Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2016 11:48 - Еней или Атила
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 16643 Коментари: 60 Гласове:
38


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Достойните народи търсят героичен, може и да е митологичен или легендарен произход!

Ето, италианците са се насочили към Еней, син на богиня, герой от Троянската война Може да е митология, може произведенията на Омир да са фолклор, но хората са наложили този произход, а и отвреме на време намират и доказателства в земите на етруските Следователно има и някаква истина!

Интересното е, че ние също имаме основание да търсим произхода си в този герой В "Енеидата" е описано, че след като изнася болния си баща Анхиз от горящата Троя , с кораба си Еней се насочва към Тракийския бряг?  И там основава град Не се казва кой е града! Но много вероятно е,  това да е Анхиало Има хипотеза, че той се е казвал първоначално Анхизяло-на името на Анхиз и постепенно става Анхиало Това е пък другата хипотеза, свързана с цар Анхиал, сподвижника на Одисей! И двете хипотези са основателни и правдоподобни!
Всичко си е наред, Анхиало е на тракийския бряг, близостта в имената на АНХиз и АНХиало, връзката с АНХ, атрибутът на фараоните!

Да, нямаме запазена книжнина, което пък не е никакво доказателство ,че не сме имали Знае се с какво усърдие тя е унищожавана, особено пък от гръцките свещеници
Дали сме имали или не, в Лондонския музей има едно крещящо доказателство-Четвероевангелието!
Така, че да не ровим по тази тема

За произхода , свързан с Еней има и едно друго доказателство, малко известно
Когато папските легати, дошли във Велико Търново да връчат на славния ни цар Калоян корона и църковно знаме, наперено му казали, че идват от града на славния герой  от Троянската война -  Еней!
Демек, да си знае мястото
Той отговаря, че много добре знае с кого народът му е воювал в тази война!
Следователно Българският народ го е имало тук, на източното Средиземноморие/ защото Черно море си е един дълбок залив на Средиземно море/, а не е бил някъде в Алтай или Тяншан Поне тогава!
Та тази връзка обяснява в значителна степен генетичната близост между Българи и италианци, както и изненадващата близост в езиците. Разгледани поотделно думите им са близки, с хиляди Разликата идва от строежа на изречението
Но това е тема за специалисти

Сега, много актуален за някои е Атила, като родоначалник на Българите, тъй- наречените хунолози Смятат ,че като ни се прикачи хунски произход и авторитетът ни автоматически ще порасне до небето И папата ще дойде при нас, както по други причини се е срещал с Атила!

Може да е модерно да търсиш доказателства за разбойнически произход!  Да оправдаеш по този начин наличиегто на много над средно допустимото действащи разбойници
Защото Атила, независимо, че е гениален , се движи от разбойнически подбуди И именно те са катализатора, който обединява около него разнородните племена И геният му е в това, че той намира начин да съхрани това обединение След смъртта му то бързо се разпада, без следи.....

Има и добри разбойници, но бич божий, чума, не са епитети , отнасящи се за тях
Съвременните историци, включително и водещи хунолози се обединяват около тезата ,че хуни не са един народ, а военно-икономическо сдружение на много племена, станало възможно благодарение на гения на Атила!

Та Еней или Атила?!

Разделят ги около 1600 години   Ако приемем Еней или хората му останали тук, на тракийския бряг,  автоматически доказваме, че сме древен народ! Което е твърдял и цар Калоян в разговора с папските легати
Атила? Доказваме скитско- номадския произход/ късен/ на Българите  И нещо много удобно за някои спрямо нас
Че сме разбойници!




Гласувай:
38


Вълнообразно


1. iliyanv - А какъв качествен кокаин имаше едно време...
17.03.2016 12:46
А сега - смръкнеш един ред и правиш Атила родоначалник на българите. Смръкнеш втори ред - Еней. Ето я машината на времето - некачествената кока.
цитирай
2. anonymousbulgaricus - Италианците нямат нищо общо с Еней! ...
17.03.2016 13:16
Италианците нямат нищо общо с Еней! Не бъркай италианци с римляни, за които пък това е късно-внесен мит, оправдаваш милитаристичната им завоевателна политика на изток.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Анонимус!
17.03.2016 13:25
Е, има митология, фолклор, но има и факти например теракотните плочки с Еней, носещ Анхиз
Е, италианците са наследили езика им, столицата им, не може да ги зачеркнем съвсем
Все едно да кажем, че днешните гърци нямат нищо общо с елините То никак не е далече от истината, ама все пак..
Ако си съгласен на това, аз в замяна ще приема другото...

Приятен ден!
цитирай
4. letopisec - Та Еней или Атила?!
17.03.2016 13:58
Драги писачо, какъв е тоя въпрос? Да не би да е въпрос на решение на Отечествения съюз какъв ще е произхода ни? Казвам ти, че ако имам право на избор и така се решава каква ще е старата ни история, с избор, то и аз предпочитам Еней. Но преди да вдигна ръка и да гласувам с профкомитетът на организация "Спароток", ще си помисля, пък и ще кажа на другите: "Другари, ами да не станем за смях, като скопските комунисти?"
цитирай
5. leonleonovpom2 - А, добре ми дошъл, писецо!
17.03.2016 14:45
Понеже стана дума за избор, ще ти дам два ребуса, да решаваш и ако си толкова любезен, колкото и бързопишещ, ще видя резултата засичат ли се отговорите!?

1/ Как трябва да се наричат правилно днешните гърци

2/Той е еднотипен с първия, не обичам да повтарям, само смени гърци с турци

Сега, аз знам отговорите, така ,че и в двата случая и да знаеш, и да не знаеш, ще се намеся В първия, да те коригирам, ако се наложи, а във втория- да ти кажа решението

А, и един въпрос с отговор по желание
Кое е най - голямото достоинство на това Атила да ни е родоначалник? В съвременен аспект!?

Сега , ако смяташ митологията в античната история, че е равна на питагоровата теорема, пардон, ти не беше математик, на спрежението на глагола зная, нещата придобиват много сериозен характер За доказуемото в историята на античността С каква формула се вадят доказателствата? И с колко измерения са?

Впрочем, кога е изхвърлен Атила от историята, че се налага да го връщат? Кой е успял да извърши този подвиг? Вярно, аз съм учил историята в училище миналия век, но там Атила се учеше, имахме респект към него Уважение!
Ти сигурно този век си почнал да учиш история,затова не си го знаел, КОГАТО МУ Е БИЛО ВРЕМЕТО. Или пък в точно този час, когато са предавали за Атила , си бил някъде другаде Не на профсъюзна, на партийна спявка А, разгеле, на колко партии си бил член? Сигурно са много ,не ги изписвай, само напиши цифрата, аз ще разбера А пък и да не се разчува Зер, мераклии много!
Та по тези причини си останал с впечатлението ,че е напуснал историята! Атила! Да, ама някой трябва да му е платил и то в злато!
За това кой може според тебе да е свършил тази работа? Царят не е, той е келепирджия, по скоро Атила на него ще плати, отколкото той на Атила!

Но според мен причината за изгонването на Атила от кориците на историята е друга!
Те толкова Атили се нароиха в България, че няма как да не изпитват ревност от историческия и да не го шутират!

Какви пера използваш при писането? Чувал съм, че гъшите са най- добри Мазни са и при дълго писане не правят рани Ползвай такива пера!

Хубав ден!


цитирай
6. leonleonovpom2 - Чети горния коментар, Летописец!
17.03.2016 14:58
letopisec написа:
Драги писачо, какъв е тоя въпрос? Да не би да е въпрос на решение на Отечествения съюз какъв ще е произхода ни? Казвам ти, че ако имам право на избор и така се решава каква ще е старата ни история, с избор, то и аз предпочитам Еней. Но преди да вдигна ръка и да гласувам с профкомитетът на организация "Спароток", ще си помисля, пък и ще кажа на другите: "Другари, ами да не станем за смях, като скопските комунисти?"


Ти се мериш нависоко, затова смених мястото на мишената, да не е под написаното от тебе, а над него!
цитирай
7. anonymousbulgaricus - Съвременните италианци не са по...
17.03.2016 15:30
Съвременните италианци не са потомци на римляните, съврменните гърци, също не са потомци на елините.

В българския фолклор, култура и история репери, отнасящи ни към Атила или Еней няма. Т.е. референциите са към съвсем други неща. Всички местни хроники горе долу започват от едно и също място и по един и същи начин, въпреки, че имат различна изразност и отношение към имената. След християнизацията пък съвсем.

