Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2020 16:20 - 30 години зомбиране на младите.
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1182 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 17.10.2020 08:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Да, вече 30 години медиите, нета, а вече и училището, зомбират младите още от детски години.

Първи случай:
Вчера във фейсбук едно момче публикува снимка на баба си. Хубаво, усмихнато младо момиче с минижуп. Така ходеха състудентките ми. Почти всички. Но момчето "знае", че тогава няма свобода, минижупи и даже усмивки. И слага на снимката надпис "Изпреварила времето си".

Втори случай:
Началото на 90-те години. Няколко съседи от блока работим нещо в мазето. И едно 10-ина годишно момче с починал баща се върти покрай нас. Аз споделям.
- Вчера видях учителката по физкултура, Димитрова, помните ли каква чудесна учителка беше!
Наистина, тя имаше умението и авторитета да планира и провежда часовете си и интересно, и весело, и интензивно. Първо загрявка, после гимнастика по уредите, състезателни игри по групи и накрая народна топка за всички.
И тук се обади момчето.
- И какво правехте по физкултура? Сигурно само лицеви опори. Сега играем футбол!
На него вече му е втълпено, че в "онова време" всичко е  било насила, тежко и скучно. И си измисля лицевите опори.

Трети случаи:
Пак началото на 90-те. Гостува ни роднинско момиченеце на 7-8 години. По ТВ започва волейбол Италия - Русия. То ме пита.
- Ти за кои си?
- За Русия.
Детето ме гледа като извънземен.
- Как за Русия?
- Италианците сега ни мислят за простаци. (Така беше след като ЦРУ ни набеди, че сме участвали в атентата срещу папата.)
- Но руснаците са... (явно си припомня картини от филми), руснаците са... студени, жестоки, и в Русия няма нищо хубаво (майката беше седесарка, от най-най).
-Ти виждала ли си жив руснак - питам аз.
- Да, едно момиче от класа.
- То ли е студено и жестоко?
Детето се усмихва.
-Не беее, големите.
Ледовете се стопиха. За тая вечер. Но преди 8 години бях в Рим и с моя руски език (не знам друг чужд) се натъквах на русофобия...

Да се върнем на минижупите. Сега мало и голямо "знае", че комунистическата милиция е преследвала за тия поли, и даже биели печати по голите крака на момичетата. Отврат. ИМАШЕ такова нещо за няколко дни само в София. Беше дошъл нов вътрешен министър от провинцията и без да се посъветва с някого, решил да превъзпита блудните софиянки. Бързо го стегнаха и срамът на милицията свърши.

Четвърти случай:
Мой близък до днес си мисли, че комунистите мразят кока-колата. Защо? Наистина тогава един ден в един вестник беше излязла карикатура на американски войници пияни от кока-кола. Един ден в един вестник станала тая глупост. Било е в началото на кока-манията. Но синята пропаганда повтаряше тоя случай милиони пъти. И моят близък ДО ДНЕС ме подозира, че затова мразя кока-колата. А аз просто му бях казал, че не е добре синчето му на 5 годинки да пие два литра кола на едно парти. И сега, вече пораснало, има стомашни проблеми, щото след колата мина на бира като тийнейджър. "Металист" като баща му с огромното бирено шкембе...

Пети случай:
Друг близък, който по време на соца като ученик на воля е слушал и играл рок, ВЯРВА ДО ДНЕС тоя бизък, че комунистите са пращали в затвора Белене ДЕЦА за СЛУШАНЕ на рок. Същевременно същият споделя, че е имал щастливо детство...



Гласувай:
3



1. kaliban3 - И всичко това доказва какво?
24.09.2020 16:24
И всичко това доказва какво?
цитирай
2. krumbelosvet - Драги Калибан3
24.09.2020 21:33
Не ми се вярва да не знаете, че разказаните пет случая са МАСОВО явление. И доказват, че младите, не всички но повечето, са зомбирани политически. Както е писано в заглавието.
Зомбирани за да са доволни, че миналото е било по-безчовечно от БЕЗЧОВЕЧНОТО НАСТОЯЩЕ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1954052
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031