Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2013 10:00 - Юдея обявява война на Германия, кои бяха истинските подстрекатели на ВСВ, цитати част първа
Автор: sturmmann Категория: История   
Прочетен: 3151 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg






„Юдея обявява война
а на Германия.“ - Дейли Експрес (Mарт 24, 1933 година)
image

„Убийте германците, където и да ги сварите! Всеки германец е наш морален враг. Не бъдете милостиви спрямо жените, децата, или възрастните! Убийте всеки германец --унищожете ги!“ - Иля Григориевич Еренбург, Glaser (стр. 111)


„Германия е врагът на юдаизма и трябва да бъде преследвана със смъртоносна омраза. Днешната цел на юдаизма е: безпощадна кампания срещу всички германци и пълното унищожаване на германската нация. Ние настояваме за пълно търговско ембарго над Германия, спиране вносът на суровини, и за репресивни мерки спрямо всеки германец, жена и дете.“ - Еврейски професор А. Kulischer (октомври 1937 г.).


„Борбата ни срещу Германия трябва да бъде водена до ръба на възможностите ни. Израел беше атакуван. Следователно нека да защитим Израел! Срещу пробудена Германия, ние противопоставяме пробуден Израел. Светът ще ни защити.“ - Еврейски автор Pierre Creange в книгата си Epitres aux Juifs (1938)

 „Германия трябва да бъде превърната в пустееща земя, както се случи по време на 30 годишната война.“ - Das Morgenthau-Tagebuch, The Morgenthau Dairy (стр. 11)

„В продължение на месеци борбата срещу Германия се води от всяка еврейска общност, на всяка конференция, във всички профсъюзи и от всеки един евреин по света. Имаме основание да предполагаме, че нашият дял в тази борба е от особена важност. Ние ще започнем духовна и материална война на целия свят срещу Германия. Германия се стреми да се превърне отново във велика нация и да си върне както загубените територии, така и нейните колонии. Но нашите еврейски интереси изискват пълното унищожаване на Германия. ..“- Владимир(Зеев)  Жаботински, в Mascha Rjetsch (Януари, 1934)

 

„Надявам се, че всеки германец на запад от река Рейн и където и другаде да атакуваме, ще бъде унищожен.“ - R.F. Keeling

 

Уинстън Чърчил: „Ние ще наложим тази война на Хитлер, независимо дали я иска или не.“ - Уинстън Чърчил (1936 радиопредаване)


„Германия става прекалено силна. Ние трябва да я смажем.“ - Уинстън Чърчил (Ноември 1936 г. до Американския генерал Robert Е. Wood) 

 

„Германското непростимо престъпление преди ВСВ беше опита й  да отдалечи икономиката си от световната търговска система и да изгради собствена финансова система, от която световните финансови кръгове нямаше как повече да печелят.“ - Уинстън Чърчил, Втората световна война (Берн, 1960)


„Войната не беше само за премахването на фашизма, но и за завладяването на нови пазари. Можехме, ако имахме такова намерение, да предотвратим избухването на тази война без да бъде изстрелян и един изстрел, но не искахме.“ -
Уинстън Чърчил към Труман (Fultun, САЩ Март 1946 г.)

„Ако Германия търгува отново в следващите 50 години, то ние сме водели тази война (Първата Световна) напразно.“ - Уинстън Чърчил в Times (1919)


„Тази война е английска война и нейната цел е унищожаването на Германия.“ - Уинстън Чърчил (от есента на 1939 в радиопредаване)


„Не политическата доктрина на Хитлер ни хвърли в тази война. Причината бе успехът на Хитлер в изграждането на нова икономика. Корените на войната бяха завист, алчност и страх.“ - Генерал-майор J.F.C. Fuller, историк, Англия (изграждането на нова икономика е следствие на политическата, икономическата и социалната доктрина на Адолф Хитлер - националсоциализма бел. на ред.)

„Сега принудихме Хитлер да воюва, така че той вече не може мирно да унищожава една след друга частите от Версайския договор.“ - Лорд Халифакс, английски посланик във Вашингтон (1939)


„Врагът е германския райх, а не нацизма и тези, които все още не са разбрали това, не са разбрали нищо.“ - Главният съветник на Чърчил – Robert Lord Vansittart (септември 1940 г., към министъра на външните работи Lord Halifax)


„Полската армия ще бъде тази, която ще нахлуе в Германия в първия ден на войната.“ - Полският посланик в Париж (15.8.1939)


„Ще унищожа Германия.“ - Рузвелт 1932 г. (!)


"Това, което не искаме да разберем в германската (анти-Хитлерова) съпротива по време на войната, научихме напълно след това: тази война не беше водена срещу Хитлер, а срещу Германия.“ - Eugen Gerstenmaier, председател на германския Бундестаг от 1954 г., член на анти-правителстената група "Bekennende Kirche" по време на ВСВ.


