Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2019 15:31 - Градината на Безсмъртието
Автор: xermes Категория: Хоби   
Прочетен: 1373 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 21.05.2019 08:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Градината на Безсмъртието

CHALICE WELL
Вълшебната Градина на Гластънбъри
Там, където Времето е спряло…

Chalice Well (Кладенеца Chalice) лежи в защитена територия с уникална природна красота, в подножието на тясна долина между Гластънбъри ТОР и Хълмът Chalice и е част от свещената земя в и около Гластънбъри. 

За повече от 2000 години „Червеният Извор“ или „Кървавият Извор“, както го наричат местните, извира без прекъсване и е място, където хората отиват, за да пият от водите на извора и да намерят спокойствие, мир и просветление.

През 1959 г. Wellesley Tudor Pole, човек с визия и проницателност, е защитил Кладенеца и околната земя за бъдещето, създавайки Chalice Well Trust (тръстова компания). Неговото намерение е било да защити цялата територия като свещено място, „за да окуражи индивидуалната духовна еволюция чрез предлагане на това място на хора от обществото, на хора, които търсят каквото и да е религиозно просветление, за поклонение, уединение в тишина и спокойствие, и лечение.“

Има много легенди, свързани с това свещено място.

image

Между тях и тази, че червените води на кладенеца са кръвта на Иисус Христос, които като по чудо са започнали да извират от земята, когато Йосиф Ариматейски е заровил Светия Граал – чашата, от която е пил Христос на Тайната вечеря – в подножието на Гластънбъри ТОР /Хълмът Гластънбъри/.

За други, водите са същността на живота, подарък от Майката Земя да поддържа своите живи форми, така че непрекъснатото извиране на водите на Кладенеца Chalice е пряко проявление на безграничната жизнена сила. 

Градините, които заобикалят Кладенеца са красиво място, в което можете да усетите спокойствието и мирът на това древно светилище. Има явно божествено и лечебно присъствие на това място, където много традиции - Друидски, Християнски, Пагански и Божествени - са се събрали през вековете.

В началото на 20 век археологът Bligh Bond е създал и подарил капакът, който затваря Кладенеца.

image

Капакът е инкрустиран с изображение на VESICA PISCIS *, древен свещен символ на

Трансформацията и Вечността. Този символ се вижда на няколко места в градините и ни напомня за дуалността на съществуването и на търсенето на единството.

image

Червените води на Chalice Well преминават по дължината на Градините, проявяващи се в  различни форми: като водата в Кладенеца – място на тишина и медитация, като фонтан в Главата на Лъва – за наливане на вода за пиене, като водопад в Двора на Артур, вливайки се в Лечебния басейн, където можете да си измиете краката като символично прочистване, слизайки надолу през формите на градините, събиращи се в басейна Vesica – друго място на тиха красота, и оттук накрая излизайки от градините през лъкатушещо ручейче, което продължава под земята към Абатството. 

В Градините има няколко Holy Thorn trees /свещени дървета/, за които се смята, че произхождат от оригиналното дърво, посадено от Йосиф Ариматейски.

image  Те цъфтят през пролетта и зимата.

Тук можете да видите на много места символи, които ще ви накарат да се замислите.

image

Това също е едно от местата, на които се пресичат двете свещени мощни земни енергийни линии Michael and Mary ley lines** – по техния път на изток към Северно море от Атлантическия бряг в западен Корнуол.

Линиите се пресичат под хълма ТОР и обхващат Абатството и Chalice Well. Казват, че там, където се пресичат тези линии енергията е изключително мощна, там границата между световете е много фина и човек може да преживее магически неща.

Кладенецът и неговите градини са отворени през цялата година.

         image      image

През 2001г. това място беше обявено за Световна Градина на Мира. 

Отварянето към света на природата и към неговата истинска свещена същност на място като Chalice Well означава да участвате в обмяна на свещена енергия, която е в сърцето на поклонничеството в Гластънбъри.