Не ни е нито Атила, нито Еней, нито който и да било друг митологичен или реален герой от античността. Няма нужда от такъв дебат, още по-малко пък в някакви ксенофобско-расистки плоскости от типа - атила е с криви крака, а еней е .... нали... Имаме си собствена история и минало, които нямат никаква нужда от подобни мистификации и избиване на комплекси.
цитирай
8. leonleonovpom2 - Е, ще удържа на думата си, Анонимус!
17.03.2016 15:52
След като днешните гърци нямат нищо общо с онези гърци то и днешните италианци нямат нищо общо с Еней!
Остава открит въпроса с днешните гърци Представям си каква пот тече от Летописец, да определи какви са днешните гърци?!
Не съм лош човек, ще му помогна Но само за гърците! За турците компромис не правя!
Решението е много просто, не се ползват интеграли

Днешните македонци твърдят, че са древните македонци
А днешни елинофили твърдят че древните елини били древни македонци Да, ама днешните гърци са наследници на древните
Следователно днешните гърци са днешни македонци
Ми то си е баш така, ама , хайде , от мен да мине

Да, имаме си славна история, особено от век назад ,та до Аспарух! Мъчим се да открехнем и по назад Ама там е митология- за всички! Не само за нас
Зависи на кой кога и от какво му избиват комплексите
С други думи, много лесно можем да изкараме генеалогията от Еней

Хубав ден!
цитирай
9. merlin68 - Ще си позволя приятелю да не се съ...
17.03.2016 18:54
Ще си позволя приятелю да не се съглася напълно с теб. Не мисля, че трябва да избираме между Еней и Атила, нито пък, че единия от тях е местен герой, а другия разбойник дошъл от Китай или Монголия.
Докато, както сам казваш Антей е по-скоро митична отколкото историческа личност, то за Атила има доста писмени свидетелства и те всъщност не го позиционират в Азия, а напротив говорят за връзка с друг митичен герой свързан и с Троя - бог Арес.
Нека не забравяме, че в прав текст съвременика (и лично срещал се с хунския цар) летописец Приск, пише че Атила за да легитимира правото си да властва над всички скитски племена използвал благословията на Арес:
"Сам бог дал знамение за това откривайки на Атила, Аресовия меч. Този меч - властелин на войната, считан за свещен и почитан от скитските царе, но още в древни времена изгубен."
От Приск, става ясно, че хуните както и останалите скитски племена обитаващи Източна Европа, от незапомнени времена почитат бог Арес, за същото впрочем свидетелства и Херодот ІV-59:
"Скитите нямат обичай да издигат кумири, олтари и храмове на боговете, освен на Арес. На него те строят светилища."
Това, както и много други съвършенно ясни свидетелства доказват категорично на всеки можещ малко да мисли (за съжаление изкючение правят много представители на днешната историография), че хуните, както и всички останали скитски племена не идват от Китай, Алтай или бабината си, а от край време обитават Източна Европа и имат пряка връзка с Тракия - родината на Арес.
Що се отнася до близката ни генетична връзка с италианците, до колкото ми е известно става въпрос не като цяло за италианците, а за тези обитаващи Северна Италия. Тази връзка се обяснява първо с готите които от Мизия отиват в Северна Италия и второ с българите на Алцек които се заселват там.
Не съм много на ти с лингвистиката, но ако в стария български език от 9-10 век има много латински думи, това също ясно свидетелства, че българите отдавна са съседи на Рим.
цитирай
10. merlin68 - anonymousbulgaricus, привет!...
17.03.2016 18:58
anonymousbulgaricus, привет!
Казваш: "Съвременните италианци не са потомци на римляните, съврменните гърци, също не са потомци на елините."
Ще ти продължа мисълта - съвремените българи също не са потомци на траки и скити, германците на германите....
Ами чии потомци сме тогава, да не сме паднали през 19 век от небето?
И въобще ще ме извиниш за квалификацията, що за малоумна теза развива историографията, че всички древни народи измират и идват на тяхно място нови нямащи нищо общо с тях:)
цитирай
11. get - - О-ох Симеонов! - писна ми от ист...
17.03.2016 19:56
- О-ох Симеонов! - писна ми от историческа казуистика и софистика!!!

- Значи НЯМАМЕ ИЗВОРИ - за Континуитет между антично население ... такова от ранно средновековие и съвременност - Така ли ... или на "някои" така им се иска?!

- След като НЯМАМЕ(?!) - Защо писалият през 11-ти век Йордан Цеца ПРАВИ СЛЕДНАТА ВРЪЗКА??!
"И тогава всички пристигнаха в Авлида с кораби, и заедно с тях Ахил синът на Пелей и на Тетида, дъщерята на философа Хирон, водейки войска от хуни-българи-мирмидонци на брой две хиляди и петстотин" ... Това е ПИСАНО, като КОМЕНТАР за ТРОЯНСКА ВОЙНА(!) - в същият от автора се ПРАВИ КОНКРЕТНА ВРЪЗКА(Констатация-твърдение !) - За това което обяснявам с думата "континуитет" между ДРЕВНО(антично) и СРЕДНОВЕКОВНО население под вида БЪЛГАРИ=ХУНИ ... а в още по-късно време, ставащи известни, като БЪЛГАРИ?

- Не знам ... по каква история е специалист господина - Който УЧТИВО ни обяснява ...Как и Какво да мислим? - но да вземе ДА ПРОВЕРИ ДОСТОВЕРНОСТТА на ИЗВОРОВАТА ИНФОРМАЦИЯ!?

В заключение - ако не съм ясен, да ме питат! Ако не съм прав ДА МЕ ОБОРЯТ ... работниците от "хамама"!!!
цитирай
12. leonleonovpom2 - А, да не забравя, Анонимус!
17.03.2016 21:59
Гледах един филм за Галисия-испанските келти
Падна ми шапката
Едни танци, като нашите хора и ръченица Носиите, все едно, че са от България И свирят на инструмент -гаита се казва А бе същинска гайда!
А живели по нашите земи десетина века преди Аспарух
Как е станала обмяната, тогава международното сътрудничество е било военно, а не културно?

Хубава вечер!
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, Мерлин!
17.03.2016 22:16
Българите водят уседнал начин на живот Строят градове, откъдето минат или отидат Скити, то оттам идва и скитник са били в по- далечен период от Атила
За Атила не отричам, че може да е с Български произход
Но все пак е и митологичен Не знаем какъв е
Както и Еней Но в цялата антична история има митология Не може да се зачеркне Не съм привърженик на това Има и истина
Идеята ми беше, че лесно може, от Енеидата да се докаже произхода ни от Еней
Дошъл на тракийския бряг и създал град Синът му му пък поставил началото на Рим,чрез наследници
И Калоян твърди ,че народът му е участвал в Троянската война Не става дума за кумани, за Българи става дума
Няма репери , както казва Анонимус
Ами синеокият и русокос, сърдит Ахил не е ли някакъв репер?
Че не е грък например!
Следователно, Ако Атила е Българин, то той е много далечен потомък на Енеевите дарданци или троянци
Досега не съм видял и прочел правдоподобно обяснение за името на Троян, при положение, че има Траянови врата и Траянополис, Августа Траяна....
Освен да е русизъм, да се пише Троян, а да се чете Траян Но се чете Троян

Благодаря ти за коментара, приятелю

Хубава вечер!
цитирай
14. leonleonovpom2 - Поздрави, Гет!
17.03.2016 22:26
Разбира се, че има приемственост
За да кажа в коментара на Анонимус, че няма, бях задължен
поставих условие, той го изпълни и аз трябваше да изпълня обещаното
Разбира се, че има приемственост, дебело подчертавам!
Както всеки има баща и майка, те също и така нататък, назад в годините.....
Това, че 20 поколения назад не знаем нито как се казват прадедите ни, нито пък имаме снимки, не означава, че те не са съществували
Писал съм го -който се отказва от тракийското наследство, ще бъде принуден да приеме друго, нежелано наследство!
Благодаря ти приятелю!

Хубава вечер!
цитирай
15. didanov - Еней И Атила Според мен по-точно ...
17.03.2016 22:43
Еней И Атила
Според мен по-точно би било да се каже Еней И Атила – защото и двете исторически личности са свързани с древната българска история. Първият като представител на троянци-тракийци, вторият като представител на управляващия векове род Дуло.
Първо не бихх се съгласил с определението на Атила като разбойник, за да няма недоразумения нека погледнем в тълковен речник:
Рабойник –
1. Човек, който напада хората по пътя, за да ги обере.
2. Нехранимайко, злосторник, бандит.
3. Прен. Немирник, палавник. Разбойник такъв!
Не знам, кое от тези определения имаш в предвид, но мисля, че правилната дума е Завоевател, със всичките му негативни и позитивни аналогии. По същата логика и Александър Велики би излязъл също като рабойник – единият е Бич Божи, другият Велики – и двамата допринасят до коренна промяна на статуковото и то срещу могъщи за времето си империи. Разбира се е важна гледната точка – за персите Александър навярно също е разбойник, узурпатор, както са и кръстоносците за сарацините.
Относно произходът -Ако хуните не са българи, то те положително имат тракийски произход - дали оот траки-гети, кимери или такива изселили се отдавна в Азия след потопът в Черно море.
За произходът на Еней няма съмнение, интересното е дали тогавашните българи са били троянци? За Ахил знаем, че е предводител на мирмидонци-българи, а Йоан Цеца споменава и мирмидонци-българи-хуни – значи хуните-българи вероятно са били на ахейска страна. За твърдението на Калоян не става ясно, кои е имал предвид – троянци или ахейци. Все пак ахейците не са гърци, а Троянската война е една братоубийствена война между сродни тракийски племена, така че и в двата варианта „печелим“ 
Относно Еней, той като личност има данни (Дарет Фригийски – вероятен участник в Троянската война, ), който за разлика от Омир дава съвсем друга причина за падането на Троя – и то стандартната и винаги ефективната – градът след 10 години обсада бива превзет чрез.... предателство. И роля в това имал и Еней. Дарет не споменава за никакъв троянски кон, а за едната порта на Троя, с конска глава – именно през тази порта Еней и съучастниците му според него са оставили отворена за да влязат през нея ахейците..може би не случайно именно за това Еней напуска родната земя в посока Италия, а с времето тази история бива разкрасена и изопачена..поздрави и лека вечер



цитирай
16. get - @ 13. leonleonovpom2 - Поздрави, Гет! Разбира се, че има приемственост.
17.03.2016 22:53
- Не само има ПРИЕМСТВЕНОСТ (континуитет)! А имаме и исторически ИЗВОРИ, от които СЕ ВИЖДА ЧЕ и в ПО-КЪСНО ВРЕМЕ СЪЩОТО НАСЕЛЕНИЕ ЖИВЕЕ на СЪЩАТА ТЕРИТОРИЯ - Която "нашите" (на)учени историци НЕ МОГАТ ДА ВИДЯТ!