„Хитлер и германския народ не искаха тази война. Ние не отговаряхме на многобройните  петиции на Хитлер за мир. Сега трябва да признаем, че той беше прав. Вместо сътрудничество с Германия, което той предложи, сега пред нас стои гигантската, империалистическа мощ на Съветите. Срамувам се да видя как се преследват същите цели, за които обвинявахме Хитлер, но под друго име.“- Сър Хартли Шоукрос, Британски главен обвинител в Нюрнберг


„Ние направихме от Хитлер едно чудовище, един дявол. Затова нямаше как да се отречем от това след войната. В крайна сметка, ние мобилизирахме масите против самия дявол. Затова бяхме принудени да играем наща роля в този дяволски сценарий след войната. По никакъв начин не можехме да кажем на нашите народи, че войната бепе само икономическа превантивна мярка.“ - Министър на външните работи на САЩ Baker (1992)
 
„Ще има ли място за [германските бежанци, бягащи от Червената армия] в това, което е останало от Германия? Убили сме шест или седем милиона германци и най-вероятно ще има още милион или повече убити преди края на войната.“- Чърчил, според James F Byrnes, стенограмна бележка на пленарната сесия в Ялта, 7 февруари, 1945 г. (H S Truman Libr., Independence, Мисури.).


„Не разбирам гнусливостта от използването на газ. Аз съм категорично  за използването на отровен газ срещу нецивилизовани племена“. - Чърчил, пишейки като председател на  Въздушния Съвет(1919)



„Що се касае до Британия и Русия, как ви се струва 90% от Румъния за вас, за нас 90% от Гърция, и  50/50 от Югославия?“ – Чърчил към Сталин в Москва (октомври 1944 г.)


"Това движение сред евреите не е ново. От времето на Спартакус Вайсхаупт до това на Карл Маркс и до Троцки (Русия), Бела Кун (Унгария), Роза Люксембург (Германия), и Ема Голдман (САЩ) тази световна конспирация за събаряне на цивилизацията и за разтваряне на обществото, въз основа на спиране на развитието ,от завистлива злоба и невъзможно равенство, има постоянно развитие. Те е било движеща сила на всяко подмолно движение през 19 век , а сега най-сетне тази група от необикновенни личности от подземния свят от най-големите градове на Европа и Америка са хванали за косите  руския народ и са станали практически безспорните господари на тази огромна империя “. – Материал на тема “ционизма срещу болшевизма” в Illustrated Sunday Herald (февруари 1920 година)

„Убивайте, убивайте, смели войници от Червената армия, убивайте. Няма нищо невинно в немците. Спазвайте указанията на другаря Сталин и натъпчете фашисткия звяр в неговата пещера. Счупете със сила расовата арогантност на германските жени. Взимайте ги като ваша законна плячка. Убивайте, смели войници от Червената армия, убивайте!“-Ilya Ehrenburg – еврейският пропагандист за геноцид на Сталин (Frankfurter Allgemeine Zeitung, Франкфурт, 28 февруари, 1995 - стр. 7)

„Не може да има никакво съмнение: национал-социализмът беше част от процеса на модернизиране в германското общество. Той ускори социалните промени в Германия. Даде повече на непривилегированите слоеве на обществото и донесе равенство и еманципация на жените.“ - Heinz Hoehne, Gebt mir Vier Jahre Zeit [Дайте ми четири години], Ullstein Publishing House, Берлин-Франкфурт 1996, стр.. 10)


„Това не е Германия от първото десетилетие след войната, която излезе от нея разорена, обезсърчена и сломена, с чувство на страх и безсилие. Сега е пълна с надежда, увереност и обновено чувство на решителност, за това как да води своя ​​собствен живот, без намеса от всякакво влияние извън собствените си граници. Един човек постигна това чудо. Той е роден лидер на човечеството. Магнетична и динамична личност с една единствена цел, решителна воля и на юначно сърце.“- David Lloyd George (бивш министър-председател, UK), в Daily Express (Септ. 17, 1936 г.)


 

 

Полша


„Източна Прусия е неоспорима германска територия. От детството ми, това е моето мнение, което не се нуждае от потвърждението на плебисцит. Че това е моето мнение, можете да кажете на вашите източни-прусаци в публично събиране в Knigsberg за успокоение.“ - Президентът на полската държава и Маршал Josef Pilsudski, който мистериозно загуби живота си през 1930-те години, към германският външен министър Gustav Stresemann (10 декември 1927)




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. ribarev - Много интересно
26.02.2014 17:25
Ще ми се, обаче, ако е възможно да сложите и препратки към съответните документи от които са взети цитатите, или поне имената им, та дори на само някои от тях.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sturmmann
Категория: Политика
Прочетен: 127330
Постинги: 37
Коментари: 32
Гласове: 98
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол