Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2019 05:15 - Защо американските и аржентиските метеорите, летящи с 250 000 км/час, вместо да се разбият на молекули, кацат плавно на Земята без да оставят следи?
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 1658 Коментари: 1 Гласове:
13

Последна промяна: 16.04.2019 00:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Удивително! И отново 31 тонен метеорит забит в земята без да се пръсне на молекулки! Как става това? Поредната висша археологическо – геоложка – астрономическа фалшификация и псевдонаучна еквилибристика на световните безБожници и материалистични учени : уникално светилищно съоръжение на древните Български феноменни жреци – енергетици, обявено за метеорит!


Ако музикалната ни фонова плейлиста не стартира автоматично с отварянето на постинга в някои браузери, копирайте адреса на долното видео и пуснете ръчно или го  стартирайте от видеоблока след постинга, за да достигне по – лесно до вас тази сакрална информация и проникне в затлачените сензитиви и чакри 

https://www.youtube.com/watch?v=Fy608CbaMlU&list=PLa5-aFdApZnJkz-28i33xoRtWEkXAbe_e


Предлагаме ви адреса на оригиналната статия "Вторият по големина в света метеорит открит в Аржентина" на английски и компютърния ѝ превод :

World"s Second Largest Meteorite Discovered in Argentina 
http://www.geologyin.com/2016/10/worlds-second-largest-meteorite.html

и компютърния му превод на Български език:

https://translate.google.com/translate?hl=bg&sl=en&u=http://www.geologyin.com/2016/10/worlds-second-largest-meteorite.html&prev=search
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
 
image

Метеоритът, наречен „Gancedo“, е намерен в регион, засипан от космически отпадъци - от където идва неговият прякор, „Небесно поле“.

30-тонен метеорит, открит в Аржентина В Аржентина е открит метеорит от 30 800 килограма и експертите са го обявили за един от най-големите метеорити, открити някога на Земята.

image

Откритието, направено на границата на Чако, на около 1078 км (670 мили) северозападно от Буенос Айрес, се дължи на метеоритен дъжд, който удари региона преди повече от 4000 години.
С тегло над 30 тона, находката е спорна по име на втория най-голям метеорит на Земята, но докато не бъдат завършени по-нататъшни тестове, е твърде рано да се отдаде този дял.


Неоспоримият крал на земните метеорити е 66-тонен метален блок, наречен Hoba, разкопан в Намибия преди почти един век.
Докато метеоритът Hoba е напълно открит от своето място за почивка в района на Отозонджупа в Намибия, поради неговия размер, той никога не е бил премахнат.


Смята се, че е забил в Земята преди около 80 000 години, а възрастта му се оценява на между 190 милиона и 410 милиона години. Съперникът за второто място е Ел Чако - 37-тонен метеорит, открит в същото аржентинско поле като тази нова находка.

Сега експертите ще трябва да извършат допълнителни тегления, за да видят дали този нов аржентински метеорит, наречен Gancedo, може да победи Ел Чако и да си осигури второто место след Hoba.

image 

"Макар да се надявахме на тежести над регистрираното, не очаквахме да надхвърли 30 тона," каза Марио Вескони, президент на Асоциацията на астрономите в Чако, пред информационната агенция Синхвуа през уикенда. "размерът и теглото ни изненадаха."

Метеоритът е открит в Кампо дел Сиело (което означава „Небесно поле“), област на границата между провинциите Чако и Сантяго дел Естеро.
Това сюрреалистично място се запълва с метеоритни кратери - най-малко 26 покриват площ от само 3 км на 19,2 км (1,8 х 11,9 мили), най-голямата с размери 115 на 91 м (377 х 298 фута), за която се смята, че е била засегната мощен метеоритен дъжд между 4,200 и 4,700 години.
Около 100 тона космически отпадъци са изкопани от мястото досега. Новият метеорит Gancedo сега ще претърпи редица тестове, първо, за да потвърди теглото си, и второ, да потвърди статуса си на действителен метеорит.
"Можем да сравним теглото с другия голям метеорит, открит в провинцията. Въпреки че очаквахме да е по-тежък, не очаквахме да надхвърли 30 тона," каза Вескони пред информационната служба на аржентинското правителство Телам.
"Ние отново ще го претегляме. Освен че искаме допълнителна увереност от двойна проверка на първоначалните показания, които взехме, фактът, че теглото ни е такава изненада за нас, ни кара да искаме да се калибрираме."
Прочетете също:

Най-големият метеорит в света
https://www.geologyin.com/2016/09/the-worlds-largest-meteorite.html

Най-големият метеорит, който някога е намиран в САЩ
https://www.geologyin.com/2016/09/the-worlds-largest-meteorite.html

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Поредната тотална фалшификация на световната археоложко – геоложка – астрономическа мафия с единно върховно командване, полагаща всякакви академични усилия да скрие изкуствения земен човешки произход на поредните уникални енергийни светилищни съоръжения – високотехнологичен мултифункционален комплекс за производство на духовни и материални блага и творене на чудеса от Българските феноменни жреци от Дуло – оператори на комплекса, светилищни съоръжения построени от цивилизаторите на всички народи – древните Български жреци, феноменни строители и създатели на всички култури и цивилизации на Земята, фалшификация будалкащи ни, че Бог Господ Бог Отец Исус Творецът, Който е Българин, и също Българската Велика Богиня Майка, позволяват всякакви "космически" тела и боклуци и пернишки винкели да бомбардират Земята, която е Техният неприкосновен деликатен кувьоз за отглеждане на Техните деца – Българите, главни персонажи в екстремалната трансепохална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация", за които светоустройствени тайни ви просвещаваме във всичките ни 1260 статии в блога ни от долните адреси!

И още информация по темата от нашия архив за просвещението ви и за да проумеете как тъй, аджеба, тези "космически" чудовища, движещи се с чудовищни скорости, се приземяват леко като перца също като с парашути и с реактивни спирачки!

Астероид SD220 от Небесната армада на Властелина на световете идва в подкрепа на метеорита–космически кораб от предния ни пост!
http://bezistena.blog.bg/history/2016/01/12/asteroid-sd220-ot-nebesnata-armada-na-vlastelina-na-svetovet.1422031

Защо метеоритът лети над Калифорния вече една година и не пада!,и какво ни казаха от летящата чиния,която се отдели от него?

http://bezistena.blog.bg/history/2016/01/12/zashto-meteorityt-leti-nad-kaliforniia-veche-edna-godina-i-n.1421813

–– и пасаж от последния постинг:

Когато Боговете – Демиурзи Мария и Исус ПОСТРОЯВАТ, което всъщност означава СЪТВОРЯВАТ, Земята и принадлежащата ѝ космическа инфраструктура от Слънце, Луна, планети и звезди – орбитални бази, Те осигуряват всички условия за безопасно провеждане на проекта им, в който основната и главна част са децата Им – ние, човеците и конкретно Българите.

И само на Български с помощта на

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език 
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546 ,

излиза долната Сътворенческа словесна магия:


СЪТВОРЕНИЕ=ВЪСТРОЕНИЕ=Построение

СЪТВОРИ=ВЪСТРОИ=Построи –

където СЪТВОРИ е анонимен мистично – магически трик и процес, а ПОСТРОИ е конкретна и традиционна инженерна строителна практика на изграждане на изкуствен обект

Затова те осигуряват всестранна защита и безопасност за планетата и живота на нея, за да не може и прашинка да падне върху децата Им, камо ли такива недопустимо опасни предмети като описаните по – горе "космически" страхотии!
Как си представяте вие, ако примерно имате силата и всевластието на Боговете над целия Всемир

ВСЕМИР=Бог Иса и Мария, 

и над цялото Мироздание –

МИРОЗДАНИЕ=Мария Диана и Иза=Мадара и Иза,

построени от Тях, както се вижда от имената на макрокосмическите постройки, по техните закони и прецизни инженерни изчисления и стриктно спазване на всички правила и изисквания по Техника на безопасност на труда, и имате всички висши технологии и техники по обезопасяване и защита на крехкия дом на вашите деца, да допуснете това безобразие някакви чужди камъни, железа и небесни тела да падат безконтролно и безпроблемно връз крехките глави на беззащитните ви и много скъпи и обичани от вас дечица!
 
Че нали няма гаранция, че някоя небесна тухла или винкел няма да издрънчи по манерката някой от любимите Божии потомци от техния аристократичен род Дуло – било то 
Владко Путин, Английското Ели, Джорджо Буша, Българчето на Барка Богиня Ма, познат като Барак Обама, жрецът на Мария – КаМарън (Кан на Мария), нашия Бойко, недай си Боже и Рокфелер, 
че отиде световния политически елит и световната банкова и парична система по дяволите, откъдето са и заченати, казано метафорично, защото дяволи няма и не могат да виреят, щом има Богове!
 
Ами ако падащите камъни и железа от небето нацелят и нацепят някой от златната първородна династична линия на Боговете, които са основната генетична идея и задача на Божия проект?
Какво става тогава : край на Божия експеримент, няма Спасител, няма спасение на човешкия род – язък им на труда на Боговете!

Не сме видяли досега някои от Божиите потомци от Дуло да ходят постоянно с каски на главите!
Как си представяте вие – Боговете, дето ни научиха да правим белите стаи –свръхчисти климатизирани помещения, където въздухът и средата са 10 000, 100 000 пъти по – чисти от нормалната среда, и където не прашинка, ами на молекула не се позволява да мине през филтрите и предпазните системи за микроелектрониката, генетиката, биотехнологията, химическите производства, оптическата промишленост, прецизната механика, хранителната промишленост, производството на опаковки и други къде по маловажни неща от живота и здравето на човека, че тия Богове ще оставят на произвола не на молекулите, не на прашинките, ами на огромни камъни и железа, падащи от небето със свръхзвукова скорост, съдбата на децата си и на Божия първосвещен род!

Абсурд!  

Само вижте атмосферната обвивка на Земята, която е и грубият, и финният предпазващ филтър, с колко високотехнологични системи и небесни технически лица и служители по защитата по Божията херметична индексация, е наситена:

АТМОСФЕРА=Иса и Богиня Матара

ТРОПОСФЕРА=Братя от Иса Вер (Змей)

СТРАТОСФЕРА=Друиди на Сар Бог Иса

МЕЗОСФЕРА=Бог Исуз и Мария 

ТЕРМОСФЕРА=Иса и Богиня Матара

ЕКЗОСФЕРА=Зар Бок Иса 

АТМОСФЕРНА ОБВИВКА от=ОБВИВКА от Иса и Богиня Матара

ЗЕМНА АТМОСФЕРА=Исуз и Богиня Мат Мария

Атмосферна обвивка, озонов слой, електромагнитни полета, антирадиационни защити, енергийни щитове, чадъри и екрани... какви ли не още предпазни защити са обгърнали Земята и живота на нея от всички страни, като писано яйце пазят планетата и децата си на нея Боговете, та ще позволят Те ей – тъй небесни космически боклуци – убийци да си влизат както си искат на Земята и правят поразии! 

Като например тази колосална 60 – тонна желязно – никелова металургична заготовка от снимката, която е представяна от учените като най-големия метеорит, намиран на Земята, паднал уж преди 80 000 хиляди години в Намибия, Африка 

Гледайте сега, как ни правят на хептен будали, пробвайки дали може да падне интелектуалното ни ниво до първосигналното ниво "лапнишарани", когато обясняват авторитетно, откъде и как се е появило това чудо!

„Най-големият метеорит в света Хоба е паднал в Намибия преди по – малко от 80 000 години, съставен е от 84% желязо и 16% никел и е най – масивното естествено образувало се парче желязо на повърхността на Земята.
Заради голямата си маса, метеоритът не е местен от мястото си от откриването му през 1920 г. когато фермер ударил на желязо докато обработвал земята си.
Огромният Хоба е посещаван от хиляди туристи всяка година.“


image
image

И сега следва потресаващото научно съобщение, гласящо как учените обясняват защо този странен метеорит, паднал уж с огромна скорост от Космоса, не е направил нито кратер, нито се е разбил, нито се е забил на 50 – 60 метра дълбочина, а е останал на повърхността на земята, все едно внимателна поставен със 100 – тонен мостов кран!

"60 тонното парче метал е било забавено от земната атмосфера до такава степен, че е останало непокътнато и едва заровено.
Дори има твърдения, че благодарение на необикновено плоската си форма, метеоритът се е плъзнал по земята, и затова 
както при повечето метеорити, липсват следи от кратер!!! "

– Ега си аеродинамичната форма и плавното приземяване, ега си 60 – тонния планер, ега си чудото, ега си наглостта на учените, съвсем изтрещяли! – няма да се въздържите вие, ние също...

ПРИЗЕМЯВАНЕ от=от Богиня Мария и Бог Иза

Темата по тоя и други метеорити – "небесни гости", на които според учените някой сякаш им е връзвал парашути, когато са се появили над Земята, и слагал реактивни спирачки, за да не се забият в Земята поне на 50 – 60 метра дълбочина и разбият на хиляди късчета, е много интересна и поучителна, затова ще ви оставим да разсъждавате върху нея и ще я разнищим в друг постинг 

и пак наблягаме на възловото съобщение на учените:

"и затова както при повечето метеорити, липсват следи от кратер!!!"
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Да продължим с темите от началната статия, като послушаме препоръката и видим офертата от по – горе кой е най –
 големият метеорит в САЩ:

Прочетете също:

Най-големият метеорит, който някога е намиран в САЩ
https://www.geologyin.com/2017/06/the-meteorite-largest-ever-found-in.html

image
Метеоритът Willamette е изложен в Американския природонаучен музей в Ню Йорк.

 
Метеоритът Willamette тежи 15,5 тона.
Този железен метеорит е намерен в Орегон.
Това е най-големият метеорит, намерен в Северна Америка
Метеоритът Willamette е метеорит от желязо и никел, открит в американския щат Орегон. Това е най-големият метеорит, намерен в Северна Америка и шестият по големина в света.

И сега внимание какво ни съобщава статията:
 
На мястото на откриването на метеора нямаше кратер от удар.
  
И още веднъж:

На мястото на откриването нямаше кратер от удар!

На мястото на откриването нямаше кратер от удар!!  

На мястото на откриването нямаше кратер от удар!!!


Значи този желязо – никелов кютюк, (за който не казваме "пернишки винкел", защото хич не прилича наистина на винкел) който се е движил в космоса с огромната скорост от 70 км/сек, което прави 250 000 км/час, въпреки че атмосферата на Земята му била намалила чувствително скоростта, както ни гъбаркат учените, се забива със огромна скорост в нея, и о, чудо!, не прави никакъв кратер или някаква подобаваща на скоростта и тежеста му дупка!

– А сега, де! Какво ще кажат за това учените глави?

И учените глави не само да не се изложат, ами за да не позволят на някои които не им вярват много много на приказките за всякакви космически боклуци,и които си шетали както си искат в неприкосновената територия и пространство на Божия деликатен експериментален кувьоз за Божиите потомци  – диска на плоската Земя, обградена със енергийния сферичен щит на космическо яйце на Земята, и да вземат да отрекат естествения космически произход на това желязно яйце и предположат, че то е от изкуствен земен произход на някаква единна древна висша високоразвита технологично и технически цивилизация, че после а да видим коя е тази цивилизация – да не е Българската феноменна Божествена цивилизация, че като пак започне да се разплита кълбото..., ходи ги спирай тия Българи, дето не само мислят като македонците, че те са строили всички култури и цивилизации на Земята и чудесата по света, ами и все повече и повече категорични документи по всякакви интердисциплинарни канали в потвърждение на тази светоустройствена тайна вадят неспирно – та затова учените геолози, археолози и историци, които са ударният фалшификаторски дезинформационен отряд на заговорниците срещу Българите, за да не се излагат пак както ги разобличихме в постинга ни за метеора Хоба в Намибия, че 60 тонния железен балван кацнал леко и плавно на земята без да направи никакви следи, сякаш имал парашути и реактивни спирачки, измислиха следната смешка и небивалица, приказка за наивници и прилагана редовно в тяхната научна псевдо – научна практика:

Статията твърди най –
 серозно и академично, че: 
 
"Изследователите смятат, че метеоритът е бил паднал в сегашна Канада или Монтана и е бил транспортиран от блуждаещ движещ се ледник в долината Willamette по време на наводненията в Мисула в края на последната ледникова епоха (~ 13 000 години)."
–––––––––––––––––––––––––

Толкоз!
Който не им вярва на учените, на които затова им плащат – да съчиняват измислици и ни будалкат научно, да ходи да проверява преди 13 000 години, ако не само си няма работа, ами знае и да пътува и с Машината на времето!  