- Точно на мястото ОТ КЪДЕТО СЕ ТВЪРДИ, че ИДВА АХИЛ - географ от ВТОРИ ВЕК, посочва, че живеят ... ХУНИ?!! Които за разлика от родствените им "роксолани=сармати", са наричани от гърците МАЛЕНХЛЕНИ(чернодрешковци) и с още две имена ... които РУСКАТА И ГЕРМАНСКА ИСТОРИЧЕСКИ НАУКИ - Ги припознават "за свои" - тоест "германци" и "славяни"! Но за това ОПРОВЕРГАВАЙКИ ГИ, пише Прокопий - който историците ни, ЯВНО НЕ СА ЧЕЛИ?!

- А знаеш ли как ПРОДЪЛЖАВА ОПИСАНИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ "НАРОДИ" Йордан Цец ... ? От това, което пише СТАВА ЯСНО, че той счита НЕ САМО МАКЕДОНЦИ а и ТЕСАЛИЙЦИ за ПРИНАДЛЕЖАЩИ//РОДСТВЕНИ на Ахиловите мирмидонци-хуни-българи?!

- Тук ще спра и ще изчакам ОПРОВЕРЖЕНИЯта от/на КАЗИОННАТА НАУКА!! Та след това ще продължа с ДОКАЗАТЕЛСТВАТА за ... че НАРОДА НИ ОТ ДРЕВНИ ВРЕМЕНА си е ОТ ТУК - Ама това ТУК се е разпростряло, като почнем от Стара Елада - Та стигнем, почти Кавказ!?
цитирай
17. leonleonovpom2 - Продължавам по темата с Мерлин
18.03.2016 10:28
За галисийските келти вече споменах Ако приемем теоретично, че те според конвенционалната наука нямат досег с Българи и славяни, то няма как да се обясни общото в танците, носиите и ..Гайдата Много дебела пукнатина!

Ученият, както казва Гогол е подлец Той почва плахо, това не е ли така, това не е ли оттам И така строи Докато придобие увереност
Накрая завършва с пълна увереност:
Това е така и така, и само така!
Та и с Алцековите Българи стои така въпроса Почва се плахо
Връзката ни е още от времето на Еней
Що се отнася до езика, трудно се сменя базисен глагол, който ние, кой знае защо наричаме спомагателен!
Те са два Съм и имам
Съм в латиноформата сум съм гледал в стари наши/ и руски/ книги, може би , не не мога да определя датировката
Има и други-виждам, сядам
Уста например е свързана с Остия - устие И наистина устието е като уста, поглъщаща реката Уста на морето Какво, нямали сме думи за тези основни човешки дейности и сме ги взели от латинския ?! А защо не от гръцкия?!
Много лесно може да се хване древната връзка, но явно идеята не е тази

А иначе по принцип/ начало/ Анонимус е прав Казано е, че всеки, дори и добре да живее, умира и друг се ражда- Омуртаг или Мортагон, което е по-вероятно име
Та изхождайки от този принцип, прехвърлен безкритично върху народите, нещата стоят така
Иначе, ако се има предвид смесването на народите, чиста нация няма!
Как да сравниш идеализирания образ на древни египтяни особено и древни елини със сегашните жалки техни наследници?
Да кажеш- те са!
Иначе приемственост има, както има между граки и сегашни Българи
Тракийското в нас направо крещи!
Ако се обединим, нямаме равни на себе си, никой не може да ни победи-Херодот С оръжие в ръка също!- Генерал Липранди
Мразим се взаимно и воюваме помежду си-било с думи, било с оръжие- Херодот

Хубав ден, приятелю!
цитирай
18. leonleonovpom2 - Здравей, Диляне!
18.03.2016 11:00
Благодаря ти, както винаги допълнение на място И добронамерено!
Защото някои, по примера на един 90 годишен император, имат навика да вършат голямата работа на върха на кюпа пари-тук последния постинг

Да, и„Илиадата е фолклор По - вероятен е вариантът, който споменаваш за вратата И даваш примера с предателството Още едно доказателство, че е Българин Еней
Защото има ли някъде предателство, огледай се- задължително трябва да се провери за Българин! Иначе няма да е както трябва Не, че другите са по- малки предатели, напротив! Но им липсва качеството и резултатите
Ето, това предателство на Еней е променило хода на световната история!!!!

Иначе Атила е висша форма на злосторник, не е обикновен апаш , уличен или попътен изнудвач

Действа на държавно ниво:
- Няма да ви закачаме, но това струва пари!
И му плащат!
И е добър икономист!
Когато императорът на ИРИ му казва, че няма пари и е добре да иде на запад, той приема предложението
Едва ли не познава лукавството и лъжата на ромейските императори?!
Просто проверката му е доказала, че императорът не лъже и няма защо да изтупва празен чувал

Аз съм подчертал, че е гений!
Но някак си не върви , способен човек да се издържа с изнудвачество, затова го квалифицирам така, но не е обикновен разбойник, който причаква пътниците по пътя
Виж, изнудвач е и то от класа!
Това не означава, че пък съвременните политици или предшествениците им не са разбойници или, че са по-малки разбойници от него
Трудно ще се вреди сред тях А, виж по ум, не виждам равен
Но какво да правим, бог ни е дарил с ум!

Приятен ден!

цитирай
19. leonleonovpom2 - Поздрави, приятелю Гет
18.03.2016 11:09
get написа:
- Не само има ПРИЕМСТВЕНОСТ (континуитет)! А имаме и исторически ИЗВОРИ, от които СЕ ВИЖДА ЧЕ и в ПО-КЪСНО ВРЕМЕ СЪЩОТО НАСЕЛЕНИЕ ЖИВЕЕ на СЪЩАТА ТЕРИТОРИЯ - Която "нашите" (на)учени историци НЕ МОГАТ ДА ВИДЯТ!

- Точно на мястото ОТ КЪДЕТО СЕ ТВЪРДИ, че ИДВА АХИЛ - географ от ВТОРИ ВЕК, посочва, че живеят ... ХУНИ?!! Които за разлика от родствените им "роксолани=сармати", са наричани от гърците МАЛЕНХЛЕНИ(чернодрешковци) и с още две имена ... които РУСКАТА И ГЕРМАНСКА ИСТОРИЧЕСКИ НАУКИ - Ги припознават "за свои" - тоест "германци" и "славяни"! Но за това ОПРОВЕРГАВАЙКИ ГИ, пише Прокопий - който историците ни, ЯВНО НЕ СА ЧЕЛИ?!

- А знаеш ли как ПРОДЪЛЖАВА ОПИСАНИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ "НАРОДИ" Йордан Цец ... ? От това, което пише СТАВА ЯСНО, че той счита НЕ САМО МАКЕДОНЦИ а и ТЕСАЛИЙЦИ за ПРИНАДЛЕЖАЩИ//РОДСТВЕНИ на Ахиловите мирмидонци-хуни-българи?!

- Тук ще спра и ще изчакам ОПРОВЕРЖЕНИЯта от/на КАЗИОННАТА НАУКА!! Та след това ще продължа с ДОКАЗАТЕЛСТВАТА за ... че НАРОДА НИ ОТ ДРЕВНИ ВРЕМЕНА си е ОТ ТУК - Ама това ТУК се е разпростряло, като почнем от Стара Елада - Та стигнем, почти Кавказ!?


Виж, заинтригува ме с роксоланите
Ами нали жената на Александър е Роксана или Роксолана
Ако се поразровят нещата, сигурно ще се намери обяснение на необяснимото на пръв поглед поведение на"гърка" Александър в Согдия и Бактрия И масовите екскурзии след смъртта му към Согдиана Явно е станала среща там на родственици Които след векове са се припознали И след векове са си дошли тук- с Аспарух!
Разбира се, че коренът ни е на нашите земи, не в Памир или около китайската стена!
И сега милиони Българи са навън Ако след 50 години 1 милион Българи дойдат от ЮАР, това значи ли ,че Българите са народ от ЮАР?
Малко разхвърлян е коментарът, дано се разбере правилно

Хубав ден, приятелю!
цитирай
20. vmir - Личните ми предпочитания са определено към Еней.
18.03.2016 13:30
Защото Атила е типичен разбойник - не носи култура, наука, организация и просперитет като Александър, а само ужас и разруха, които позорят "завоеванията" му, доколкото може така да се нарекат резултатите от двугодишния му разбойнически рейд над неподготвената и разпокъсана Европа. Неслучайно империята му рухва толкова бързо, колкото бързо възниква. Човек трябва да е садист по душа, за да величае такова постижение.

Друг е въпросът доколко сериозно може да се поддържа такава теза, но като вземем предвид правото на самоопределение, няма сериозна пречка да се сродяваме с когото си искаме, стига да имаме гащи за това.

Спомням си, че преди 20 и кусур години четох тезата ти за Еней и Анхиз(иало) с подробности на цяла вестникарска статия във в-к Труд, може да е била твоя, ако не ме лъже паметта, там пишеше, че Анхиз е син на Еней, пишеше още и за Еньовден, и прескачането на огньове като празнуване на спасението от горящата Троя, май и датата нещо отпращаше към древните събития. Е, грабна ми въображението, няма как да я забравя, изглеждаше добре аргументирана и се чудех защо всички тези съвпадения не се знаят.

Без обаче да смятам Атила за герой, готов съм и него да приема напълно, защото човек не избира родителите си, а ако не одобрява делата им, това също го легитимира по точно определен начин и му помага да бъде такъв, какъвто иска да бъде. Защото по-важно от самовеличаенето е да се прави разлика между добро и лошо, и ако това е налице достатъчно дълго време, идва и величаенето от страна на другите.

