Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2019 01:54 - от къде сме произлезли спорет последен век
Автор: fantasta Категория: Лични дневници   
Прочетен: 144 Коментари: 0 Гласове:
0



  Научно изследване твърди, че всички човеци са произлезли от една двойка, която е живяла преди 200 000 години November 29, 2018

imageЕдно ново, революционно научно изследване предполага, че една единствена двойка е създала останалите съвременни хора, преди около 200 000 години.

Ново проучване е открило, че всички човеци произлизат от една двойка, а 9 от 10 животински вида също произлизат от една специфична двойка, казва едно ново изследване, публикувано от учени от Базелския университет (Швейцария) и Университета „Рокфелер” (Ню Йорк, САЩ).

Според експертите, всички съвременни човеци са свързани и произлизат от една единствена двойка, която е живяла преди между 100 000 и 200 000 години.

За да стигнат до това заключение, учените изследвали генетичните „баркодове” на 5 милиона животни, включително човеци, на 100 хиляди различни вида, и стигнали до извода, че ние сме произлезли от една единствена зряла двойка.

Говорейки за „баркодове”, учените имат предвид фрагментите от ДНК, които се намират извън ядрото на живите клетки (митихондриална ДНК), които се предават от поколение на поколение от майката.

С всяко възпроизвеждане грешките се записват в баркода, сякаш са множествено фотокопие на документ.

Чрез измерването на натрупването на тези грешки – замъгляването или „несходството” между кодовете – учените успяват да отгатнат отрязъка от време.

Въпреки че това твърдение повдига разглеждането на теологическата хипотеза за интелигентен дизайн или дори намесата на древни астронавти, авторите на изследването са по-склонни за да мислят за катастрофално събитие, което почти унищожило човешката раса в далечното минало, след което нашият вид е трябвало да се „рестартира”.

Човеците, както и 9 от 10 животни, произлизат от една единствена двойка, която е съществувала преди стотици хиляди години.

Новото изследване е ръководено от Марк Стокъл от Университета „Рокфелер” и Дейвид Талър от Базелския университет.

Те стигат до извода, че 90% от всички живи животински видове днес идват от родители, които са започнали да раждат около едно и също време – преди около 250 000 години, което поставя под въпрос моделите на човешката еволюция.

„Това заключение е много изненадващо”, признава Талър, „и аз се борих срещу него в всички сили.”

Новото откритие е публикувано в „Човешка еволюция”.

Учените се сдобили с ценни данни от най-бързо нарастващите световни бази с данни, което им позволило да преразгледат масивната литература в теорията на еволюцията, включително тази на Дарвин.

„Във време, когато човеците толкова много наблягат на индивидуалните или груповите различия, може би трябва да отделим повече време върху начините, по които се приличаме едни с други и с животинското царство”, обяснява д-р Стокъл.

Новото изследване повдига множество съмнения и значителна мистерия защо точно човешката раса се е „рестартирала” в такъв малък период от време, особено като се има предвид последното известно масово изчезване, за което знаем, когато динозаврите се ходели по земята, преди около 65 милиона години.

Новите открития отварят множество възможности. Някои експерти вярват, че откритията, направени от Марк Стокъл и Дейвид Талер отварят възможността за „вграден” човешки еволюционен процес, който кара човешката раса да се разбие и измре, с което в крайна сметка я кара да се рестартира от нулата.

И ако това не е мистерия, казват учените, че всички ние много изненадващо си приличаме, не само с другите човеци, но и с други видове на Земята.

„Ако на Земята се приземи марсианец и срещне ято гълъби и човешка тълпа, едните не биха изглеждали по-различни от другите според по основните измервания на митохондриалната ДНК”, обяснява Джеси Осубел, директор на Програмата за човешка среда при Университета „Рокфелер”.

„Културата, житейският опит и други неща могат да правят хората много различни, но в условията на основната биология ние сме като птиците”, допълва д-р Стокъл.

А ако е имало извънземна намеса, биха могли да попитат някои.

Да хвърлим малко противоречия тук.

Ако наистина е имало „рестартиращ процес на човешката раса” и всички човеци са в резултат на една двойка, която е съществувала на Земята преди стотици хиляди години, наистина ли е трудно да преосмислим теорията за древния астронавт?

Дали пък преди стотици хиляди години, както предполагат някои теории на древния астронавт, същества, които не са от Земята, са посетили нашата планета и са помогнали да се „скрои” съвременият човек, какъвто е днес.

Използвайки генетичен материал от древните ни предци, те са ни „създали” по „свой образ” и са дали тласък на съвременната човешка раса, която населява света, който виждаме днес.

Трудно е да се отговори на горното, но ако потърсим следи в древните цивилизации, които ни предхождат, бихме могли да намерим повече отговори за истинския ни произход.

Това ново изследване вече бе погрешно изтълкувано от множество религиозни групи, които погрешно са разбрали, че проучването вярва, че всички човеци са се появили по чудо при някакво масивно биологическо събитие преди повече от 100 000 години.

Само че не такъв е случаят.

Стокъл и Талер загатват, че видът ни е трябвало да се „възстановява” през времето по-често, отколкото сме си мислили преди, и правим това едновременно с други видове на Земята.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fantasta
Категория: Лични дневници
Прочетен: 249786
Постинги: 663
Коментари: 15
Гласове: 101