Статията продължава:

"В момента метеоритът е изложен в Американския природонаучен музей в Ню Йорк, който го е придобил през 1906 г.
След като е бил посетен и видян от около 40 милиона души през годините, и с оглед на поразителния си вид, той е сред най-известните метеорити. 


Метеоритът Willamette тежи около 32 000 паунда (15 000 кг). Той е класифициран като железен метеорит тип III, съставен от над 91% желязо и 7,62% никел, със следи от кобалт и фосфор. Приблизителните размери на метеорита са високи 10 фута (3 м), широки 6,5 фута (2 м) и дълбочина от 4,25 фута (1,3 м).

Метеоритът Willamette съдържа по-високи концентрации на различни метали, които са доста редки в земната кора. Например, Iridium, един от най-малко изобилните елементи в земната кора, се намира в метеорита Willamette при концентрация от 4,7 ppm, хиляди пъти повече от изобилието на земната кора."
 
–––––

След официалната версия и информация, защото ние наистина въобще не им вярваме на учените, които наистина съчиняват измислици и ни будалкат научно, послушахме подигравателния им ехиден съвет да ходим да проверяваме преди 13 000 години, ако не само си нямаме работа, ами знаеме и да пътуваме и с Машината на времето, и защото ние не само си нямаме, ами напротив – имаме си много работа, и тя е точно по тази част да намираме и изследваме феноменното материално наследство, оставено ни от нашите свръхфеноменни предци – Божиите жреци, и не само имаме Машина на времето, но и знаем да пътуваме с нея и редовно пътуваме във всички посоки на Време – пространствения континиум, веднага се качихме на Машината и след като с помощта на
Свещения шифър разсекретихме пусковата ѝ парола, 

МАШИНАТА НА ВРЕМЕТО=Богиня Диана Мат Мария и Ешуа 

полетяхме с нея към 13 000 година.

Богиня Диана и Ешуа са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло  

image
 
Ни следа от някакви ледници, ни следа от някакъв метеорит, забил се на десетина метра поне в земята! Нищо!

Включихме машината на автопилот и зададохме режим на бавен ход към наше време.
Нищо, нищо, никаква следа от метеорита...,  и по едно време някъде около средата на 2 век от новата ера – хоп, ето го!

image

Само че туй наръфано и надупчено желязно яйце не дойде от извънземни страхотии и космически катастрофи и катаклизми като от междузвездни войни и рояци железария и павета и каманаци от небето, ами гледаме, че един красив русо –
 кестеняв синеок жрец с бадж на бялата си дреха с надпис Кан и Цар Авитохол, заедно с асистентите си – жреци, реди някакви метафизични молитвени формули и мантри, и от алхимични материали на желязна (Fe – ferrumи никелова (Ni –  Niccolum) основа, за кратко време изработи на един фундамент върху възлово кръстно место на пресичане земно – космическа енергия познатия ни сега "метеорит" Willamette.

После той и красивата му жена от местните индиански племена и другите му асистенти, наобиколени от червенокожи – меднокожи чернокоси индианци със сияещи лица, пяха и танцуваха Български тракийски народни хора и ръченици, молиха се във възхвала на Българските Богове Исус и Мария Магдалена, Кан и Цар Авитохол освети и благослови новия светилищен енергиен спа – център и свръхтехнологично мултифункционално съоръжение за производство на духовни, здравни и материални блага за индианците и за творене на чудеса на него от оператора му – жрец, въведе в него с кода на Свещения шифър пусковата му парола, която вече можем да ви разсекретим:

Willamette=Алилуя (Слава) на Богиня Мат Диана
 
Willamette=Богиня Диана Ел (Змей) Ма (Майка) на Дуло 

и жрицата – операторка и поредна съпруга на Кан и Цар Авитохол, се зае с работата си – веднага започна да настанява по гнездата – удобни и комфортни кресла и биокамери на енергийния агрегат и лечебни биокамери, първо нейните с Императора деца за енергийно осветяване, и след това нуждаещите се от лечение деца на индианците –

image

Метеоритът Willamette през 1911 г., няколко години след като е бил намерен.
 
точно както е показано на тази снимка от началото на 20 век, а след това и техните родители! 
 
Задължително ще разсекретим за поред път и ще прокламираме кой е Кан и Цар Авитохол!
 
Павел е първородният новоепохален син от близнаците Павел и Петър на Исус и Мария Магдалена, който е новоепохалният Български Първожрец истинският Кан (Жрец) и Цар Авитохол (33 – 333 ) от Именника на Българските Канове, който е всички "римски"  (Български) Първожреци и Императори на Свещената Българска империя (33 – 518) от Нерон, Тит Флавий Веспасиан ... до Диоклециан включително, който е Родоначалникът на новоепохалната генерация на Дуло, херметизирана като Флавии.  

ПАВЕЛ=ПЛАВЕ=Плави=Флави=Флавии=Флавий         

Направете справка в списъците на всички т. нар. "римски императори" от т. нар. "Римска империя", която е фалшифицираната Свещена Българска империя (33 – 518) –  фалшификаторите на световната история, във фундамента, настройката и цялостното построение на която е Свещената Българска история, нямат никакво обяснение за генезиса и същността на култовата императорска династия Флавии на всички т. нар. "римски императори", които уж нямали никаква роднинска връзка помежду си, и всички уж били избирани и въздигани от разбунтували се войници (приказки за малоумници и бавноразвиващи!), пък всички се натискали да носят необяснимо защо този почетен императорки титул "Флавии" !     