Поздрави!

цитирай
21. merlin68 - Понеже виждам сравнения между А...
18.03.2016 16:56
Понеже виждам сравнения между Александър Велики и Атила, та да направя някои уточнения.
Александър Велики, не носи култура из завладяваните от него земи, той има една едничка цел - да докаже, че е по голям завоевател от баща си и по-велик войн от Ахил. Това му поведение на смело безумство обезкървява Македония и Тракия, защото войниците умиращи с хиляди по волята на Александър са именно от там. Така наречената култура под формата на елинизъм се разнася по завладените с македонска кръв земи от гръцките търгаши и проститутки.
Александър, завладява Персия, а столицата и (която по това време е най-големия и с най-богата култура град в света) опожарява до основи. Забележете, Александър не ограбва културните ценности на Персия, той ги унищожава. Поведение меко казано хулиганско.
За Атила нищо подобно не може да се каже, той има безспорната възможност да влезе и разграби както Константинопол, така и Рим - не го прави. Всъщност хуните десетилетия пазят Рим от домогванията на други "варварски" племена, основно от готите. След краха на Хунската империя идва и края на Римската, това за всеки който е на ясно с историята не е случайност. Безспорно смел войн, предвождащ лично хората си на бойното поле, Атила при това не е безумен като Александър, а както пише за него Приск - човек умерен във всяко едно отношение. Това са фактите, а това, че след смъртта на Атила и след разпада на Хунската империя много христянски летописци характеризират хуните като "бич божий" е друга много дълга тема, в основата и стои машинацията как папа Лъв с помощта на св.св.Павел и Петър победил Атила и спасил Рим.
цитирай
22. merlin68 - Иване, прав си, че скити като син...
18.03.2016 17:23
Иване, прав си, че скити като синоним на номади, са племена водещи чергарски живот, това обаче е едното значение на думата, другото е близко родствени племена обитаващи Скития. От тук идват и объркванията, и безкрайните спорове днес относно това кои са скитите. Първоначално гърците така наричат обитателите на Черноморските степи, това са близки по род племена предимно водещи номадски живот. Херодот по-късно очертава още по обширни граници на север на Скития, на практика това е почти цяла Източна Европа. Значително по-късно много номадски племена от Средна Азия, нямащи нищо общо с европейските скити също са наречени скити, тоест - номади, защото са чергари. Херодот пише, че не всички скитски племена (тук явно използва скити като общо племенно название, а не като чергари) водят номадски начин на живот, някои са оседнали и се занимават със земеделие и занаятчийство. През 1000 та години между времето на Херодот и това на Атила, със сигурност делът на земеделците сред скитите е нараснал. Самите хуни описвани от днешните историци като чергари, едва ли са били такива. Свидетелство за това ни дава Приск, можем да му вярваме тъй като той лично пътува през Хунската империя. И ето какво пише:
"Преминавайки през някакви реки, ние стигнахме до огромно селище, в което, както се говореше, се намираха най-хубавите палати на Атила, по-значителни от дворците които притежава на други места. Построени от дървени греди и добре рендосани дъски и обградени с ограда, служеща не за отбрана, а за красота."
Та значи Атила не е живял в юрта, а е имал дворец, нещо повече, множество дворци.
цитирай
23. get - - Не само има ПРИЕМСТВЕНОСТ (кон...
18.03.2016 19:06
leonleonovpom2 написа:
get написа:
- Не само има ПРИЕМСТВЕНОСТ (континуитет)! А имаме и исторически ИЗВОРИ, от които СЕ ВИЖДА ЧЕ и в ПО-КЪСНО ВРЕМЕ СЪЩОТО НАСЕЛЕНИЕ ЖИВЕЕ на СЪЩАТА ТЕРИТОРИЯ - Която "нашите" (на)учени историци НЕ МОГАТ ДА ВИДЯТ!

- Точно на мястото ОТ КЪДЕТО СЕ ТВЪРДИ, че ИДВА АХИЛ - географ от ВТОРИ ВЕК, посочва, че живеят ... ХУНИ?!! Които за разлика от родствените им "роксолани=сармати", са наричани от гърците МАЛЕНХЛЕНИ(чернодрешковци) и с още две имена ... които РУСКАТА И ГЕРМАНСКА ИСТОРИЧЕСКИ НАУКИ - Ги припознават "за свои" - тоест "германци" и "славяни"! Но за това ОПРОВЕРГАВАЙКИ ГИ, пише Прокопий - който историците ни, ЯВНО НЕ СА ЧЕЛИ?!

- А знаеш ли как ПРОДЪЛЖАВА ОПИСАНИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ "НАРОДИ" Йордан Цец ... ? От това, което пише СТАВА ЯСНО, че той счита НЕ САМО МАКЕДОНЦИ а и ТЕСАЛИЙЦИ за ПРИНАДЛЕЖАЩИ//РОДСТВЕНИ на Ахиловите мирмидонци-хуни-българи?!

- Тук ще спра и ще изчакам ОПРОВЕРЖЕНИЯта от/на КАЗИОННАТА НАУКА!! Та след това ще продължа с ДОКАЗАТЕЛСТВАТА за ... че НАРОДА НИ ОТ ДРЕВНИ ВРЕМЕНА си е ОТ ТУК - Ама това ТУК се е разпростряло, като почнем от Стара Елада - Та стигнем, почти Кавказ!?


Виж, заинтригува ме с роксоланите
...


Рокс/а/аланите е другото наименование на ГОЛЯМО: маса-гетските(турански) "турански" (ЗА КОЕТО ВЕДНАГА ПРЕДУПРЕЖДАВАМ - Не БЪРКАЙТЕ с тюркски народи). Това е наименование на ЕВРОПЕЙЦИ - Които някъде в края на Бронзова епоха(поне от средата на ТРЕТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ преди наша ера) МИГРИРАТ и СТИГАТ, както до Алтай, така и до Памир ... така и до Северна Индия(последното в малко по-късен период ?)!
- Рокс - в дословен превод означава: Бял-Светло, тоест САРМАТИ се явява калка(синоним) на РОКС/Рекс/Радж=Светло(ст)!

- Така че Македноски в похода си до Маргиана и Бактриа ЗАВАРВА ТАМ ЕВРОПЕЙСКО ЕЗИЧНО НАСЕЛЕНИЕ - една част от "тракийските" му войни остават там ... вероятно поради това й, българин за местните хора(се явява някакъв исторически отглас от тази епоха) и СЕ ПОЧИТА!!

- А относно Атила и Еней сте в плен на анти-европейската пропаганда на "елинистите" от Александрия, които по произход са семити - само толкова ще кажа?!
цитирай
24. vmir - Смях!
18.03.2016 19:28
За първи път чувам, че проститутките и търгашите разнасяли националната култура. Ми тогава да направим паметници на братя Галеви и на мургавелките ни по евромагистралите за заслуги към българската култура. Останалите целенасочени изопачения и измишльотини в стил ВВ1951 не ми се коментират. Предпочитам неудобната истина пред лъжата, защото лъжците може и да смятат лъжата за път към щастието, но всяка лъжа е до време и отрежда на лъжеца полагащото му се място.
цитирай
25. leonleonovpom2 - Здравей, Вмир!
18.03.2016 20:18
vmir написа:
Защото Атила е типичен разбойник - не носи култура, наука, организация и просперитет като Александър, а само ужас и разруха, които позорят "завоеванията" му, доколкото може така да се нарекат резултатите от двугодишния му разбойнически рейд над неподготвената и разпокъсана Европа. Неслучайно империята му рухва толкова бързо, колкото бързо възниква. Човек трябва да е садист по душа, за да величае такова постижение.

Друг е въпросът доколко сериозно може да се поддържа такава теза, но като вземем предвид правото на самоопределение, няма сериозна пречка да се сродяваме с когото си искаме, стига да имаме гащи за това.

Спомням си, че преди 20 и кусур години четох тезата ти за Еней и Анхиз(иало) с подробности на цяла вестникарска статия във в-к Труд, може да е била твоя, ако не ме лъже паметта, там пишеше, че Анхиз е син на Еней, пишеше още и за Еньовден, и прескачането на огньове като празнуване на спасението от горящата Троя, май и датата нещо отпращаше към древните събития. Е, грабна ми въображението, няма как да я забравя, изглеждаше добре аргументирана и се чудех защо всички тези съвпадения не се знаят.

Без обаче да смятам Атила за герой, готов съм и него да приема напълно, защото човек не избира родителите си, а ако не одобрява делата им, това също го легитимира по точно определен начин и му помага да бъде такъв, какъвто иска да бъде. Защото по-важно от самовеличаенето е да се прави разлика между добро и лошо, и ако това е налице достатъчно дълго време, идва и величаенето от страна на другите.

Поздрави!



Писал съм и то много по темата, но за вестник " Труд" нямам спомен
вероятно е от друг автор Впрочем за Анхиз, бащата на Еней не приемах за сериозно, че от него идва Анхиало Докато не проучих откъде идва Анх, кой може да има в името си Анх, атрибут на фараоните и докато в Енеидата не прочетох, че при бягството от Троя Еней с болния си баща се насочва към тракийския бряг И там основава град С това се дава началото на народността в античността както Ромул и Рем основават Рим....
Изобщо , античната история е като забавна приказка, но в нея има и истини...

