Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2012 17:34 - ГРЪЦКИТЕ ЗВЕРСТВА НАД ПОРОБЕНИТЕ БЪЛГАРИ
Автор: rizar Категория: История   
Прочетен: 33676 Коментари: 67 Гласове:
13

Последна промяна: 04.04.2012 17:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Нова книга -

ГРЪЦКИТЕ ЗВЕРСТВА НАД ПОРОБЕНИТЕ БЪЛГАРИ
  Цочо Билярски
Гръцките жестокости и варваризми над българите (1912-1923)
С., Анико, 2012, 846 с.

Още от най-древни времена гърците високомерно и презрително са наричали другите племена диви варвари! Даже за прочутия Демостен древна Македония е била варварска държава, а нейният цар Филип II. Македонски - варварин и негодник, който произхождал от страна, от която не могло да се купи дори и един свестен роб!

Дълги години търсих някакво обяснение на тази гръко-византийска наглост и надменност, докато варваризмът на гърците над мирните българи по време на Междусъюзническата врйна ми отвори очите и тогава окончателно се убедих, че гърците са наричали другите народи варвари, само и само за да прикрият собствения си варваризъм!

Категорични и многобройни доказателства за това ще намерите в настоящата книга! От книгата ще узнаете за ограбването, разрушаването и изгарянето на безброй български градове и села през Междусъюзническата война от редовни и нередовни гръцки военни формирования! И то само защото били български! Ще се запознаете със стотици оригинални документи, снимки и разкази, в които много подробно са описани гръцките жестокости и варваризъм спрямо българското население! Ще прочетете и писмените хвалби на гръцките войници как са избивали пленниците, как са им вадели очите, как с артилерията са взривявали бежанските кервани с жени, деца и старци! В книгата ще узнаете и за ужасната трагедия на българските пленници, а от разказа на Владимир Сис - и за ония български войници, заточени на остров Трикери, от които в резултат на гръцките жестокости и варваризъм е оцелял само един от всеки десет! Безкрайни мъки, потоци от българска кръв, реки от български сълзи, тътени от детски и женски плач се изливат документите и показват пределно ясно гръцкото дивачество и животински варваризъм спрямо българския род! Показваме тези ужасии, защото истината трябва да се знае и щото гръцката държава продължава и днес антибългарската си политика и дейност спрямо поробените българи там, за които днес е смъртна опасност да се нарекат българи! И защото, за голямо съжаление, днес българите в Гърция са тотално забравени и изоставени от българските управници на произвола нa съдбата, както са изоставени и забравени и поробените българи в Румъния, Сърбия и БЮР Македония!


image



Гласувай:
14



1. анонимен - Фанариот
04.04.2012 19:36
Фанариот
====================================================
Набожен педерунгел. Ти отдавна си продал душата си на шейтана и ...САМО КРЕМЪЛСКИ ЗАКОНИ ПО КРУМОВСКИ ПОЧИН ЗА ТАКИВА ПЕДОФИЛИ КАТО ТЕБЕ .Когато повикаш ада, той... идва.

цитирай
2. анонимен - anti greko
04.04.2012 19:45
мръсните комуняги потулиха далаверата с гърците за обезщетенията на бежанците,но това не се забравя,един ден всичко ще си върнат гръцките боклуци!
цитирай
3. анонимен - !
04.04.2012 20:21
Беломорска Тракия в онези години е била червена от българска кръв. След това терора е продължил, всеки с българска кръв е бил следен и притискан да се погърчее. Хората които са останали там, а и техните наследници са имали и все още имат трудна съдба. Не ги искат ни от север, ни от юг, защото са българи по гени и повечето - българи по дух.
цитирай
4. анонимен - Фанариот
04.04.2012 20:31
Ха,хаа,хааа!
Шуменския ходжа от Ченгене Махлеси,
набожния педерунгел rizar и мургавия теляк сапортък от турската БАН-я (хамам)-100липиново...
Стигнаха до там, че тези мургави теляци от турската БАН-я (хамам), учили в медресета у мама туракия и уахабит саудит арапия, да се гаврят с произхода на БЪЛГАРИТЕ и да тъпчат с крака и изопачават ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ. Срам и позор братя!