В Българския свръхсекретен съкровен интимен фолклор, съставен както целия ни фолклор само от шифровани документи за Българските Богове и Божествения генезис на Българите, Павел се е засекретил в култовия образ на пияницата, ужажор, сваляч, женкар и любовник Трифон Зарезан, Свети Трифон, а в кодираната от него Библия и Новия завет в образа на Сеячът от най – секретната и важна новозаветна притча за Семето и Сеяча.  
Павел в качеството си на Сеячът на Божието семе / ген от най – секретната и важна фундаментална новозаветна притча за Семето и Сеяча, за времето на продължителния си земен живот запложда всички човешки племена (всички те тракийски племена, с които от България и Тракия – същинският Сътворенчески рай на Земята, пост – Сътворенчески е заселен целия свят) със Свещения Божи феноменен имплант, и преминавайки от 333 година в светейшо служение като Свети Павел – Шеф на Небесното светейшество, оставя потомците си за жертвено служение на всички народи и племена за техен Духовен интелектуален творчески прогресивен бунтарски елит, както и за управленчески аристократичен елит от тогава до сега под неговия постоянен върховен транспространствен светейши надзор, контрол и управление, и присъединява тия племена към Световната Свещена Българска империя (33 – 518), която застроява с феноменни материални строителни чудеса и свръхестествени духовни достижения, фалшифицирана след 1000 години от заговорниците срещу Българите с перманентен геноцид и тотална цензура над Божия феноменен Български народ като "Римска" империя.      

Всички западно и източно – римски императори и безброй висши сановници и аристократи Флавии преди и след 333 г са негови генетични потомци от генно – инженерните посявки на Първожрецът и Император Павел=Флавий сред различните тракийски племена, с които е заселена цяла Европа и целия свят, най – изродените от които са византийците, които са българския генетичен експериментален продукт върху племенната подгрупа юдеи от бившето тракийско племе евреи, водещ началото си от един от внуците на Павел и един от най – големите новоепохални злодеи и престъпници
–  Константин Велики.  
  
image         

Павел е главният свръхсекретен персонаж и субект на култовата легендарна чаша с кръвта на Исус – Свещения граал, в която е кръвта на Исус – сиреч гените му.     

СВЕЩЕН ГРААЛ с гените на=СВЕШТЕН ГРААЛ с гените на=с гените на Диана и Исуш Българина  

СВЕЩЕН ГРААЛ=СВЕШТЕН ГРААЛ=Сина на Диана и Ешуа Българина    

СВЕЩЕН ГРААЛ=СВЕШТЕН ГРААЛ=Българин Син на Диана и Ешуа     

Павел, който е Кан и Цар Авитохол, е и евангелист Йоан, и евангелист Матей, и евангелист Лука, и евангелист Марк, и Апостол Павел, и Свети Павел и всички други главни персонажи от разсекретеното му CV и е тъй търсеният тайнствен автор евангелист на всички новозаветни евангелски документи, който според много християнски апологети и искрени последователи и изследователи на Исус, обследвали стилистично, лингвистично, фактологично и най – подробно еванглията, са категорични, че авторът е един човек, написал и четирите Еванглия.        

Павел за дългия си престой в земното измерение (33 –333) в качеството си на Първожрец и Цар Авитохол и Император на Свещената Световна Българска империя, владяла целия свят по законите на Любовта, Братството и Мира и феноменните свръхестествени практики на Дарбите на Святият Божи Дух от 33 до 518 година, за този дълъг престой от него в човешкото измерение от 300 години освен че съставя в код със Свещения шифър четирите Еванглия и всички канонични и апокрифни новоепохални евангелски християнски документи, (14 канонични послания и още 4 неканонични, както и Деяния на Апостолите) но и полага основите и правилата на цялата новоепохална литература, поезия, песенното изкуство и всички други изкуства, науки и сфръхфеноменното новоепохално мегалитно енергийно светилищно строителство, върху законите на Всемирната Любов и секрета на Свещения шифър, както и всички съвременни човешки езици и писмености – еволюционни цивилизационни процеси, които надзирава и развива и усъвременява под непрекъснатото си методическо ръководство след 333 г. сл. Хр. до сега в качеството си на Свети Павел и Шеф на Небесното светейшество и Император на транс – пространствената Свещена  Българска империя, която продължава да управлява всички светове и измерения (временно скрита за невежите сетива на земните хора) като върховна изпълнителна власт на абсолютните върховни Монарси, Властелини и Господари на световете –  Исус и Мария Магдалена.     
   
Свети Павел управлява транс – пространствената Свещена Българска империя от първосътворенческия светилищен комплекс на Земята и първосвещен храмов комплекс на Боговете Демиурзи – Безистена, в първопрестолния Божи град Ямбол/Олямб/Олимб/Олимп и Тяхно постоянно местообитание във Време – пространствения континиум.    Безистенът в Ямбол/Олямб/Олимб/Олимп, е Сътворенческият светилищен комплекс и експериментална развойна база на Боговете Демиурзи – строители на Земята, Централен команден и регулативен диспечерски център на Време – пространствения континиум и планетарната мегалитна енергийна система, осигуряваща функционирането на взаимно съвместимите времево – пространствени измерения и всички енергийни, физически и биологични процеси на Земята!      

Павел е баща на Кан Ирник, който живял според Именника на Българските Канове на половината години на баща си Кан Авитохол – 150 години (303 – 453), който Кан Ирник е Кан Атила, който е и Свети Патрик, който е Свети Николай Чудотворец (министър на природните стихии и на апокалиптичните и аварийни ситуации и на свръхестествените чудеса и феномени в правителстото на баща си), който е още същият Санта Никълъс, кодиран в Коледните и новогодишните сакралии на народите като Санта Клаус, Дядо Коледа, Дядо Мраз...  

През последните четири века Павел/Свети Павел се явява и проявява сред хората в Европа и по целия свят в мистериозния образ на Граф Сен Жармен.       