Хубава вечер!
цитирай
26. leonleonovpom2 - Що се отнася до Еней!
18.03.2016 20:33
Името го има в Българския именник като Еньо Типично Българско име си е, не може да се каже ,че е заемка от Персия, Гърция или от някъде другаде
Та като тръгнем по митологичната линия, очертана от "Илиада" и най вече от" Енеида" излиза ,че една част от троянците остава на нашия, тракийски бряг, а другата с Еней продължава и се установява в Лациум
Защо са дошли на тракийския бряг? Фригите са също траки или техни родственици Троя е в област Троада, която е част от Фригия, по това спор няма затова и се насочват към тракийския, а не към гръцкия бряг!
Така или иначе днешните италианци са наследници на римляните и езика им, а ние Българите? Със сигурност сме наследили нещо от тази група троянци, останали на нашия бряг
Ако митологията се подреди така ,както римската
И това обяснява генетичната ни близост с италианците Разбира се, има и по - късни преселвания, на Алцек, но те са в днешна Ломбардия-столица е Милано, докато цяла Италия е осеяна с Български топоними и доколкото знам, най много са около Болоня
цитирай
27. leonleonovpom2 - Благодаря, Мерлин!
18.03.2016 20:43
merlin68 написа:
Иване, прав си, че скити като синоним на номади, са племена водещи чергарски живот, това обаче е едното значение на думата, другото е близко родствени племена обитаващи Скития. От тук идват и объркванията, и безкрайните спорове днес относно това кои са скитите. Първоначално гърците така наричат обитателите на Черноморските степи, това са близки по род племена предимно водещи номадски живот. Херодот по-късно очертава още по обширни граници на север на Скития, на практика това е почти цяла Източна Европа. Значително по-късно много номадски племена от Средна Азия, нямащи нищо общо с европейските скити също са наречени скити, тоест - номади, защото са чергари. Херодот пише, че не всички скитски племена (тук явно използва скити като общо племенно название, а не като чергари) водят номадски начин на живот, някои са оседнали и се занимават със земеделие и занаятчийство. През 1000 та години между времето на Херодот и това на Атила, със сигурност делът на земеделците сред скитите е нараснал. Самите хуни описвани от днешните историци като чергари, едва ли са били такива. Свидетелство за това ни дава Приск, можем да му вярваме тъй като той лично пътува през Хунската империя. И ето какво пише:
"Преминавайки през някакви реки, ние стигнахме до огромно селище, в което, както се говореше, се намираха най-хубавите палати на Атила, по-значителни от дворците които притежава на други места. Построени от дървени греди и добре рендосани дъски и обградени с ограда, служеща не за отбрана, а за красота."
Та значи Атила не е живял в юрта, а е имал дворец, нещо повече, множество дворци.


Да, ти имаше поредица материали за Атила, така, че ти се доверявам напълно
Лошото в античната история и авторите и респективно текстовете им е, че те са манипулирани по ред причини -поръчково, преписвани, дописвани има и плод на авторска фантазия
Едно е сигурно, че могъществото на Хунската империя е плод на възможностите на Атила защото със смъртта му всичко рухва и то почти без следа Което показва, че тя е съюз, федерация, а не едноетносна държава!
цитирай
28. leonleonovpom2 - Здравей, гет!
18.03.2016 21:03
Безспорно, Аспарух идва тук при родственици Той просто разщирява царството си и премества столицата си тук Каквато идея е имал и синът на Олга- Светослав, да се установи в България

Да, Александър е заварил в Согдия и Бактрия родствени племена Това обяснява и промяната в поведението му След смъртта му там се създава Согдианска империя, а столицата и Согдиана е много по- голяма от гръцките градове Районът се изпълва със заселници от Бълканите-траки и македонци Тогава вероятно се появява и името Българин, почитано и днес като почти божествено- както го описваш!
После е известно- Кушанската империя след разпадане на Согдианската и след разпадането на Кушанската започва Велико преселение- към Кавказ и после към днешните руски степи и Украйна И нещата си идват на мястото
Както казваш, веднаж човекопотокът е в посока Индия, може би веднага след потопа в Черно море, което е било езеро, , имало е и втори прилив на хора около Александровото и малко след него време и накрая с разпада на Кушанската империя започва великото завръщане Днешните пакистанци, афганистанци, тюркмени, узбеки, таджики не са Българи Както и на Урал башкирите Те сами , но с уважение се дистанцират от Българите,които явно са поели обратния път Но много неща са възприели от тях!
Хубава вечер!
цитирай
29. indiram - Здравей, Леон!
18.03.2016 21:42
... Не прочетох всички коментарии - всеки казва нещо, което е за осмисляне... Затова, само накратко ще кажа:
- И, Еней, и Атила! И дваминцата - щото са си наши...

Хрумва ми, че това разделяне на народи е изкуствено...

Атила ми се виждаше сложно за гадаене, интерпретиране,... Обаче, както го наричат по немски - дали ще доведе до нови научни открития...

Еней, е като от простичките неща, които... на които не обръщаме внимание.

Поздрави!
цитирай
30. leonleonovpom2 - Здравей, Индра!
18.03.2016 22:06
Права си, така е!
Разделянето на хората на народи е изкуствено
Правят го политиците Те пък вършат работа на големите финансови акули-кризи, войни както при нас на берлинския договор нарязали България, както им скимне Добре, че поне един показал географски знания, та София останала в България И това ни е причинило цели пет войни, стотици хиляди убити и разсипана държава Която до войните е показала чудеса и е била в първата седмица като икономика в Европа- дори и осакатена...

Сметката естествено плащат обикновените хора- в пари и в кръв
Но като си помисли човек, накрая всичко си отива на мястото!

Спокойна нощ!
цитирай
31. get - @ 28. leonleonovpom2 - Безспорно, Аспарух идва тук при родственици ...
18.03.2016 22:21
- Безспорно Аспарух идва Тук - но откъде тръгва, си поставям въпроса??

- Отново заострям вниманието Ви - цяла ЦЕНТРАЛНА АЗИЯ до ШЕСТИ ВЕК (средата на наше летоброене) е заселена с ЕВРОПЕЙСКО ЕЗИКОВИ и ЕТНОСНО народи! В историографията, тези народи са ги нарекли с названието "ТУРАНСКИ" ... НО? За мен ТУРАНСКИ и ГЕТСКИ(готски) са СИНОНИМНИ! И на едните и на другите името идва от СИНОНИМНА коренова - Която се е ползвала за назоваване на предшественика(дивият) на домашното ГОВЕДо? Същата семантика имаме в името на митичният герой-цар - дал ЕПОНИМА с който е възприето да назовават "траките", това е най-вероятно Близко Източно влияние (т. е.на база библийско-юдейско-старо-заветна традиция) което е отново, от същото СЕМАНТИЧНО ГНЕЗДО - Звучи ТИуРАС!
- За не-юдеите, тоест, за граничещите с тях ЕВРОПЕЙСКИ НАРОДИ - ортодоксалните старо-заветници("евреи") - ОТНОВО УПОТРЕБЯВАТ ПОДОБНАТА (семантично) ГОуИМ - Също превеждаща се ГОВЕДО//Говедари, което пък идва от прото-евро-индската коренова *G(h)EWD !?

- Отново повтарям ДО СРЕДА НА ШЕСТИ ВЕК - В Централна Азия няма и кюрав тюрк!!! Такива има вече след среда на шести век - Когато извикани от персите в помощ тюрки, действайки координирано РАЗГРОМЯВАТ в седемдневно сражение войските на Ефталитите-Туранци - от тогава имаме тюрки в Централна Азия!

За този факт говори информацията в "Топографията" оставена от Козма Индикоплевст - но за нея по-късно?

- Но отново се връщам към ОСНОВНИЯТ ВЪПРОС - Какви са тези релации между мирмидонци-хуни-българи от Цеца (също се повтаря и при Малала !)?

- За това ни дава информация личният секретар на Велизарий(тракиеца), Прокопий от Цезария, който пише в Bello vandaliko:
"Масагетите, КОИТО ДНЕС НАЗОВАВАТ Хуни."
- Същото е и при църковният историк Евагрий, който ги упоменава казвайки:
”… и в Тракия, от набези на хуните, известни по-рано с името Massagetae, които преминават през Истер без да срещнат съпротива ...".

- Спирайки коментарите - казвам: тези народи са от 2 500 год. пр.Хр ТУК до ...?!
цитирай
32. lidislidis - Не мога да я разбера тази мания на съвременните българи да се самоопределят и изменят историята си, на къде духа вятъра
18.03.2016 22:32
В това отношение фините са точни и последователни. Нищо не сменят и си признават произхода, който е 30% фини с представители на племена тук и 35% шведи, както и нахлулите през 6 век руски племена, съставляващи около 35% от населението. Интересно е, че двата гена руския и шведския доминират и определят и сега външния вид на хората. Във Финландия има рязко разграничени 2 типа руси, сини очи слаби и изтънчени шведски гени и кестеняви, синеок и дебелобузи руски гени. Старите фини са били изтласкани от тях по Лапландия. Те са ниски и чернооки хора, различни по природа и много добродушни. Винаги се чудя, как така българите не си намериха 1400 години произход и до кога ще го дирят? Ами добри, или лоши, това сме, бе! Стига сте сменяли произхода ни, че става смешно!
Поздрави, Леоне!
цитирай
33. leonleonovpom2 - Здравей, Лидия!
18.03.2016 23:11
За мен произходът е ясен !
Той е местен, не сме пришълци
Движението явно е свързано с потопа - навън от нашите земи и после обратно
Хубаво ,че спомена за очите
Говорил съм с генетик Сините очи били мутация, получена тук, край Черно море Не е известна причината
Е, не всички са станали синеоки, но сините очи показват връзка с Черноморието
В това отношение , Българите имат значителен процент синеоки, така че няма защо да отхвърляме местния произход!

Спокойна нощ!
цитирай
34. indiram - ...Където има "Т"...
19.03.2016 01:04
... може да се заобиколи или пренебрегне... има и друго, но първо изпробвайте ... каквото казах първо...
Поздрави!
ПС: Провокирано от Гет, но съм уморена и не прочетох каквото той казва по-нататък
цитирай
35. pvdaskalov - * ! *
19.03.2016 12:13
Завладяваща въображението тема, но за знаещи хора, добронамерени в научния спор.
Поздравления, Лео!
П и е р
цитирай
36. get - . . . Не прочетох всички коментарии - ...
19.03.2016 12:44
indiram написа:
... Не прочетох всички коментарии - всеки казва нещо, което е за осмисляне... Затова, само накратко ще кажа:
- И, Еней, и Атила! И дваминцата - щото са си наши...

Хрумва ми, че това разделяне на народи е изкуствено...

Атила ми се виждаше сложно за гадаене, интерпретиране,... Обаче, както го наричат по немски - дали ще доведе до нови научни открития...

...


- В немските "саги" изписването му е Атли-Етцел/ Etzel - говоря за името Атила ... това от "сагата" за Dietrich von Bern - разбирай "германеца" Теодорих Велики? Сагата е апазена под името "Hildebrandslied"? :)))
indiram написа:

ПС: Провокирано от Гет, но съм уморена и не прочетох каквото той казва по-нататък.


- Не съм имал желанието да провокирам - Никого? Давам толкова информация за размисъл - за да провокирам мислене :)))
цитирай
37. indiram - Здравей, Леон! Здравей Гет!
19.03.2016 18:42
Споменах да се види и името на Атила на немски (Etzel), а да се гледа и вижда на първообраза (латински, гръцки, друг) е просто задължително (за да не изчезне някой важен звук), защото ми се струва, че от него по-лесно може да се разбере посланието на писанието (хрониките, сагите, митовете). Според мен, името означава Сила, Мощ, дадена от Бога.
Гет, хубаво е, че даваш пояснения от къде идва името и информация за сагата - "Dietrich von Bern - разбирай "германеца" Теодорих Велики? Сагата е апазена под името "Hildebrandslied" " - все важни неща.

Прав си, Гет, че думата "провокирано" не е много подходяща. При превъртането "надолу", ми направиха впечатление думите с "Т" в твоя коментар (31) и така се получи.
"ТУРАНСКИ", ТИуРАС... а преди съм си мислела и за Татари, Траки, Тибет...
Ако "Т"-то е добавено за заблуда? (А, като пътен знак - забрана, ограничение)
Разбира се, възможно е и вероятно има комбинации, кодове, как и къде да се добавя "Т" - хипотеза.

Поздрави!
И от мен :-)))
цитирай
38. leonleonovpom2 - Здравей, Индра!
19.03.2016 18:55
indiram написа:
... може да се заобиколи или пренебрегне... има и друго, но първо изпробвайте ... каквото казах първо...
Поздрави!
ПС: Провокирано от Гет, но съм уморена и не прочетох каквото той казва по-нататък


Интересното е, че Атила е " приватизиран" от унгарците И името му там е много популярно При нас се среща, но е рядкост

Е Тервел и Сабин също са рядкост, така, че това, че е рядкост не е кой знае какъв показател!
цитирай
39. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю Пиер!
19.03.2016 19:01
pvdaskalov написа:
Завладяваща въображението тема, но за знаещи хора, добронамерени в научния спор.
Поздравления, Лео!
П и е р


Да така е Пиер!
Не е тема за предубедени и убедени в абсолютната си правота хора

Специално за Еней, както казва Анонимус има репери, не по- малко стабилни от римските
Името му е в употреба, имаме специален ден, посветен на него, основал е град на тракийския бряг, както Ромул и Рем на италийския..
Просто исках да покажа, че ако човек иска може да спретне правдоподобна версия за произхода ни, без тя с нищо да отстъпва на римската
А и истината май не е далече от нея!

Хубава вечер, Пиер!
цитирай
40. leonleonovpom2 - Поздрави, Гет!
19.03.2016 19:03
Защо, когато провокирането е добронамерено, няма нищо лошо в него!
все пак давай и информация, не разчитай прекалено много на мисленето!

Хубава вечер!
цитирай
41. leonleonovpom2 - Здравей отново, Индра!
19.03.2016 19:11
indiram написа:
Споменах да се види и името на Атила на немски (Etzel), а да се гледа и вижда на първообраза (латински, гръцки, друг) е просто задължително (за да не изчезне някой важен звук), защото ми се струва, че от него по-лесно може да се разбере посланието на писанието (хрониките, сагите, митовете). Според мен, името означава Сила, Мощ, дадена от Бога.
Гет, хубаво е, че даваш пояснения от къде идва името и информация за сагата - "Dietrich von Bern - разбирай "германеца" Теодорих Велики? Сагата е апазена под името "Hildebrandslied" " - все важни неща.

Прав си, Гет, че думата "провокирано" не е много подходяща. При превъртането "надолу", ми направиха впечатление думите с "Т" в твоя коментар (31) и така се получи.
"ТУРАНСКИ", ТИуРАС... а преди съм си мислела и за Татари, Траки, Тибет...
Ако "Т"-то е добавено за заблуда? (А, като пътен знак - забрана, ограничение)
Разбира се, възможно е и вероятно има комбинации, кодове, как и къде да се добавя "Т" - хипотеза.

Поздрави!
И от мен :-)))


Харесва ми оригиналното ти мислене

Един приятел е изнамерил шифър , с който доказва близостта на латински, Бългаоарски, итолионски, и изненадващо- английски! Те са произлезли от един общ език, вероятно хетски, който е разчетен с помощта на съвременен ...английски

Та според него в думите на езиците основни, непроменяеми са съгласните Променливи са гласните
Финикийската азбука , от която е дадено началото на останалите европейски азбуки има само съгласни Така ,че логика има

Имам любим пример от хетския-вода е уотър или вотър
Вотър- вода
Виж колко е близка , а кажи ,че думата ни не идва директно оттам!

Хубава вечер ти желая!
цитирай
42. get - - По отношение на дамата - закачам същата в смисъл, че ...
19.03.2016 22:27
leonleonovpom2 написа:
Защо, когато провокирането е добронамерено, няма нищо лошо в него!
все пак давай и информация, не разчитай прекалено много на мисленето!

Хубава вечер!


... няма смисъл "да търсим" в германското народно - същото не е равнозначно на нашенското устно-народно ТВОРЧЕСТВО а е писано доста късно от монаси християни, които после са разпространявали с пропагандистка цел Митове и легенди за "величието" на "германците" готи - такива липсват в реалният живот! Но това съвсем не пречи на историците да ни тиражират, отново и отново измислените от време на "германската" Свещена римска империя митове и легенди - За битки на германци(чети "готи") разбирай срещу източните "варвари - разбирай СЛАВЯНИ ... но тези "склавяни" не бързайте да ги свързвате с "руснаците-московци", които към този исторически период, все още не са се научили да говорят на "славянски", а са го карали(приказвали) на родният си финско-мордовски език:((( !

- Относно ... ?
leonleonovpom2 написа:

Имам любим пример от хетския-вода е уотър или вотър


- На хетски се е изписвала(вероятно е звучала и близко до ... ?) *wa(a)tar - За същата, казват, че идвала от по-старата прото-евро-индийска коренова: *wed ~ *wod производни от нея са:
- старо-гръцка(атическа форма): *hudor, като латинското "U" в изписването е била дифтонг(дву-звучна) нещо подобно на "иу" - като в епохата на елинизма започва да звуча като (х)идро ... в съвременно димотики: неро ... както звучи примерно в съчетанието за Минерална вода=Металико неро;
- Италийски-латински:
а) на латините(при които отишъл Еней, след престоя му в Анхиало): *unda
б) умбрийски: * utur - което се възприема като официална писмена норма и дава началото на думата за вода в "класически" латински - докато във вулгарният се е използвала по-скоро "(в)унда" ?

Ще приключа казвайки - мирмидонците са хуни, хуните са българи ... тогава хуните следва да са неродствени на гети-готи, е да, ама не - защото хуните са от местата до острова носещ името "Ахилов бяг" а там са живели "тира-гети" ... а от това ...?
цитирай
43. leonleonovpom2 - Здравей, Гет!
20.03.2016 09:14
Да, ватер доказва тезата му- на Желязков, за инвариантността на съгласните и променливостта на гласните в различните езици
Аз лично бях смаян, колко близко до Българския е англииския! До Българския, който иначе е неразбираем за непознаващия го Българи
Близък е конструкционно но отношение на думите!
Да се върнем на примера
вОтЪр- вАтЕр и опростеното, но явно идващо от първата форма вода и вероятно пригоденото към нея вада, по която тече...вода

Приятен ден!
цитирай
44. get - - За да отговоря на въпроса в поста (ти) №43. leonleonovpom2 ... Ще ползвам за отправна ...
20.03.2016 13:25
... коментара по отношение "унгарското" Атила от пост № 38 на "leonleonovpom2" ... ?
leonleonovpom2 написа:

indiram написа:
... може да се заобиколи или пренебрегне... има и друго, но първо изпробвайте ... каквото казах първо...
Поздрави!
ПС: Провокирано от Гет, но съм уморена и не прочетох каквото той казва по-нататък


Интересното е, че Атила е " приватизиран" от унгарците И името му там е много популярно При нас се среща, но е рядкост

Е Тервел и Сабин също са рядкост, така, че това, че е рядкост не е кой знае какъв показател!