цитирай
5. анонимен - Волфганг Гьоте
04.04.2012 20:55
Каквото е умът и сърцето за човека, Гърция е за света.
цитирай
6. анонимен - Талес от Милет
04.04.2012 20:57
За три неща Благодаря на съдбата: първо, защото съм се родил човек, а не звяр, второ, защото съм роден мъж, а не жена, и трето, защото съм се родил грък, а не варварин.
цитирай
7. анонимен - Гърция трябва да излезе от Еврос...
04.04.2012 21:02
Гърция трябва да излезе от Евросъюза.
цитирай
8. анонимен - vbu
04.04.2012 21:09
vbu

Какво насилие? "О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин..." Не е написано за насилие, а за добороволие. Писано е "Даваш ли, даваш, балканджи Йово, хубава Яна на турска вяра? - Глава си давам, море войводо, Яна на турчин не давам" - нищо не пише за гърци. А бе вие да не сте с Доган? Туркофили? За най-тъмните страници в българската история нито дума, само гърците та гърците. За еничарите нищо, за Батак нищо, за три синджира роби нищо! За НАСТОЯЩОТО потурчване на родината нищо. Голямо важно богинята на любовта преди три хиляди години. Голямо важно траките скити ли са или скитите траки. Ако гърците са разрушили две, то турците са разрушили и унищожили сто. Ама си траете, защото гърците са надалеч, а турците са у дома. И е малко сложно да се спори с тях. Че турците се мислят за начало на всичко нито дума. За плана Баязид пък изобщо не сте и чували, сигурен съм. За новите учебници по история? Какво ще кажете за тях? И не само учебници - телевизия, преса, учреждения, администрация? В някои райони на БЪЛГАРИЯ ако не говориш на турски не те обслужват! В магазини но и в държавни служби! Срам и позор. Всичките ви напъни за траките и скитите и орфейците имат патриотична подбуда, но правите една голяма дупка в морето. Хилядолетната ни история ще отиде на боклука ако не си вземем поука от нея. И точно това става в момента - продължаваме да превиваме гръб и да се чуждеем. Така че прощавай друже, но темата за величието на траките има същото практическо значение като природата на окото на Юпитер - никакво. Просто едно любознателно четиво.
цитирай
9. анонимен - Цочо Билярски от Уикипедия, сво...
04.04.2012 21:57
Цочо Билярски от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Цочо Билярски
български историк

Роден: 17 април 1949
Орешак, България


Цочо Василев Билярски е български историк, директор в Централен държавен архив между 1993-1997 година и началник сектор в Централен държавен архив между 2000-2006 година. Цочо Билярски е агент на ДС[1].

цитирай
10. анонимен - Цочо Билярски - шеф на архива ...
04.04.2012 21:59
Цочо Билярски - шеф на архива

Три имена
Цочо Василев Билярски

Дата на раждане
17.04.1949 г.

Място на раждане
С. Орешак, обл. Ловеч

Вербувал го служител
Георги Безлов на 08.11.1984 г., регистриран на 15.11.1984 г.

Ръководил го служител
Георги Безлов

Структури, в които е осъществявано сътрудничеството
ДС, управление 06-04-03

Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник
агент

Псевдоними
Стоян

Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1
Рег. дневник; картон обр. 4; писмо вх. № 3696/ 09.11.1990 г. с искане заличаване данните във всички картотеки на ДС за "Стоян"; доклад на МВР рег. № RB202009-001-05/01-08-I-1235/ 17.05.2008 г.

Снемане от действащия оперативен отчет



Публична длъжност или публична дейност
Директор в Централен държавен архив от 1993 г. до 1997 г.

Началник сектор в Централен държавен архив от 2000 г. до 2006 г.

цитирай
11. rizar - На гръцките мекерета - уелкъм
04.04.2012 22:34
Боклуци скапани. Вие, какво си мислите, че като турците са ни основен враг, вашите изродщини ще минат метър. Вие и сърбите ще се печете на петото ниво в ада, а евреите и турчалята на деветото.

Това, че държавата дето си е събула гащите и е разкрила на чуждите своите разузнавачи не означава, че всички сме с тази гадна продажна клика.

Педеврунгели юдейскосемитски скапани.
цитирай
12. get - - Талесчо, турска гивиндия ли си или фанариот ... то май няма значение ?!!
05.04.2012 00:52
анонимен написа:
За три неща Благодаря на съдбата: първо, защото съм се родил човек, а не звяр, второ, защото съм роден мъж, а не жена, и трето, защото съм се родил грък, а не варварин.

- Христос ни го е казал ясно и просто:
"Този който е роб против своята воля, той ще успее да се освободи.
Но този който, по волята на своя господар и(или) сам се е отдал в робство, той повече няма да може да бъде свободен."

- Но-о, единовереца на филистимлянина Талес, (чети юдеин) Moses Mordechai Levi не случайно се възхищава ... на този потурнак ?!
"Аристотел е ...най-великият мислител от древноста" според Маркс К., (Капитал, т. 1,) - защо му се възхищава ? - Ами по причина на тази "философска" низост ! - “(Благо)Прилично е за гърците да властват над варварите !"

- Ами свети Константин Велики ... който не само въведе християнството ... а и ограничи робството за това, Защо не обичате да си спомняте ?

- Защо трябва да пише такива унизяващи политически памфлети ("елинизараният" сириец (?) Прокопий Кесарийски) ?! - срещу един друг велик владетел Юстиниан І-ви , който на практика спасява Константинопол ... от Кого ли ... ?!

- Така че, ако си християнин - Осъзнай се ! - ако ли не (?) продължавай към мястото, задето си се запътил !!
цитирай
13. анонимен - Не ревеъте ние сме си виновни за чий ...
06.04.2012 08:18
Не ревеъте ние сме си виновни за чий Хур му беше на терес да спасява ебалниците в константинопол моеше да изчака да ги гътнат арабелите и да ги бие после ама бг глава куха първо се научете да мислиъте като враговете си тогава ще ги биете колкото до педалес от минет да не се гордее толко много че глобалистите ич нямя го питат дали е грък като му конфискуват половината държава между другото ако не знаете Голдман сакс са си заплюли половината крайбрежие и острови в гръцко на печелившите честито
цитирай
14. aristotelis - Доц. Надка Николова "Шуме...
06.04.2012 10:33
Доц. Надка Николова "Шуменски Университет"
Поради силната икономическа позиция на гърците ХVІІІ век е векът на силно влияние на елинизма на Балканите.“Достатъчно е да се посочи, че гръцкият език до 40-те г. на ХІХ в. по стопански съображения в повечето случаи е задължителен за българските търговци от вътрешността на страната, ... а всичко това се отразява върху формиращата се новобългарска интелигенция, която до края на разглеждания период е “заквасена” главно в среда със силно гръцко културно влияние” (Радкова 1986: 25-26). Тези училища, наречени елино-гречески, могат да се разделят на две групи. Една част от тях са създавани от местни гърци в областите със смесено или преобладаващо гръцко население (Варна, Созопол, Поморие, Пловдив, Одрин, Мелник).
Учителите в тях са гърци, а преподаването е изцяло на гръцки език.
Гръцки училища се откриват в редица градове в Османската империя и вън от нея, като по-големите и авторитетни са в Цариград, Кидония, Атина, Хиос, Янина, о-в Андрос, Смирна, Букурещ, Брашов, Яш, Одеса и др.
Те стават притегателни центрове за образование на младите българи и ревностни разпространители на елинистичните идеи. Не случайно възпитаници на гръцки училища са най-изтъкнатите дейци на Българското възраждане: д-р Н. Пиколо, д-р П. Берон, д-р Ив. Селимински, В. Априлов, Г. С. Раковски, С. Доброплодни, д-р Ив. Богоров, Д. Душанов, Г. Кръстевич, П. Бобеков, К. Фотинов, Ст. Чомаков, Ив. Добровски, Ив. Момчилов, Н. и Д. Михайловски, Р. Попович, Д. Миладинов, Гр. Пърличев, Ат. Богориди, Ст. Богориди и мнозина други. ”Това е езикът, казва Р. Попович в предговора към Христоитията си от 1837 г., на който тогава всички образовани българи “хоратуват, и на всяк ден четат и пишат, и без него не можат (Родолюбивий 1992: 76). На гръцки пишат художествени, научни и педагогически произведения, защото не са знаели писмен български език, мнозина от тях: Ат. Богориди (внук на Софроний Врачански), Александър П. Куртович (Зоирос паша от Пловдив), Никола Пиколо, Гр. Пърличев, братя Сим. и Мих. Христови....
цитирай
15. aristotelis - Академик Васил Гюзелев "Опит ...
06.04.2012 10:35
Академик Васил Гюзелев "Опит за ново Похвално слово и употребата на гръцката азбука и писменост"
Като се започне от началото на VIII в. (от надписите към релефа на Мадарския конник, печатите на хан Тервел и др.), дълго време в канцеларията на Българското ханство широко употребявани са гръцката азбука и писменост.
Повече от 100 са издадените от покойния проф. В. Бешевлиев "Първобългарски надписи на гръцки език"; три от тях са на прабългарски език, но с гръцки букви.
Наложилата се в езическа България традиция на употреба на гръцкия език и писменост може да бъде характеризирана като мост за прехода й от варварство към цивилизация, основа за преминаване от лапидарна към книжовна писмена култура. Усвояването и широката употреба на гръцкото унциално (главно) писмо осмислили на българска почва бъдната славянска графическа система, която била близка по начертание както до "римските", така и до "гръцките" букви.
цитирай
16. aristotelis - Софийски университет "Св. ...
06.04.2012 10:36
Софийски университет "Св. Климент Охридски"

Значение на изучаването на старогръцки език

Гръцкият език има 2500 години история. Той е в основата на европейската цивилизация, като норма. Влиянието на старогръцкия върху старобългарския и среднобългарския език е много силно.
Има 3 периода в развитието на езика: 1) старогръцки език 2) средногръцки език (византийски език) 3) новогръцки език. На база на старогръцкия може да се реконструира как са се развили другите езици, за които няма толкова знания към момента.

Основни характеристики на гръцкия език

1. езиково единство, което се е запазило от отделянето на езика като самостоятелен до сега (~ 3000 години); много малко езици по света го имат.
2. непрекъсната традиция (устна и писмена)
3. едновременно използване на езикови форми, създадени в различни периоди: 40% от лексиката на Омир се ползва и днес на новогръцки.
4. изключително гъвкав.
5. огромни словообразувателни възможности, по-големи дори от тези на немския език.

Пет са основните групи гръцки диалекти:

1) дорийски диалект

2) еолийски диалект

3) йонийско-атически

4) аркадо-кипърски

5) памфилски

Езикът след II-III в. пр. Хр.

