Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2014 21:26 - Американската мечта
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 733 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 01.04.2014 21:27


  image

10 години след ужаса в Абу Гариб: Сенатски доклад оборва лъжите за ефикасността от инквизициите (СНИМКИ 18+) ЦРУ умишлено е заблуждавало администрацията на САЩ и обществеността за методите, използвани по време на разпити при президентстването на Джордж Буш – младши

image

Според представителите на Сената няма никакви доказателство, че т.нар. „усъвършенствана техника за разпити“, използвана в затворите в Гуантанамо и Абу Гариб, да е помогнала в борбата срещу тероризма.

image
Преди 10 години, през пролетта на 2004-а, светът изтръпна шокиран от ужасяващите снимки от иракския затвор Абу Гариб: голи затворници, наредени в пирамида от доволни американски надзиратели, принудени да мастурбират, бити, унижавани. И “девойчето с кучешката каишка”, редник Линди Ингланд, която, ухилена, влачи един затворник по пода през затворническото крило. 

image

На кадри с подобни гаври, пуснати в сайта на „Вашингтон пост“,  се вижда как омазан с изпражнения затворник е принуждаван да върви в права линия с белезници на краката под погледа на надзирател с палка. На друг кадър е показан иракски затворник, който е коленичил със завързани ръце, а на метър от него надзирател държи голямо куче с озъбена муцуна. Трети кадър е фиксирал как бият затворник през лицето, а друг е принуждаван да лази на четири крака.
Най-често споменаваното от жертвите на изтезания име на мъчител е на американеца Чарлз Грейнър. Именно той издевателствал над затворника Абду Хусейн Саад Фалех, който е на една от първите публикувани снимки на затворник в качулка и наметнато одеало със закачени за ръцете и краката жици. Мустафа Ясим Мустафа пък свидетелства как друг завързан за легло затворник бил изнасилен пак от Грейнър с дръжката на фенер. Касим Мехадди Хилас разказва как един от военните преводачи изнасилил иракски юноша на 15 или 17 г., а жена войник снимала сценката.

image

...Правителството на Буш демонстрира, че е ужасено и възмутено от случилото се, но настояваше, че става дума за отделни нарушители-дегенерати. Оттогава във военни съдилища бяха осъдени единайсет войници и подофицери от Блок Алфа 1, някои от които на дългогодишен затвор.
...Оттогава във военни съдилища бяха осъдени единайсет войници и подофицери от Блок Алфа 1, някои от които на дългогодишен затвор.
...По-високите чинове се отърваха по-леко. Комендантът на Абу Гариб Джанис Карпински загуби генералските си звезди. На шефа на подразделението от военното разузнаване, отговорно за разпитите в затвора край Багдад, полковник Томас Папас, му беше отнето командването. Той беше порицан и наказан с парична глоба – защото позволил да се използват кучета за сплашване на задържани, без да поиска необходимото разрешение. Политическата отговорност за случилото се не беше поета от никой във Вашингтон.

image

При това още през март 2004 година първият ръководител на екипа следователи, генерал Антонио Тагуба, говореше в своя доклад за “системни и незаконни злоупотреби”. Тагуба все още е убеден, че войниците не са действали по своя инициатива. За него скандалът около Абу Гариб започва месеци по-рано, с препоръката на коменданта на Гуантанамо Джефри Милър, че в Ирак надзирателите също трябва да бъдат включени в “подготовката” за разпитите. “Уверете се, че няма да прекарат добре нощта” – осъдените по-късно военни полицаи се позоваваха многократно на указания като това.

Източник: Блиц

Мой коментар:

А нашият Паси  от височината на недосегаемата си еврейска високопоставена недосегаемост иска в България да бъдат разположени американски ядрени оръжия, като предпазно средство срещу бъдещи военни действия от страна на Русия, изхождайки от събитията в Украйна и Крим. 
На Соломон Паси може да му се предложи да прекара една вечер в компанията на тези дегенерати, през която многократно да бъде изнасилван анално с някоя палка и на сутринта да го питат дали  е съгласен на вечната дружба с американските военни идиоти. Но нали отдавна се знае, че комунистите и евреите в същността си са безродници.
Имам чувството, че духа на извращенията над човешката личност - независимо коя е тя и по какъв повод е задържана - никога не е бил вкарван в никаква бутилка, а свободно се разкарва между Земята и Луната, като кара не малка част от човечеството да се съмнява в правилността на действията на своя Създател. 
А политиката на Русия - като империя; на САЩ - от самото им създаване;на СССР - от самото му съществуване и на сегашна Русия - винаги е граничала с безкрайната човешка лудост и ненаказаност, продукт на тяхната политика. Пресният пример е пред очите ни и дълбае съзнанието ни - отвратителната политическа показност на ненаказуемост от страна на некоронования император Владимир Владимирович Путин

image

Паси иска американски ядрени ракети у нас  image
Не сме във война, но до на се водят военни действия, каза бившият външен министър от правителството на НДСВ Соломон Паси пред Ива Николова в "Гореща точка" по TV7. Според него американските ядрени ракети трябва да се изместят към България и Румъния. 



Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. jelezov - Г. Димитър Атанасов - автор на тази ...
04.04.2014 11:19
Г. Димитър Атанасов - автор на тази постинг явно има проблеми с мисленето. "Но нали отдавна се знае, че комунистите и евреите в същността си са безродници." Споменаването на комунистите, пък и на евреите, няма никаква логическа и смислова връзка с текста на постинга. Освен това, един писател, за какъвто се смята въпросният господин, би трябвало да разбира, че определението "безродници" не е подходящо и за едните и за другите.
цитирай
2. kabuli - Господин Железов,
04.04.2014 16:26
няма да споря с Вас по въпроса дали имам проблеми с мисленето си, но явно Вие сте или правоверен комунист, или поклонник на Талмуда, или и двете. Е, аз не съм почитател нито на комунистите, нито на евреите, защото те са за мен лицето на жестокостта на така наречения "Народен съд". С вашите 80 години живот сигурно сте наясно за злодеянията му и за хилядите избити "врагове" на комунистите и на техните помагачи евреите. А това, че вашият коментар е под постинг, в който съм изразил отношението си към американските "миротворци", ме кара да си мисля, че сте от онези комунисти, които нито предават, нито приемат, защото преди да ми направите забележка за комунистите и евреите бихте могли да ме поздравите или упрекнете (по комунистически) за отношението ми към Чичо Сам.
Общото с текста е, че евреин предлага на България да приеме атомно оръжие на територията си. Не ми е ясно като какъв г-н Паси изразява своето мнение: като бивш политик, като обикновен гражданин на страната си или като евреин. Както знаем, Паси не може да бъде едно от трите състояния. Остава да предположим, че лобира за провеждането на проамериканска политика, което не е здравословно от гледна точка на вселилият се дух на Сталин и Хитлер в Путин. Господин Железов, ние сме малка страна, която е отгледала и все още отглежда големи дупедавци. Но както го е казал поета, не своето дупе братя, а дупетата на народа.
А не съм наясно дали философията на вашата възраст не е преминала в друго състояние.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2265269
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930