- Атила не е "маджарска", а заемка в угро(маджалският) още от време, от преди преселването им ... от Волга в Панония и ... тоест съвременна Унгария!
- Установено е, за по-старите от Волго-уралието УНГАРЦИ(Угри) - Че? Още от НАЧАЛО на ПЪРВО ХОЛЕДОЛЕТИЕ, вследствие на съседството им с население ЕВРОПЕЙСКО от при-Волжие, в езика им са заети множество "СЛАВЯНСКИ" - думи ... Но същите, са от по-старият ЕЗИКОВ ПЛАСТ(период) на "славянските" езици, КОЙТО Е УСТАНОВИМ в тази тяхна група, която славистите наричат с кабинетното Балто-"славянски" (поради измислеността на втората определяща в понятието!) за тези езици! - Защо ли?
- Защото поне ПЕТ ЕЗИКОВЕДИ(поне толкова са известни на мен, и ПИШЕЩИ по този въпрос !) заявяват, балтийски и балкански езици показват МНОЖЕСТВО ПРИЗНАЦИ на СХОДСТВО - тоест, БЛИЗКО РОДСТВЕНОСТ?!
- Допълнително езиковедите правят доуточнението: Балкански("тракийски") и Балтийски ("славянски") ИЗПРЕВАРВАТ ВРЕМЕВО по-късният (измислен "прото-славянски") с ПОНЕ ХИЛЯДОЛЕТИЕ?! От което ПРАВЯ ИЗВОДА ОБОБЩЕНИЕ!!
- Славянски, се явяват по-късно и локално название на група езици НАСЛЕДНИЦИ НА ПО-СТАРИТЕ БАЛКАНО-БАЛТИЙСКИ ... по-скоро ТЕ НЕ СА НОВО ЕЗИКОВО (СЛАВЯНСКО) СЕМЕЙСТВО а ДИАЛЕКТНА ГРУПА - Явяваща се част от ПО-СТАРИТЕ Балкано-Балтийски!

- По тази причина(която е оставям ... незавършена ?) личното име в Унгарски, се явява калка на Баща в Анатолийско-Балканските(+балтийски) езици, звучало Ата(ц/с) в церковно-слАвЯнскиОтец - както ни обясняват езиковедите "слависти" а в съвременен български се използва ЗАМЕСТИТЕЛЯ - Баща, тъй като "Отец" е добило табу^итивен характер(в ежедневната му битова употреба) предвид "християнската монополизация", довела до закрепване за място-роля-функцията на свещеник(а)=духовен-баща=Отец !

- Същата семантика(смисъл за Баща-Отец) се крие зад/в името на "гръцката" богиня ... Родена от главата на Зевс, с име Атина=Бащина/Татина :)))!
цитирай
45. shtaparov - Да- имената Анхиз и Анхиало имат ...
21.03.2016 13:31
Да- имената Анхиз и Анхиало имат много прилики,които следва да бъдат проучени. Еней е основал град Енос (Ено) както знаем,а баща му би следвало да е бил с него тогава. Анхиало пък,чието правилно име след отпадане на носовката е Ахело означава Ахило (Ахилъ,Градът на Ахил). Защо "Градът на Ахил"- дали Мирмидоните са живели някога в него? Това не е изключено- Ахеите са старо Скитско племе както и Мирмидоните,което в ІІІ в.пр.Хр. обитавало североизточните брегове на Черно море и воювало срещу гърците,които нападали земята му за да я колонизират.
цитирай
46. leonleonovpom2 - Здравей, Щапаров!
21.03.2016 16:27
shtaparov написа:
Да- имената Анхиз и Анхиало имат много прилики,които следва да бъдат проучени. Еней е основал град Енос (Ено) както знаем,а баща му би следвало да е бил с него тогава. Анхиало пък,чието правилно име след отпадане на носовката е Ахело означава Ахило (Ахилъ,Градът на Ахил). Защо "Градът на Ахил"- дали Мирмидоните са живели някога в него? Това не е изключено- Ахеите са старо Скитско племе както и Мирмидоните,което в ІІІ в.пр.Хр. обитавало североизточните брегове на Черно море и воювало срещу гърците,които нападали земята му за да я колонизират.


Други народи от митология са направили история Ние стоим и пляскаме с ръце, за това, че видимо си присвояват и наш дял
Знае се и репликата на Калоян за народа му в Троянската война
Вероятно кумански, защото заради жена му- куманката , изкараха и него куманин На принципа, откъдето е жената, оттам е и родата!!
За мен Анхиало, името, има две хипотези за произход
И двете са свързани с Троянската война - цар Анхиал и ..Анхиз
Не е изключено и Ахил да е замесен, но това име се появява по- късно
На римските монети надписът е Анхиало Като се има предвид, че те са сечени близо 1400 години след Троянската война

Хубава вечер!
цитирай
47. anonymousbulgaricus - Естествено, че не са, поне що се о...
22.03.2016 16:08
Естествено, че не са, поне що се отнася до генофонд и исторически и етнически състав. Това пък що за въпрос е! Няма римска или елинска "нации" или "народности", нито пък това, което имаме като културно-политически субстрат (в което влизат всички народи в римо-елинското политико-културно пространство в античността) оцелява и се запазва след тъмните векове. Затова имаме и "възраждане", което връща към историята, културата, достиженията и търсенето на цивилизационни и съответно генеалогични връзки, особено при новите гърци, спрямо елините. Италианците са далеч по-умерени (изключвам Д Анунцио или фашисите на Мусолини). Първо, самите римляни са група латини с много сложен и късметлийски исторически път, а на Апенините има много и най-различни племенни общности, второ, никога не са се стремяли да изградят монохромна "националност", напротив. Трето, демографските процеси, които протичат на Апенините по време на късния Рим и след изчезването му са даже по-динамични от тези, които протичат на Балканите. В този смисъл, самата идея, че днешните италианци са потомци на древните римляни би била забавна и за самите италианци. Италия днешна е много повече германо-испано-италийски продукт с нормано-френска закваска, отколкото римски такъв.
цитирай
48. leonleonovpom2 - Е, все пак не с отричат от този произход
22.03.2016 23:24
доколкото знам, двадесетина поколения назад имената се знаят в Англия, благодарение на църковните регистри
При нас- седем осем
назад е мъгла
Етносът, създаването му е продукт на месомелачка- смесени бракове, политика- Сегашната Македония си е чиста проба дело на онези с ножиците от Берлин и Ньой!
В Италия, на юг от Неапол има и арабски примес
Но все пак не може да се подмине наличието на пет милиона имена с корен Булгар-Булгаро, Булгарелли/ имах любим футболист от детството с това име, мечтаех да се срещна с него/ Колежка тука-Милейди изнесе карта с Български топоними- почти равномерно разпределени в цяла Италия
Не е крушка без опашка
Както казваш, Анонимус, не се гледа сериозно на произхода
И за Еней се е считало за 100% легенда
Докато при разкопки в етруски град не намират множество теракотни плочки изобразяващи Еней, носещ баща си на гръб...
Няма явно само митология....

Спокойна нощ!
цитирай
49. anonymousbulgaricus - Да, има и арабски примеси и славя...
23.03.2016 13:29
Да, има и арабски примеси и славянски и гръцки, както казах, това е най-миксираната европейска територия от античността, през средновековието. Това е втората по големина на български заселници територия в Европа след Балканите, също така, затова имаш и прочутото генетично сходнство, въпреки, че този тип генетични изследвания все още са далеч от истината (нищо, че ги правят професори). Като цяло, и ние днешните българи и днешните италианци сме миксоварварви с късноантична калка и собствено българска (говоря за оригиналните българи, а не тези, които се пораждат след 9-ти век). Т.е. сходството в компонентите, от които сме съставени е много голямо, примерно - там имаш араби и маври, които тук нямаш, но тук пък имаш кумани, печенеги и татари, каквито там няма. За останалото, горе долу всичко е еднакво, само пропорциите са различни. И в различните региони е различно де. Те и сега се променят като генофонд - албанизират се и се арабизират, а ние се циганизираме - процеси.

Инак, естествено, че е мит, то и Ромул и Рем са мит (все пак и те са синове на Марс, както Еней на Афродита (Венера). Нали, не зная как точно се явяват технически по това родство, при условие, че Венера и Марс са гаджета...

Инак, вероятно е целият мит, както и много други неща да идват от етруските, които имат доста по-контактна среда с гръко-финикийския свят и които владеят дълги години Рим - последните трима римски царе са етруски все пак. Да не говорим, че между Еней и предполагаемото му родство с Ромул над три века разлика. Представяш ли си! Освен тва, и първия британски крал, ако не знаеш е внук на Еней... Еней от своя страна създава според легендата град Лавиний, пък синът му Алба Лонга (на Албанската планина до Рим), от който далечни потомци по женска линия се явяват близнаците. И то пак да кажем през намесата на Марс...

цитирай
50. leonleonovpom2 - Здравей, Анонимус!
23.03.2016 21:41
Да, в древната история има висок процент митология
То и в сегашната я има, но все пак подкрепено е и с факти

Да, от етруските идва потвърждението на мита за Еней- нали в етруски град са намерени теракотни плочки, изобразяващи как Еней носи на гръб баща си..

Ами какво да кажа, след като всички вземат по нещо от митологията и потвържденията ,че е наистина така ,често увисват, защо пък ние да стоим като безучастни наблюдатели, при положение ,че имаме не по-малки основания от тях да си търсим нашия дял?!
Или може би като отявлени Дарвинисти държим на маймунски произход- това на шега?!

Приятна вечер!
цитирай
51. voulgaros - GET ПАША И СИМЕОНОВ ПАША ПАК ПОЛУ...
23.03.2016 23:05
GET ПАША И СИМЕОНОВ ПАША ПАК ПОЛУДЕХА.