В Атина се е говорел йонийският диалект и заради силното влияние на Атина през V-IV в. пр. Хр. над останалите полиси започва да се налага т.нар. атическо койнè (“койне” – общият език).
Появява се Александър Македонски, учителят на Александър Македонски, Аристотел, е от Атина, затова и Александър учи атически гръцки.
Гръцката култура и гръцкия език чрез Александър се разпростират в целя свят. Говори се за периода на елинизъм, когато други култури се смесват с гръцката.
Гръцкият език става официален език на Римската империя, която Константин Велики измества на изток.
цитирай
17. aristotelis - Институт по Тракология към Бълг...
06.04.2012 10:37
Институт по Тракология към Българска Академия на Науките
ИНТЕРАКТИВНАТА ЗОНА МЕЖДУ ГЪРЦИ И ТРАКИ
Валерия Фол-Калин Порожанов

Между Троянската война през ХІІІ и началото на VІІІ в. пр. Хр. елините окончателно усвояват пространството от остров Крит на юг до Северна Егеида и от остров Керкира на запад до малоазийския бряг на изток. Този процес може да се разглежда като вътрешна елинизация на тази обширна територия.
По това време от писмените извори изчезват траките от островите Лемнос, Тасос, Наксос, Имброс и Самотраки, както и от континентална Гърция (Тесалия, Беотия, Атика, Фокида), които са изтласкани или елинизирани.
Външната елинизация е продължение на вътрешната и укрепва елинството през VІІІ - VІ в. пр. Хр., когато се разгръща т. нар. Велика гръцка колонизация.
Тя е културно-историческо опознаване и сближаване в нови междуетносни социо-културни и езикови отношения, извънредно плодотворни за трите тракийски крайбрежия на Черно, Мраморно и Северно Егейско море.
През VІІІ - VІІ в. пр. Хр. елините идват по тракийските крайбрежия като апойкисти, т. е. като хора, отделили се от своя роден ойкос (дом), от своя град-майка, метрополията. Настрана от него те съграждат свое ново селище, апойкия. Апойкии възникват по тракийските крайбрежия на Егейско, Мраморно и Черно море. Тук най-напред се проявяват йонийските елини от западния бряг на Мала Азия, тъй като техните полиси първи сред всички останали укрепват, а след тях - дорийските елини. Tраките не са притежавали собствена азбука и писменост. Впоследствие, както добре е известно, сред тракийските племена се разпространили и се наложили гръцката азбука и гръцкият език. След образуването на Одриската държава гръцкият език станал официален и държавен. Обстоятелството, че през доримския период тракийският език не могъл да се наложи като писмен, а вместо него тази роля изпълнявал гръцкият, се отразило твърде неблагоприятно върху съдбата на тракийския етнос който до голяма степен се елинизирал.
цитирай
18. aristotelis - Магна Греция (латински Magna Graecia — Велика Гърция“, от гръцки, Мегали Елас)
06.04.2012 10:42

