Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2020 14:11 - Управлението на държава по време на епидемия не е жмичка
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 575 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Току - що прочетох, колеги, едно изявление на премиера на Република България, г-н Бойко Борисов, който си позволява да нарича едва 300-те издадени акта за нарушение на правилата на "извънредното положение" у нас досега, на фона на покачващите се случаи на заразяване с корона вирус - "игра на жмичка", в която целта била "да надхитриш някого" / разбира се от думите му, че това била игра между ?, някой неизвестен, май ний?  и "властта и полицията"??/. В това изказване, колеги, има и един друг момент - "Който надхитри сега, после може да зарази и да умират хора". Много ми се искаше да попитам, а къде в това изречение, освен принизените до "жмичкажий" от собствения им премиер "власт и полиция"?! са лекарите, които ще лекуват заразените, преди да умрат - или и те, поради това, че всички си играят публично от речта на премиера "на жмичка", напреки цялото им образование и опит многогодишен с епидемии, които причиняват смъртта на хиляди всяка година, за тях сега дори, няма смисъл да се говори, защото ще "умират хора", и виновен за това няма да е корона вирусът, няма да са мерките срещу него, предприети от правителството, което дори успя, навръх всичко, да получи мандат и от парламента за тая работа, и в момента би трябвало, по новия закон, който действа вече поне пет дни, да отговаря за всичко, което прави, нима, колеги, след всичко това, отговорни за епидемията от корона вирус ще бъдат отново и само, хората, които са излезни навън в събота и неделя?!? /И те, между другото, наистина не са толкова много, колкото им се иска на някои луди?/
18-ти ден, колеги, сме в "извънредно положение", в което всеки ден, нещата се променят, но се вижда, че хората у нас, са в състояние да спазват строги мерки за личната си безопасност, за да се намели броят на болните, защото всички знаят!, че болниците у нас, нямат капацитет да лекуват твърде много хора, и известията от чужбина, че се умира на корем, у нас, имаше вероятност да станат, че се умира поголовно. На 18-тия ден, от това положение, премиерът Борисов си позволи, да нарече това положение "жмичка", игра между всички, които нарушават доброволната си карантина, която все още, колеги, не е станала истинска, и "властта и полицията". А можеше за тези 18 дни, колеги, така, както постоянно течаха брифинги, които аз не гледах, на тях да се говори и за това, как на хората, които доброволно се карантинизират вкъщи, но не бива да изтрещяват, защото трябва да ходят на работа, да им се осигури бе зо пас на разходка в парка. България не е Лондон, колеги, не е Ню Йорк, и това можеше да се организира така, че да е безопасно за хората, в знак на уважение към тях, с малко напомняне, че след разходката си, те трябва да си изперат дрехите, да си измият ръцете и да се погрижат за здравето си, а по време на разходката, в парка или някъде другаде - място, което да бъде дезинфекцирано по-често от друг път, съобразено с организацията на "разходката", защото хората наистина не са роботи, и имат право на един час седмично да се разходят и да подишат чист въздух, в безо пасни условия, които, между другото, държавата, е длъжна да им осигури, както е длъжна и години преди това да има готови планове за действие в подобни ситуциации, които да актуализира своевременно.
18-ти ден от началото на "извънредното положение", колеги, а вместо да се говори с повече уважение към хората, които понасят напрежението от ставащото. Вчера четох в сайта днес. бг, колеги, една статия - постинг на лекар от столицата, който /не употребявам род съзателно/, казваше, че не иска подкрепа с ръкопляскания, а възможност да се прибере вкъщи след смяната си навреме, и да не чака по КПП-та, тъй като това отнема време, равностойно на една трета от смяната му. По-долу от сайта днес. бг бяха допълнили, че при подобри случаи, било позолено на лекарите? да се движат в лентата за камиони, при което аз, като смотан трол си помислих, че видите ли, както преди седмица на много хора у нас им се наложи да се престорят на кучета, за да излизат на разходка навън, сега на лекари им се налага, да се престорват на камиони... Но, все пак, мислех си, колеги, тъй като съм много загубен трол, който, освен да се присмива на абсурди, сяда и да мисли над тях - ами ако има в лентата камиони, кой ще е по-важен - лекарят или камионът, в чиято лента се движи лекарят, брей.... Не ставаше, колеги, никак не ставаше, ами май, в това отношение, отново липсваше главното - уважението към лекарите като към хората, които ще спасяват хора, ще ги лекуват и ще правят така, че да не "умират хора", г-н премиер....
Можеше, лекарите да се придвижват до вкъщи, вместо с ръкопляскания, инициирани от "неправителствени организации", от съвсем правителствени ескорти полицейски, например, там, където е нужно, дори и при създаден вече административен хаос, защото те, лекарите,  не са камиони.
Някой лекар сигурно  би казал, би възразил, и с основание, предвид това, че в това изказване на премиера, а и в други, се говореше повече за корона вируса, нежели за лекарите у нас  - а, сме, сме, обаче, не сте, колеги, защото аз имам една чудесна лична лекарка, д-р Десова, която се справя отлично с работата си от години.
Днес чух, че започнало вече да има и прения срещу глобите, налагани повсеместно, за авторитета на "извънредното положение" у нас, уж в игра на жмичка, пък всъщност, с цел да се предотврати уж здравен тероризъм и гражданска война///зачтото, колеги, изказването на примиера Борисов, навежда един непредубеден човек, именно към тия мисли/. Но път, като аз си зная, че у нас, гражданската война тече от много години необезпокоявана, както си знаят и мнозина други граждани у нас, думата ми беше за тия глоби, които, според мнозина, няма да могат  да бъдат заплатени, въпреки вицовете, които се появиха в интерент, за замяната на почивката в Дубай за такива в Морската градина, срещу 5000 лв. Аз лично, колеги, не съм виждала 5000 лв. накуп, и познавам мнозина, които не са виждали, и ми се струва, че сред 300-те злополучници, сред които сигурно има и хора със семейства и малки деца, може би има хора, които не са виждали тия пари, за тях ми е думата. Но не само глоби, то се предвижда и издаване евентуално в бъдеще  и а декларации за излизане в "големите градове", хихи, издавани, сигурно от семействата на хората, хихи, които пак ще се озоват с подписа си над националния щаб, аман!! , и кво ли не още, колеги.... Аз се чудя, само, дали правителството у нас, има достатъчно ресурси, за да издържи не само икономическите последици от този хаос, но и психическите разстройства на хората, които ще се подчинят на тези заповеди, и ще бъдат по-малко продуктивни, защото една криза, започната по начина, по който започна тя в България, развила се по начина, по който се разви у нас, със съдействието на милиони хора,  се управлява с уважение, а не с война в отношенията между "властта и полицията" и гражданите, не и с игри на жмичка?!?
Поздравът, колеги, за всички тролоци и за малките троли у нас.
Троля е добре, колеги, онзи ден, исках да дойда тука, да попитам - така, няма ли едно цветенце, за троля?!, за нейната ипохондрия с пълна карантина, койято се жалва, ама нищо няма, оказа се, че не цветенце, хората сега се чудят, как ще пишат декларации... Ми така, как, дее, колко други работи сте писали, по-безсмислени//////.
ПП. Аз бих искала също, да защитя колегите журналисти, които отразяват брифингите на националния кризисен щаб, и за които случайно попадам на разни обидни мемета в мрежата, без да съм слушала тия брифинги изобщо. Но при положение, колеги, че няма кой да критикува самите брифинги, явно, се търсят други виновни, кой знай, а аз попаднах на някакъв запис, от който ставаше ясно, че журналист зададе въпрос към председателя на щаба, ген. Мутафчийски, в който въпрос присъстваше информацията, която щабът трябваше да даде като отговор.... Това, колеги, беше тълкувано като глупав въпрос, но очевидно, само за това мойеше да става въпрос на тези брифинги ли, кой знай? Ко има някой, който да знай, да ме поправи тука.










Гласувай:
2



1. apostapostoloff - Бурмата, бурмата...
30.03.2020 17:07
Затегни си бурмата!
цитирай
2. eloiz - Апостол Апостолоф,
01.04.2020 15:29
бе човек, затегнала съм максимално. Ете, днеска, едвам ходих до кухнята, един път, да си открадна от хладилника малко халва за филийка. Две филийки си направих.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659872
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930