СЪНИЩА И МЕЧТИ....ВУЛГАРИ..БУРГАСКИ ПАШАЛЪК И СОФИИСКИ ПАШАЛЪК ШЕ ВИ ОСТАНЕ САМО.

МОЖЕ И САНДЖАКА НА ТРАКО-ТЮРКА--ТУРКО = ТРАКОС...ПАВЛОС СЕРАФИМАС СПАРАТОК АГА ЕФЕНДИ.
цитирай
52. elcho - А що се отнася до разбойници, то ние сме били най-малките такива
24.03.2016 05:53
Поровете в Историята.
цитирай
53. leonleonovpom2 - Интересен коментар за" Борците", антитракедонисти!
24.03.2016 11:53
voulgaros написа:
GET ПАША И СИМЕОНОВ ПАША ПАК ПОЛУДЕХА.

СЪНИЩА И МЕЧТИ....ВУЛГАРИ..БУРГАСКИ ПАШАЛЪК И СОФИИСКИ ПАШАЛЪК ШЕ ВИ ОСТАНЕ САМО.

МОЖЕ И САНДЖАКА НА ТРАКО-ТЮРКА--ТУРКО = ТРАКОС...ПАВЛОС СЕРАФИМАС СПАРАТОК АГА ЕФЕНДИ.


Да си размърдат гънката в черепната кутия
Ето резултатът от" борбата"!!!!
Чист резилтат си е!
Дали работят на доброволни начала?
Въпросът е към наивниците, които им вярват!

Благодаря ти Вулгарос!
Хубав ден!
цитирай
54. leonleonovpom2 - Поздрави!
24.03.2016 12:08
elcho написа:
Поровете в Историята.


Ами няма как да сме по- големи
Още звучи в ушите ми маршът от ПСД, който дядо ми запяваше всяка сутрин, след като стане
- Съюзници, разбойници и така нататък
Та тези разбойници отвсякъде са ни обградили с наши земи
А посочи ми територия от тази на съседите,граничеща с нас, която не е наша?
Лесно мога да се върна и по - назад, но не си струва
А, тези са малки разбойници , има и доста по- големи от тях, с големи ножици те са всьо и вся
Така, че даже че можем и в категорията да влезем
Или казано другояче, толкова сме некадърни, че и в състезание на некадърници не можем да се класираме!
цитирай
55. get - 1. Марк Туллий или Марк АТИЛИЙ(лат. ...
27.03.2016 12:40
1. Марк Туллий или Марк АТИЛИЙ(лат. Marcus Tullius; Marcus Atilius) - децемвир от ШЕСТИ ВЕК пр. н. е. тоест от време когато Рим се управлява от Царе
2. Гай_АТИЛИЙ_Серран КОНСУЛ 106 пр. н. е.
3. Гай АТИЛИЙБарбар (Gaius Atilius Barbarus) е сенатор на Римската империя през 1 век сл.н.е.
4. Тит АТИЛИЙ Руф Тициан или Титиан (Titus Atilius Rufus Titianus) е политик и консул през 127 г.
5. Апий Аний АТИЛИЙ Брадуа (Appius Annius Atilius Bradua) е политик и сенатор от 2 век сл. н. е. (...) майка и АТИЛИЯ Кавцидия Тертула, дъщеря на Марк АТИЛИЙ Метилий Брадуа ...
6. Гай АТИЛИЙ Барбар (лат. Gaius Atilius Barbarus) - живял втора половина на I-ви век ...
7. Марк АТИЛИЙ Регул (Marcus Atilius Regulus; + 270 г. пр. н .е.) e политик и генерал ... един основните водещи преговорите за мир, с Картаген ... СПИСЪКА МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОДЪЛЖЕН ... Но ако изхождаме САМО ОТ ЕДНОТО ИМЕ - АТИЛА !! - доста "хуни-варвари" ще са проживявали в Рим, още преди ГУН-НИте да дойдат от Централна азия в ЕВРОПА :))) !?
цитирай
56. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю Гет!
27.03.2016 19:01
Да , интересен въпрос повдигаш!
Атилий е римско родово име
И с логически анализ се получава затвореният кръг
Има две възможности! Първата е-така наречените хуни и римляни имат контакти още от далечната древност, а не са късни азиатски нашественици
Другата възможност е, след като Българите имат връзка чрез фригите с римляните, а самите Българи са и така наречените хуни, ето и връзката на хуни с Рим

Хубава вечер!
цитирай
57. get - - Ами на практгика по интуиция НАЦЕЛВАШ НЕЩАТА - Най-вече във втората ти ...
27.03.2016 20:34
leonleonovpom2 написа:
Да , интересен въпрос повдигаш!
Атилий е римско родово име
И с логически анализ се получава затвореният кръг
Има две възможности! Първата е-така наречените хуни и римляни имат контакти още от далечната древност, а не са късни азиатски нашественици
Другата възможност е, след като Българите имат връзка чрез фригите с римляните, а самите Българи са и така наречените хуни, ето и връзката на хуни с Рим

Хубава вечер!


... хипотеза БЪЛГАРИТЕ са връзката между "римляни" и "троянци"!! Последното можеш успешно да замениш и с фриги :)))

- Истината ... която не НЕ ЗНАМ ЗАЩО - САМО АЗ Я ВИЖДАМ - Се крие в казаното от Малала и Цеца ... в контекста на твърденията им за РАВНОЗНАМНОСТ МЕЖДУ: Мирмидонци - хуни - българи!
- Хуните още през ВТОРИ ВЕК писалият тогава ПТОЛЕМЕЙ ГИ ПОМЕСТВА - Точно на мястото КОЕТО СПОРЕД ИЗТОЧНИЦИТЕ Е РОДНО за АХИЛ ПЕЛЕЕВ! И на който дори през КЪСНА АНТИЧНОСТ има светилище а острова на което се намира то, се нарича "Ахилов бяг"!

- И там на това място отделно живеят хора ... които според късно-антични автори, ВСЕ ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ТАЧАТ ПАМЕТТА НА АХИЛ считайки го за свой предшественик! Но тези хора казват НЕ БИЛИ - нито азиатски номади, нито хитри гърци а ги наричат Тира-гети още и тавро-скити ... в по-късни времена германската и росийска исторически теории ПРИСВОЯВАТ ЕТНОСНО тези хора наричайки ги "тервинги" в угода на Германо-готската им теория или ... "древичи" според "славянската" им ВЕЛИКО теория!

- За това, има ли да каже нещо представителя на историческият гилдия - който ми доказва ... недоказваемите си тези - българите нямали нищо общо с хората от древността ... и т. н. !!!!

- Именно поради това Първи княз Светослав(внук на ослепения княз Владимир-Расате) ругае Йоан Цимисхий - казвайки: Гърчите сте пришълци в Европа ... подобно казва и Калоян на надутите латински легати "енееви наследници" - Знам много добре срещу кого се е бил народа ни!!
- Толкова е просто??

П.П.
- Вече споменах, Атила-Атилий ... дори и прозвището НЕ ИМЕ на гръцката богиня Атина са от едно и също семантично гнездо ... което е докумеунтирано при ФРИГИЙСКИЙСКАТА ДУМА ЗА "БАЩА-АТЕЦ/с" ... Така че и при латинските Атилиус и Атилиа ... етимологията идва от Отец-Баща !!
цитирай
58. leonleonovpom2 - Чудесен коментар, Гет!
27.03.2016 21:04
Всичко, от различни епохи и автори, събрано и подредено !
Ами това е истината за нас, така и аз мисля!

Хубава вечер!
цитирай
59. voulgaros - ВУЛГАРИ. ЩЕ ЯДЕТЕЕ ГОЛЯМ ШПЕКОВ ...
28.03.2016 13:53
ВУЛГАРИ. ЩЕ ЯДЕТЕЕ ГОЛЯМ ШПЕКОВ САЛАМ..САЛАМ Е АРАБСКА ДУМА И ЗНАЧИ МИР...А ИСЛЯМ Е КАЛКА НА САЛАМ.

МНОГО САЛАМ ША ЯДЕТЕ.


НИЕ ГЪРЦИТЕ ОБИЧАМЕ РИБАТА..ОКЕАНОС И МОРЕТАТА СА НАША СОБСТВЕНОСТ И НАШАТА ДУША..НИЕ ОБИЧАМЕ ЕЛЕОН (МАСЛЕНКИ) , ЕЛЕЯТ И РИБАТА==МОРСКАТ ДИЕТАС + ДИЕТИКА.
цитирай
60. leonleonovpom2 - Здравей, Вулгарос!
28.03.2016 21:16
Имам един материал" Българите под турско"за една книга
Прочети го няколко пъти
Писана е от руски генерал от италиански произход-Иван Липранди
Бил е командир на Българския корпус, който се е сражавал за освобождението на Гърция
Как му беше името на генерала на гръцкия корпус който се е сражавал за България!????????
Незнамсикоев май беше! Ти знаеш ли му името Ако не го знаеш, може да напишеш имената на участниците в него

Та в тази книга има нещо много поучително!
Че най добре обработени и заселени са земите на Българите в Турската империя!
А Българин с оръжие в ръка няма равен сред всичките си съседи!
Казва го генерал, който разбира от войници и от оръжие
Защото за сиртакито нищо не казва, Понеже не го знае явно , а пък и със сиртаки трудно се печелят битки тъй ,че към диетатас прибави и сиртаки и узо
При такъв благодат да ти кажа ,трябва само да се внимава, отзад да не те изненада някой рязан Защото те също обичат такъв благодат..

Хубава вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9109948
Постинги: 1345
Коментари: 29579
Гласове: 102369
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031