VESICA PISCIS

image

Това е древна геометрична фигура, която представлява два кръга с еднакъв диаметър, които се пресичат и образуват сечение във формата на бадем. Изобразява единството във Вселената, единството на Господ (нарича се още Рибата на Иисус) и че всеки един от нас е част от Божественото, оприличава се с женска вагина, която е изворът на живота. В същото време изобразява дуалността във Вселената – женско и мъжко начало, ден и нощ, връзката между Земята и Небето и представлява Вечността.   

               image          image

Всеки, който стъпи във фигура във формата на Vesica Piscis казва, че усеща уникален прилив на енергия /National Geographic, April 1997/.

Самият Гластънбъри ТОР е във формата на същия „бадем“, като едно от тълкуванията е, че мястото е Портал към други паралелни реалности. Друга версия е, че терасите около ТОР, които датират от преди 4-5 хиляди години, представляват линии на древни ритуали.

image

Линиите завършват на върха в камък, който се нарича „камък-яйце“, който се счита, че заедно с няколко други камъни на хълма е част от древна обсерватория. Съществува и изследване, което твърди, че тези камъни са част от т.нар. „Гластънбъри Зодиак“ – гигантски знаци на зодиака около Гластънбъри.

Тази карта, погледната от високо, има формата на птицата Феникс, с разперени крила, представляваща възраждането или радикалната трансформация.

       imageПтицата (чиито врат е върха ТОР) лети към изгрева с обърната назад глава, която пие от извора на Chalice Well.

Vesica Piscis е в основата на „Цветето на Живота“  - древна геометрична фигура.

image

Линиите Michael and Mary

Земята има своя собствена нервна система и артерии – енергийни линии/потоци. Много култури са създали системи за работа с тези енергийни линии.

Китайците са разработили Фъншуй, аборигените в Австралия имат своите Песенни линии. В Европа изследванията на линиите са започнали през 1920г. Тези линии имат различна дължина и ширина.

image

Еквивалентно на човешката аорта Земята има две големи артерии, които обхващат планетата. На разгърната карта тези два кръга образуват символа на безкрайността. Тези линии на живота свързват много от свещените места на Земята едно с друго. Те преминават през суша и вода и за тях няма човешки граници. Те движат силата на Земята по определени пътеки, кръгове, наречени Драконови пътища.

Първият от тези кръгове е Ин или женския - Серпентината Rainbow. Вторият Драконов кръг е Ян или мъжкия, наречен Серпентината Plumed. Всички земни чакри са разположени по тези кръгове, освен шестата, която не е фиксирана.

Четвъртата чакра на Земята – Сърдечната - е в Гластънбъри и Шафтсбъри, Англия!

Линиите Michael и Mary Line са част от Серпентината Rainbow /женската/, която преминава през Англия, свързвайки много свещени места от планината Св. Михаил, Корнуол, през Гластънбъри, Ейвбъри и други свещени места до Hopton, където отива в Северно море.

Линията Michael е мъжката или позитивната, докато Mary е женската или негативната, което съответства на Ин и Ян в източните вярвания. 

Там, където линиите Michael и Mary се пресичат енергията е изключително висока. Точно в тези пресечни точки нишката между световете е толкова тънка, че човек може да преживее много мистериозни неща.

Едно от тези места е именно Гластънбъри – Хълмът ТОР, точка, която обхвaща самия хълм, Абатството и Свещения кладенец Chalice Well.

image

По материали от интернет. Изпратени от приятел. Без уточнение за автор. за съжаление. Вероятно - Моника балаган




Гласувай:
2



1. zaw12929 - Е И /?!Едно от тези места е именно ...
21.05.2019 09:53
Е И /?!Едно от тези места е именно Гластънбъри – Хълмът ТОР, точка, която обхвaща самия хълм, Абатството и Свещения кладенец Chalice Well.

image
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: xermes
Категория: Хоби
Прочетен: 1461876
Постинги: 89
Коментари: 646
Гласове: 187
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031