Тази сакрална свръхсекретна досега светоустройствена информация сега в компресиран режим Свети Павел ни я разсекретява с екипите си от негови светейши и земни потомци, които са Все Свитии, всички все наши генетични Предци и Родители    

Още инфо с пълни характеристични данни и разсекретено досие за първородният син Павел на Исус и Мария Магдалена, Които са последните аватарни новоепохални проявления на Българските Богове Демиурзи Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана пред Българите в Тракия преди 2000 години, ще откриете в нашите повече от 1200 постинга в блога ни с парола на търсачката на Гугъл "безистена и Павел","безистена и Авитохол", "безистена и Трифон Зарезан", "безистена и Граф Сен Жармен", "безистена и Кан Ирник", "безистена и Атила",  "безистена и Свети Николай Чудотворец"  

–––––––––––––––––––––––   

От началото на 2 век сл.Хр. Първожрецът Павел с Дионисиусов отряд от Български жреци – негови генетични потомци – феноменни инженери строители на мегалитни съоръжения, лечители, ясновидци, психоенергетици, певци, музиканти и танцьори, предприема своята генно – инженерна и цивилизационна мисия сред индианците на континента, който кръщава по титула си на Жрец / Кан на Мария Магдалена:   

АМЕРИКА=КА МЕРИЯ=Кан (Жрец) на Мария    

ДИОНИСИУС=ДИОНИ ИСУС=Диана и Исус    

ИНДИАНЦИ=ДИАН ИЦИ=Диана и Иса
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Под една публикация в група на Фейсбук на тази статия Цанко Иванов Калканджиев запита чистосърдечно:

Абе аз нали съм си тъп, та да питам - Кое астрономическо тяло в слънчевата система се движи със скорост , близка до тази на светлината в абсолютен вакуум?

Отговорихме му:

"Скоростта на светлината, съгласно Специалната теорията за относителността на Айнщайн, е 300 000 км/секунда, а официалната наука твърди (лъже ни!), че метеоритите са се движили с 250 000 км/час (километра за час, а не за секунда).   
В  наши статии от блога ни документираме, че абсолютно никакви метеорити не влизат в енергийно защитеното пространство на Земята – Божият неприкосновен скъпоценен кувьоз за децата им – ние, Българите), а светлинните и звуковите ефекти в атмосферата са създавани от НЛО – тата на обслужващите земната инфрастуктура и измерение Божии светейши служители, които невежите наричат Извънземни   

ИЗВЪНЗЕМНИ=Изуз и Богиня Ма (Майка)  –  
 
Българските Богове – Демиурзи Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, от Които сме тия от нас, които се познаем! Страшните и вездесъщи Извънземни са Българските Богове Демиурзи и Тяхното необятно и безбройно небесно Светейшо войнство и население, състоящо се от наши генетични предци и родители, преминали временно в Божието измерение в свръхестествен феноменен режим, както и от Техните земни агенти –  генетичните им Б/български потомци от феноменния Божи жречески род Дуло, имплантирани сред всички човешки племена за техен Божествен феноменен духовен интелектуален творчески прогресивен елит както и за техен реакционен управленчески елит, всички главни персонажи на екстремалната Божия риалити драматизация "Б/българите и човешката цивилизация"!    
Всички т. нар. скални и метални "метеорити", които намират учените по земята, са високотехнологични продукти на древните Българска феноменна цивилизация, произвеждала ги по цялата Земя и които геолозите квалифицират като "небесни космически тела".  
Благодарим за участието, Цанко Иванов Калканджиев, и за да не се косиш, че си бил "тъп", те каним за постоянно в блога ни." 

В знак на благодарност на поканата ни и в синхрон с анонсовото си самопризнание, в друг интелектуално издържан коментар Цанко ни прати на лечение при лекар, навярно психиатър, като обаче успя да си скрие коментара с астрономическите си познания и самодефиниция, а неговите хора от модерацията на фейсгрупата изтриха целия ни коментар.
Ние пък се самоизтрихме от групата им "Само истината", крайно и противно политизирана на всякакви фоби и фили, но не и на Българородолюбци.

Ще ни търсят отчаяно отчаяни! 

ОТЧАЯНИ без=без Диана и Ешуа  
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Нека сега отново да изследваме информацията за "Небесното поле" до 
Chaco на 1000 км от Буенос Айрес в Аржентина, за който район учените казват, че там е валял мощен метеоритен дъжд от големи метални скали преди 4 200 – 4700 години, от които  
Метеоритът Gancedo е най – големият, като се възхищаваме на кодировъчния гений на Предците ни, цивилизатори на местните индиански племена, последен новоепохален генно – инженерен емисар и култиватор на които е Кан и Цар Авитохол – Свети Павел, ударил своя феноменен генетичен родови печат на култовия новозаветен Сеяч връз всички американски племена, и подпечатал неизтриваемо с императорския си административен печат цялата индианска култура и цивилизация с подписа и жигата "Пуебло" (Павел) – име на индианските племена, на цялата новозаветна американска индианска култура Пуебло както и на обобщаващ термин за всички хора – Пипъл (Папъл, Павъл, Павел),  


Официално Метеоритът Gancedo е най – големият известен фрагмент от метеорния дъжд, паднал в Campo del Cielo (Небесното поле, Field of Heave) в провинция Chaco, Аржентина . 

Разсекретената информация ни съобщава, че:

Gancedo=ГАНСЕДО=ГЕН СА ДО=Гена на Иса и Диана 

Gancedo=ГАНСЕДО=ГАН СЕ ДО=
Ган (Кан, Жреци) на Иса и Диана=Инга/Инка (Кан, Жреци) на Иса и Диана  

Разсекретената информация ни съобщи, че т. нар. "метеорит" Gancedo е част, възел, агрегат, от уникален светилищен енергиен комплекс, построен от многобройни части от желязо и никел на посочения терен с указаните размери, на който комплекс една от основните му фунции е била да бъде енергиен спа – център за здравословно облъчване и третиране на индианските потомци на Павел от гена на Исус и Мария Магдалена, от които потомци на Павел се сформира феноменната Българска жреческа каста Инка от кланове на рода Дуло на индианските племена. 

