Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2019 22:29 - Тайната книга на богомилите вече не е толкова тайна
Автор: elcho Категория: История   
Прочетен: 973 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Професорите по Англосаксонска история в Университета в Кеймбридж Пол Ръсел и Мирия Уилямс успяха да разбулят вековната тайна, царяща около Тайната книга на богомилите.   Изучавайки един от най-древните английски текстове - Черната книга на Камартен, посветена на митичния владетел на Британия Крал Артур, те успели да открият умело скрити пасажи с послания от свещената книга за богомилите.   Черната книга на Камартен е писана преди повече от 800 години от група уелски монаси, посветени в тайнството на зародилото се по българските земи учение.   Докато изучавали текста, двамата учени се натъкнали на трудно забележима странност на страниците. На места между редовете имало по-голямо разстояние, където личали бледи оттенъци, наподобяващи букви.     Ръсел и Уилямс подложили древния ръкопис на специален анализ с ултравиолетови лъчи. Изненадата им била огромна, когато се оказало, че празните редове били изписани с невидимо мастило. Скритият текст се оказал пророчество за бъдещето, написано в стихотворна форма.   Текстът ясно цитира и описва богомилите - просветените. По времето, когато Черната книга била писана, учението на поп Богомил било най-бързо разрастваща се религия на Стария континент, но представителите му все още не били така жестоко преследвани и убивани.   Пророчеството обаче предсказвало, че това ще се случи, както и станало близо един век след това. Текстът описвал богомилите като най-чистите християни и призовавал хората да вярват и почитат Бог без посредници.   Текстът дори имал пасаж специално посветен на България, която е и люлката на богомилството: От сърцето на земята на Просветените, както са наричали богомилите, ще се зароди щастието на новия свят, след като тежката прокоба се вдигне (премине) и всички мъки и терзания на богоизбраните преминат.   Редица експерти смятат, че територията на страната е уникална поради факта, че през нея преминават най-много енергийни полета и пресечната им точка е точно в центъра на България. Точно и заради това движението на богомилите се е зародило тук.



Гласувай:
8



1. barin - Здравей, Елчо. Наскоро четох една ...
21.05.2019 06:00
Здравей, Елчо.Наскоро четох една книга за богомилите. Една от основните фигури е Боян Мага. Считат, че е син на цар Симеон Велики и от рода Дуло. Чрез поп Богомил учението се разпространява но голяма територия. Третата личност е Василий Врач, който е изгорен на кладата на 11.11.1111 г. и в 11:11 ч. тялото му изчезва мистериозно. Може той да е от малцината, които като Енох, св. пророк Илия и Исус Христос нямат гроб на Земята.
Поздрави!
цитирай
2. nedovolen - Поздравления! Абсолютно в ун...
21.05.2019 11:02
Поздравления!
Абсолютно в унисон с това, което ми е известно за богомилите и коментара на Барин.
Те са Богу мили. Изпратени са като Христос да посеят Бога. Няма тука ниви, фермери, строеве и партии няма. След голготата им следват бедите за българите. Дълга тема.
Да споделя усилията на Емил Елмазов, публикувани в сайта му ВЕСТНИК-КНИГА. Тайни богомилски умения за лечение. Издирил ги в Киев ”случайно”. Действащи и работещи. Мисля, че бяха 20 на брой.
В същия сайт в раздел Анализи има много за лековитата българска глаголицата. Но излизам от темата.
:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elcho
Категория: История
Прочетен: 286486
Постинги: 164
Коментари: 350
Гласове: 899
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031