след друг. Дотук съм преброил поне 5 за конкретния човек. Извинявай, ако съм те засегнал.
цитирай
4. kolevdobri - . . . Говорили сме много пъти по тези ...
18.06.2019 23:33
kolevdobri написа:
...Говорили сме много пъти по тези въпроси и затова съм учуден на статията. Не е лошо да помислиш за нейното прецизиране, защото текстовете тук ми звучат като написани от лекар диетолог, който преповтаря тези, изложени от негови колеги в различни списания, електронни издания и вестници, обединили се около едни и същи тези.
Досега не съм видял, "цитрусовите плодове" като цяло, да са полезни за когото и да е. В таблиците на Питър Д Адамо например, портокалите са дадени като неприемливи за всички. От друга страна, мой близък ми каза, че е консумирал портокали в Испания, които според него, "нямат нищо общо с това, което ни продават в България". Сладки, сочни и липсва онази киселина, от която "джуките" ни стават болезнено чувствителни. Така че, хубаво е статията да се прецизира и от тази гледна точка. От друга страна, виждал съм хора, които приемат месото за основно ястие в менюто си и го ядат всеки ден и поддържат алкална урина - над 7. Препоръчваш царевица. Хората с група 0 са особено чувствителни към тази скорбяла. Тъстът ми например, претърпя тежка операция, при която му изрязяха по-голямата част от дебелото черво, заради това че си "хапна добре", варена сладка царевица. Неговата храносмилателна система е класически тип, отговаряща на тази за нулева кръвна група - месо плюс зеленчуци, малко картофи и ориз и се чувства прекрасно. Хапне ли обаче хляб и тестени работи, инфарктите следват един след друг, защото тези храни се приемат от неговия организъм като врагове и кръвта се аглутинира, тоест слепва, сгъстява. Еритроцитите се деформират, а левкоцитите са притиснати от тях и не могат да си вършат работата - да неутрализират пришълците в организма. Дотук съм преброил поне 5 микроинсулта за конкретния човек и всичките ги свързвам с яденето на хляб и тестени изделия. Извинявай, ако съм те засегнал.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 352179
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031