Ето и тайната на алхимичната формула на светилищните агрегати, изработени от Българските жреци от алхимични материали на желязна (Fe – ferrum) и никелова (Ni –Niccolum) основа:

ferrum Niccolum ОСНОВА=Балкари Кан (Жреци) на Богиня Ма (Майка) Мария и Иса 

ferrum Niccolum ОСНОВА=Балкари Инка (Жреци) на Богиня Ма (Майка) Мария и Иса 

Географското име на светилищния каскаден енергиен комплекс : Campo del Cielo, Небесното поле, Field of Heave, ни носи сакралната информация за Българските Богове:

Campo del Cielo=Кан (Жреци) от Дуло на Диана и Ешуа от Ямбол,

и Тяхната жреческа фамилия Дуло, чиито феноменни импланти Свети Павел разнася в Америка 

НЕБЕСНОТО ПОЛЕ на=ПОЛЕ на Богиня Диана и Иса 


Field of Heave=
Павел Хан (Кан, Жрец) от Богиня Диана

На запад Chaco граничи със Салта и Сантяго дел Естеро, на север с Формоза , на изток с Кориентес и на юг със Санта Фе 

Ето разсекретени и този комплект топонимни документи:

Chaco=ЧАКО=ТШАКО=Кан/Инка (Жреци) на Диана и Ешуа 

ИНКА=КАНИ=Кан, Канове  – жреци,

феноменната Божествена жреческа каста на индианците от генетични потомци на Свети Павел, която той им остави в саможертвено служение за уникално и специфично самобитно развитие след 518 година до сега (след първото дълбоко скривано византийско робство на България 518 – 681, след която 518 година започна разпадането на Свещената Българска империя, владяла целия свят от 33 до 518 г., фалшифицирана след 1000 години като "Римска империя") под неговия постоянен Светейши надзор и грижи 

image

САЛТА=Иса Ел (Змей) и Диана 

САНТЯГО ДЕЛ ЕСТЕРО=Ган (Кан, Жреци) от Рода Дуло на Диана и Исус 

ФОРМОЗА=Бог Иза и Мария

САНТА ФЕ=Иса и Богиня Диана 

КОРИЕНТЕС=Иса от Тракия=Иса Тракона/Дракона
 
най – древната херметична календарна животинска змейска символика на Българските Богове Демиурзи от 12 синонима на змия, змей, дракон..., преминала в сакрална символна хералдика на Българите – Божиите феноменни жречески потомци от рода Дуло, която Божествена свещена рептилска хералдика индианците тачат най – благоговейно и във върховно страхопочитание!

ХРИСТОС=ИСОС ТРХ=Исус от Трахия 

ХРИСТОС=ИСОС ТРХ + Н (кодировъчен назал)=ИСОС ТРХН=Исус Трахон=Исус Дракон  

Да благодарим на поредния наш роднина от рода Дуло – Марио Вескони, президент на Асоциацията на астрономите в Чако, който бе натоварен от Светиите ни от Небесния отдел "Геология и археология" да изнесе пред информационната агенция Синхвуа тази сакрална информация, обвита в маскировъчния халат на Свещения шифър, и му легализираме и на него Българския жречески генезис и статут:

МАРИО ВЕСКОНИ=Мария и Бок Иса 

МАРИО ВЕСКОНИ=Кан/Инка (Жрец) от Мария и Бог Иса 

АСТРОНОМИ от=от Иса и Матара 

Ето и херметичният индекс на прословутата китайска държавна информационна агенция Синхвуа:

СИНХВУА=Бох Иса

СИНХВУА=Хан (Жреци) на Бог Иса 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

В обобщение на темата за метеоритите, ще цитираме тяхното технологично и техническо know-how от култовия ни постинг "Защо метеоритът лети над Калифорния..."

Обобщаваме истината за видимите явления и процеси от невидимия Божи свят,които до сега бяха манипулирани по Божия проект като падащи небесни тела:

Ако в ясна и безоблачна топла лятна,есенна,зимна или пролетна вечер,излезете на балкона на къщата ви или апартамента,качите се на покрива или на откритата тераса на дома ви,стоите в двора,или сте в парка или полето с любимия човек,и отправите взор съм небето и звездите,то знайте!

*** Когато ярка огнена следа прореже надлъж или нашир тъмното небе между звездите, тава не е дирята от изгарящо в атмосферата случайно падащо към Земята опасно вредителско тяло от Космоса,или падаща звезда – както образно-метафорично и поетично възкликваме спонтанно,а е огнената следа от двигателните сопла или на спецалните светлини на потеглящи звездолети,летящи чинии,телепортационен енергиен фотонен сноп и други транспортни средства с нашите родственици–предци от Божието измерение,преминаващи гранични стойности на скоростта и преодоляващи пространствено – времевите рамки и граници.

*** Когато погледът ви прихване между звездния кошер звезда,която ви примига, блесне и угасне,то знайте,че това не е зрителна измама или избухнала нейде на милиарди километра звезда,а е пак от гореописаните летателни апарати,който е съвсем близо до Земята – на няколко десетки километра от нея,и е стартирал и полетял с огромното ускорение,на което са способни,по посока на лъча на вашия поглед към обекта,и отдалечавайки се и изчезвайки за това кратко време.

