Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2019 21:42 - ДИВЕРСИОННИТЕ ГРУПИ НА ТУРЦИЯ ДАЛЕЧ ПРЕДИ ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС
Автор: varg1 Категория: История   
Прочетен: 1058 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 17.04.2019 21:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ПОСВЕЩАВА СЕ НА ГЕРОЙТЕ НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗАЩИТАВАЛИ ОТЕЧЕСТВОТО НИ 

 По желание на няколко колеги ще разкажа за убития граничар.За тези, които не знаят, в Турция имаше диверсантска школа, която всяка пролет бълваше "продукция". През пролетта на 1960-та 7 отряд изпуснал четирима тежко въоръжени диверсанти, изпратени да взривяват мостове, жп линии и др. Разузнаването ги засякло в Айтоския балкан. Войници, милиция и дори трудоваци бяха блокирали огромен периметър и четиримата се оказали "в чувал". И вдигнаха нас, специализираната резервна рота да правим поиск, всеки знае какво е това, тренирали сме го до втръсване. Понеже районът беше огромен, в щаба останаха само нарядът , дежурните офицер и старшина и свързочникът. Всички останали - войници, старшини и офицери, общо около 140 души, всеки с личното си оръжие, започнахме поиска, във верига на десетина метра един от друг. Вдясно от мене беше майор Желязков, общоармейски шампион по стрелба с боен пистолет, Вляво беше младши сержанта от "медицината", срочно служещ, който помагаше на доктора. Не бяхме първи приятели с него но взаимно се уважавахме много, в момента ми убягна името му. Та за беда, точно срещу него в храстите се мернал един от диверсантите. Момчето изкрещя "Стой, ще стрелям!", но... пистолетът му засече, изглежда не беше го смазвал. Онзи се обърна, пусна един ред с Томпсъна и покоси нашия на място. Стреля и кап. Желязков, стрелях и аз със Шпагина, но онзи потъна в храсталака.Озверяхме, стреляхме като обезумели, стреляхме и плачехме /и сега като пиша ми текат сълзи/. Не се дадоха живи. Намерихме четири трупа, направени на кайма от куршумите, като се има предвид, че в поиска участваше и най-добрият картечар в Гранични войски за онова време, ст. лейтенант Божанов, който стреляше с Дегтерьов пехотна от ръка... И още трима картечари войници имаше, от всеки взвод по един.Това е.Тъжно ми е. 

Petar Donchev




Гласувай:
9



Спечели и ти от своя блог!
1. koko51 - Съновиденията на отровения от комисарите мозък
18.04.2019 12:34
И като се събудил "другаря" Петър Дончев видял, че с едната ръка е бръкнал в цукалото до леглото и здраво стиска "Узи"-то...
И на нас ни е тъжно "другарю"!
На времето имаше дори един филм с Апостол Карамитрев за това как британци и американци искат да отровят ез. Панчарево, за да натровят столичани... Ненаучна фантастика!!! Реално и обективно всъщност е наличието на безграничен животински страх у българите, заради това което са направили със "своите" турци и правят от над 100 г. насам!!! Пише го и в конституцията им, но малцина могат да го схванат и видят, например като мен, който съм от 19 г. в Канада.
цитирай
2. radostinalassa - Това не са турци, а българи
18.04.2019 15:01
Те много лесно научават българския, много от тях завършват висше, защото генетиката им е наша. Виновна е ДПС, която както ГЕРБ дава работа само на тези, които гласуват за партията. Политическо изнудване.
цитирай
3. koko51 - Генетиката казваш?
19.04.2019 21:13
Ваши са печенежките, турански, кумански, алански и сложно омесени гени, а след възродителния процес турците, заедно с циганите, може и да са станали "ваши", ама май вие сте станали тяхни като гледам оттука. Та за какво ви е виновно ДПС-то??? На кривата ракета Космосът й виновен!!! Виж за ГЕРБ си прав - ваше си е и си е както всички досега, то друго няма там при вас?! По-горе се опитах да Ви обясня, че "другарят"-ненаучен фантаст трябваше непременно да изброи още няколко "марки" оръжия и да ни разясни каква точно хайка е било това и кого точно са разстреляли, завалиите!! !Ха-ха-ха! Голям майтап, бе брат'чед - ти да видиш!!! Верно са били до един Герой на НР България -
точно-о-о-о!!!
цитирай
4. krumbelosvet - Велика благодарност
02.06.2019 18:13
за това ДОКУМЕНТАЛНО СВИДЕТЕЛСТВО, З А Щ О е бил НЕОБХОДИМ възродителният процес.
Турция, първи съюзник на САЩ, ползваше турскоезичното население за УДАР срещу социалистическа България.
А отрепката коко51 трябва да се трие.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20133449
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031