Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2018 11:36 - Борисов: Искам най-добрият самолет за изтребителната авиация
Автор: anonymous285 Категория: Новини   
Прочетен: 10248 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.11.2019 19:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Борисов: Искам най-добрият самолет за изтребителната авиация

https://www.vesti.bg/bulgaria/borisov-iskam-naj-dobriia-iztrebitel-situaciiata-se-uslozhniava-6089965

Българският премиер коментира и удължаването на санкциите на ЕС срещу Русия   14 декември 2018, 12:41, oбновена на 15 декември 2018, 12:06   436 230

„Искам най-добрият самолет за изтребителната авиация. Ситуацията в региона се усложнява. Трябва ни боен самолет, който да влиза във военни действия и да надделява”, заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел.

„През последните 10-15 години са купувани само транспортни самолети, без въоръжение – колкото да натоварят Генералния щаб и да избягат, каза още той.

Борисов коментира и решението на ЕС а удължаване на санкциите срещу Русия, като посочи, че то е взето с консенсус. Моето мнение е ясно  - Русия да освободи незабавно поне обикновените украински моряци, задържани около сблъсъка в Керченския проток, каза българският премиер. Независимо от вътрешнополитическите проблеми, които искат да се решават в тези държави, да затворят този конфликт, призова той.

Лидерите на 28-те страни в Европейския съюз удължиха в четвъртък с шест месеца икономическите санкции, наложени на Русия, заради липсата на напредък в прилагане от Русия на Минските споразумения за прекратяване на конфликта в Източна Украйна.

Лидерите на ЕС настояват за незабавно освобождаване на всички украински моряци, задържани след сблъсъка между Русия и Украйна в Керченския проток, за връщане на корабите и за свободно преминаване на всички кораби през Керченския проток, съобщи председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

"България е изключително уязвима от този конфликт, не само заради транзита на газ, а заради близостта и акваторията на Черно море. Истински се надявам руските власти да погледнат с добро око на това предложение и обикновените моряци да бъдат пуснати. Ако има виновни, да ги наказват, или да спорят. Но това много би допринесло за климата и за спазването на минските споразумения", каза Борисов.

За Брекзит премиерът посочи, че Европейският съвет снощи отново е изразил доброто си отношение към Лондон. Нататък си е работа на британците, на техния парламент, да приемат или да не приемат споразумението с ЕС за Брекзит. Ние нашата работа сме я свършили, допълни Борисов. "Ако ме питате дали съм оптимист - не съм. Ако ме питате дали ще бъде прието от британския парламент - считам, че не, но да не предопределям. Като наблюдавам ситуацията, така си мисля, че ще стане. Дано ме опровергаят, би било за добро", каза още той.

Българският премиерът посочи, че твърдо застава зад решението въпросите за миграционната политика в ЕС да се разглеждат цялостно. По неговите думи заради вътрешнополитическите проблеми в Европа всяка страна се опитва да намери свое решение на тези въпроси. "Затова сме против да се разделят решенията, защото сме държава на първа линия, справяме се прекрасно, всички го отчитат. Надявам се австрийското председателство на Съвета на ЕС да има напредък, засега не го виждам поне, дано го видя днес. Ако се разделят, в един момент може да се окаже, че ние не само спираме мигрантите, но след това трябва и да се грижим за тях. Като мине определен период от време, те започват да се движат свободно. Така че затова съм толкова твърд в решението си да не се разделя пакетът", поясни министър-председателят.





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anonymous285
Категория: Новини
Прочетен: 2480228
Постинги: 8264
Коментари: 277
Гласове: 1011
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031