ЗВЕЗДЕН КОШЕР на=на Кан (Жреци) на Зар Ешуш и Богиня Диана  
изкуствените орбитални станции на космическата инфраструктура на Земята,временно позиционирани на постоянни орбити и обслужвани от жреците–Божиите служители

*** Когато гледайки към звездното множество,забележите появило се ненадейно и незнайно откъде светещо тяло със съизмерими със звездите видими размери и яркост,и което тяло се движи бавно по трасе,коренно различно от традиционните самолетни трасета,и свети досущ като звезда или като високо движещ се самолет,но без неговите задължителни мигащи светлини,и след 10–20 секунди движейки се по този начин бавно във видимия ви и чист небосвод,внезапно започне да губи яркостта си и се стопи и изчезне в рамките на 4-5 секунди,много често с проблясване за миг накрая,то знайте,че това не е нито земен самолет,нито спътник,нито друго земно летателно средство и техника,а е отново небесен гост,който най-често умишлено ви е манипулирал и внушил да зареете поглед сред звездите точно в тази посока,за да ви принуди да го видите и ви предизвика да разсъждавате и насърчи,ако стигнете до изводите в по–горните разсъждения и просвещения!

Най-често ви се показват ваши близки родственици от вашите надзорни и обгрижващи ви екипи от другото измерение,с които вие сте имали преди да заминат Горе,имате и сега,най–дълбока генно–енергетична душевна и окултна чувствена връзка!

И въпреки че вече знаете,какво са "ПАДАЩИТЕ ЗВЕЗДИ",когато пак ви се покажат,с Любимия човек до вас или във Душата ви, пак си пожелайте нещо по стара традиция, но този път това НЕЩО да бъде с конкретния образ и параметри на Боговете ни!

ПОЖЕЛАЙ СИ НЕЩО=ПОЖЕЛАЙ СИ НЕШТО=ПОЖЕЛАЙ СИ Ешуа и Диана !


И още веднъж:

Просвещаваме ви и провокираме с необорими логични автентични писмени документи и аргументи, въпреки вековните налагани за истинни фундаментални фалшификации с академична легализация,като ви активираме да разсъждавате и откривате,че светът не е това,което ни бе представяно досега,като всички тия лъжи са трупани и наслоявани,за да скрият от Българите – солта и духовният и интелектуален елит на всички племена–истината за Българските Богове,истината за Обетованата Райска Земя – България,истината,че всички човешки племена са тръгнали от Свещена Тракия и България на Балканите и целия свят,водени,цивилизовани и обгрижвани от Първосвещената Исусово – Мариина жертвена първородна династия Дуло!

Измислиха ни страшни космически обекти – летящи и сеещи разруха и смърт за хората, както и дебнещи ни да ни видят сметката и изпият кръвта извънземни, за да скрият, че това са нашите Родители и Богове Исус и Мария и всемогъщото им небесно войнство за да не ги потърсим за помощ!

Българските Богове и небесното им войнства, които денонощно десетки, стотици, хиляди хора по целия свят срещат на различни места, виждат ги под различен житейски и интелектуален ъгъл и ниво, от различно разстояние, обстоятелства и ситуации,от различно посветителско ниво и познание, с различна религиозно – философска нагласа и душевна и морална сензитивност и чистота,и затова ги възприемат и по най-различен начин в широкия диапазон от финните и състрадателни помагащи ангели–хранители и пазители,до страшните и всяващи духове,демони,дяволи и извънземни пришълции!

Българските Богове Исус и Мария,които са постоянно в денонощни нон - стоп грижи и контрол върху нас, и които организират всички споменати по - горе свои проявления,за да подготвят явяването си на Земята и възстановяването на Царството си  на Любовта, Братството и Мира чрез Всемирното Бяло Братство и Сестринство! 

И нека уточним:


Изпълнителите на всички изнасяни по-горе и всички следващи по-нататък в просветителската ни мисия манипулации, фалшификации, скриване на истината за света, Боговете и Българите, на геноцидните мероприятия срещу Българите и тракийските племена, на тоталната цензура, на всичко лошо,което се случва в живота на планетата ни, са кръвни генетични потомци на Исус и Мария Магдалена от изродени кланове на Техния династичен род Дуло, получили черните отрицателни злодейски роли епичната трансепохална драматицация и имплантирани на всички високи управленчески постове и нива на всички племена!

Идейни вдъхновители, автори, продуценти, сценаристи, режисьори и ръководители на тия мерзки, епични и драматични събития и на изпълнителите, са Главните проектанти на трансепохалния проект и драматизация "Българите и човешката цивилизация"–Боговете Исус и Мария Магдалена.

МЕРЗКИ СЪБИТИЯ=Бокиня Матара и Исус

МЕРЗКИ СЪБИТИЯ=Кан (Жрец) на Богиня Матара и Исус – г
лавните подизпълнители на Божествения проект и драматизация, жреците – светци от Божието измерение 

ЕПИЧНИ СЪБИТИЯ=Бог Исуш и Богиня Диана

ДРАМАТИЧНИ СЪБИТИЯ=Богиня Диана Матара и Тати Исуш

ДРАМАТИЗАЦИЯ=Матара Диана и Исуз

ДРАМАТИЗАЦИЯ за=за Децата на Иза и Мария

Всички Те и те, държат на отчет в ръцете си (в планетарния компютър Акаши) съдбата на всеки човек, върху който индивидуално извършват комплексен генетичен експеримент за непрекъснатото му развитие и усъвършенстване!

СЪДБА=Иса и Богиня Диана
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistena и Свети Павел с наши предци –
 Светии от преди и от Новата ера 
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД
 с Любов и песни!
 





Гласувай:
13


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
15.04.2019 05:16

Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем животодаряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7675869
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44104
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!