Магна Греция (латински Magna Graecia — Велика Гърция“, от гръцки, Мегали Елас) е името на част от древна Южна Италия (Апулия, Калабрия, Кампания, Сицилия) която е колонизирана от древногръцки заселници през VIII век пр. Хр.
С тази колонизация гръцката култура е разпространена в Италия, като скоро се развива нова цивилизация, която по-късно си взаимодейства с местните италийски и латински цивилизации. Много нови градове се развиват и замогват, като например Капуа, Неапол, Сибарис. Други важни градове в Магна Греция са Таранто, Локри, Регион, Кротоне и Турии. През ранното средновековие гръцкото влияние остава силно, тъй като районът е част от Византийската империя или под силно Византийско влияние до края на XI век.
И днес населението в тези райони пази елински характеристики в културата. Местните диалекти (най-разпространени в Калабрия и Саленто) се наричат "грекана", "грико", "катоиталиотика" или "Калабрийски" и могат да бъде разбрани (до голяма степен) от други гръцкоговорещи. Фолклорът на това население е различен от италийския и определено се свързва с гръцкия - характерната песен с танц "тарантела" се смята за остатък от древногръцките екстатични Дионисови чествания.
Реджо ди Калабрия е вторият най-стар град в Италия, основан през 720 г. пр. Хр. от древните гърци.
Неапол възниква през IX-VIII в.пр.Хр. като гръцка колония, която древните гърци наричат "Неаполис" (новия град). Скоро Неапол започва да се смята за един от най-проспериращите градове в Магна Греция, която включва всички гръцки колонии на Апенинския полуостров.
Сиракуза (124 хил. ж., 2009 г.) е исторически град, разположен в югоизточната част на остров Сицилия, Южна Италия. Градът е известен с богата си древногръцка история, култура, амфитеатри, архитектура, както и като родното място на Архимед. На времето римският философ Цицерон го нарича "най-великият и най-красив от всички гръцки градове".
цитирай
19. aristotelis - Проф. Богдан Богданов, История на старогръцката култура Александър Велики
06.04.2012 10:53
Династията на Александър е претендирала, че произлиза от Херакъл, че е дошла в Македония от южния гръцки град Аргос и че е елинска, поради което е получила право да участва в допускащите само елински атлети Олимпийски игри, а това е станало във времето на Александър I Филелин, тоест около 150 години преди раждането на Александър III Велики.
Филип II, бащата на Александър III Македонски, е печелил поне три състезания в Олимпийските игри.
цитирай
20. aristotelis - Kогато Омир е писал "Илиад...
06.04.2012 10:59
Kогато Омир е писал "Илиада" и мойте деди са създали европейската цивилизация (54.000 гръцки думи има по-всичките европейски езици) твойте са "яли банани” и се люлели на клона хванати с опашката, лаели като кучета и мяукали като котките, без писменост до 9-ти век......диви, варвари!!! А най-лошотото е че и сега сте на това ниво......простотия, цигания, к*рви, злоба и чалга навсякъде! Кога ли ще видите световно движение "И аз съм Българин"!? За България с 1.200.000 цигани, ако изобщо знаят къде се пада на картата и пет пари не дават !
цитирай
21. aristotelis - ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ ПОМИЯРИ И ЧЪРВУЛИ ТРАКОМАКЕДОКОМПЛЕКСАРИ !
06.04.2012 11:02
Етимология на името "Гърци"
Името „Гърция“ на старогръцки и катаревуса е Еллас, а на димотики – Еллада, но старият номинатив Еллас и днес може да се срещне върху документи или марки. Името Гърция идва от названието на едно беотийско(днешна Виотия) гръцко племе от град Граеа, което колонизира южна Италия през 8 век пр.Хр. Местните италийски племена наричат заселниците Граи — от това име произлиза общоиталийското название на елините Graeci (Греци). Европейците използват имена, производни на Graecia, но персийците, турците и арабите използват името Yunans, т.е. йонийци (гръцки "Ионес"). Интересното е уникалната форма, използвана от грузинците за гърците – "berdzeni", което на грузински означава мъдри.

Елин според древногръцката митология е митичен прародител на елините. Той е син на Девкалион (според други версии — на самия Зевс) и на Пира, брат на Амфиктион и баща на Еол, Ксут (Ксутос) и Дор (Дорос). Всеки един от синовете му е родоначалник на по един от основните гръцки родове: от Еол произлизат еолийците, от Дор — дорийците, а синовете на Ксут, — Ахей и Йон — дават началото на ахейците и йонийците, съответно. Според Хезиод, от връзката на сестрата на Елин, Пандора със Зевс, се ражда Грек който е става епоним на гърците (Graikoi), а от връзката на другата сестра на Елин, Тия, със Зевс, се раждат Македон, родоначалник на македоните и Магн (Магнес) основател и първи цар на Магнезия. Названието „Елини“ датира от времето на Омир. В Илиада „елини“ е име на племе, населяващо Фтия; наричани са още мирмидонци) и са водени от Ахил.
цитирай
22. aristotelis - Македония без грим Д-р Божидар ДИМИТРОВ, ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ ПОМИЯРИ И ЧЪРВУЛИ ТРАКОМАКЕДОКОМПЛЕКСАРИ !
06.04.2012 11:04
Няма научен институт в света, който да не приема, че античните македонци са гърци. Това личи не само от имената на царете (гръцки), не само от самоопределянето им като гърци, но и от факта, че Филип и Александър Македонски работят за една гръцка политическа идея - обединението на стотиците гръцки градове държави в единна империя. Тази империя трябва да постигне две важни политически цели. Да спре войните между гръцките градове държави и да се противопостави на Персийската империя, чиито агресивни действия през VI-IV в. пр.Хр. застрашават гръцката независимост. И Филип, и Александър успяват в действията си, подкрепяни от немалка част от гръцкото общество. Царствата, които възникват на територията на Александровата империя след смъртта му и над които застават “македонски” пълководци като Антиох, Птолемей и Лизимах, се наричат елинистически (т.е. гръцки) царства, а периода на съществуването им (края на IV-I в. пр.Хр.) - елинистически. Там цъфти гръцката образованост и култура, най-високата в света в тази епоха, постигнала интересна симбиоза с персийската и египетската цивилизация. В Александрия се появява и най-голямата библиотека в света - 600 000 тома. На гръцки език - не на македонски, какъвто и тогава, и днес не съществува.
Идиотските македонистки исторически тези днес получават отпор не само от учените по цял свят, но и в самата Македония - нещо, което не се бе случвало 65 години. Експрезидентът Бранко Цървенковски онзи ден каза, че “античният македонизъм е обречен на тежко историческо поражение”. А експремиерът Любчо Георгиевски иронично забеляза, че следващата стъпка на управляващите ще бъде да открият “антични югославяни”.
цитирай
23. aristotelis - Проф. Богдан Богданов, История на старогръцката култура Александър Велики
06.04.2012 11:18

Династията на Александър е претендирала, че произлиза от Херакъл, че е дошла в Македония от южния гръцки град Аргос и че е елинска, поради което е получила право да участва в допускащите само елински атлети Олимпийски игри, а това е станало във времето на Александър I Филелин, тоест около 150 години преди раждането на Александър III Велики.
Филип II, бащата на Александър III Македонски, е печелил поне три състезания в Олимпийските игри.От Вавилон Александър ръководи и организира завоюваната империя. Задачата и амбицията му са огромни. Мечтае да сближи гърците и ориенталците, за да ги обедени в една нация. Затова предприема зрелищни мерки. През 324 г. пр. Хр. в Суза гигандска сватба свързва хиляди гръцки войници с персийски девойки. Самият Александър вече е женен за персийската принцеса Роксана. Въпреки това, подобно на персийските владетели с много жени, той взема за жена Статира (дъщеря на Дарий трети) и Парисатида ( дъщера на Артаксерикс трети). Целта му е да основе нова гръцко-персийска династия. В империята поощрява създаването на гръцко-азиатски колонии. Отваря градовете за всички, независимо от националността им. Персийски чиновници влизат в имперската администрация. Освен това 30 000 новобранци са обучени по гръцки методи и се вливат в армията. Не всички гърци са благосклонни към подобрен опит за сливане: те не желаят да приемат, че вчерашните им врагове "варвари" (т.е. не гърци) се смятат за равни на тях. За два века царствата, произлезли от завоеванията на Александър, преживяват разцвет. През този период, когато се смесват приносите на гърцкия свят с тези на Изтока, се развива блестяща цивилизация. Тя се нарича "елинистична", защото гръцката култура триумфира.
Най-напред тя се разпространява в градовете - те се покривт с храмове, зали и театри. Жителите възприемат облеклото и езика на гърците, научен от чиновниците, търговците и войниците.
цитирай
24. aristotelis - Един реален поглед към Българската ...
06.04.2012 11:22
Един реален поглед към Българската история!

Александър Стоянов

Българите винаги обичат да се изкарват онеправдани, прецакани, а не рядко и преебани. Преебани най вече от историята и от своите съседи. Характерна за българското национално мислене е идеята, че винаги трябва да има някой виновен и, че този някой определено не сме ние. И така вече 132г. българският народ сипе хули, псувни и проклятия към всички свои съседи и към света като цяло, за техния масонски заговор да се ликвидира славният български народ.
Историята ни е изпъстрена със заблуди за несъкрушимата българска армия и за излъганите надежди на цял един народ. Разбира се, ние никога не сме виновни. Храбреци и герои, които са излъгани от подлите и безчестни съседи, а дори и да се опитаме да критикуваме собствените си недостатъци, писатели и историци рисуват образа на един наивен, як балканджия, който наритва всички задници, но накрая се оказва надхитрен и измамен.
Какво излиза – сърби, гърци, румънци и турци са виновни, че са защитавали националните си интереси (които са пълно противоположни на нашите) и са ни прекарали! Безсрамници! Боклуци! Как не ги е срам!?! От къде на къде ще извличат полза за себе си, вместо да ни оставят да оберем всичко което искаме и да ги прекараме!?!?! Ами онези двулични копелдаци руснаците? Хем ни освобождават, хем след това искат пак да ни заробят, а когато не им се връзваме, ни преебават и започват да подкрепят сърбите! Те са виновни! Трябваше да ни спасят! Трябваше да преебат цялата си световна политика, за да измъкнат малката ни държава от блатото на собствената й глупост! Длъжни бяха! Длъжни! Нали? Дали?
цитирай
25. анонимен - С простащина диалог не става!/ Защо ...
06.04.2012 11:23
С простащина диалог не става!/ Защо никъде по света не Казват на Гърция - Елада??/
цитирай
26. aristotelis - Един реален поглед към Българската история! Александър Стоянов
06.04.2012 11:26
За съжаление, след освобождението си, българите никога не са имали тази чудодейна способност. Ние сме може би единствената държава в света, която за последните 100 години не е реализирала нито една възможност като хората и въпреки това все още съществува. И ако това не е повод да се гордеем! Слепи сме да видим че историята ни дава шансове отново и отново, за да се опитаме! Шансове, които много други държави и народи не са получавали. Коя е тази държава, кой е този народ, който губи последователно в рамките на по-малко от 50 години една локална и 2 световни войни, а след това излиза с повече територия от тях, отколкото е имал преди това? Мисля, че няма други такива. Но ето ние стенем и страдаме. Национална катастрофа! И не една, а цели две! И може би националните ни катастрофи наистина са две, но те не са през 1913 и 1919, а по-скоро през 1944 и след 1989г. Но никой няма да посочи последните две години, понеже за тях и особено за това, което се случва след втората сме си виновни самите ние. А това не е изгодно за един народ на светци и невинни, които всякога са били брутално изнасилвани от някой чужд, външен враг.
И нека не се чудим че идеята за външния враг е толкова популярна и до днес. Това е така, защото тя не ни е „насадена” от комунизма (който сега всички сочим с пръст и обвиняваме за всичко), а присъства от Освобождението, ако не и от по-рано! Защото дълбоко в душата на българина е залегнал принципът, че „другите са ни виновни”. И ето че Балканските войни и Първата Световна война ни дават идеалния повод да си изплакнем ръцете в кристалната вода и да кажем- „ние сме пас, спечелихме всички битки, но вие все пак ни преебахте с помощта на Великите сили”. И така злите турци, гърци, сърби и румънци са ни виновни….Чудя се, сега, докато пиша тези редове, дали сме ги мразили защото са ни надхитрили или защото сме им завиждали, че те са се рашилили с доста а ние – със съвсем малко…. до колкото познавам българите, най-вероятно е и заради двете неща….
цитирай
27. aristotelis - Един реален поглед към Българската история! Александър Стоянов
06.04.2012 11:28
Но истината е малко по различна…истината е, че тези псевдонационални катастрофи са просто едно нескопосано управдание за тиняка, в който живеем в момента. Те са жалък опит на българина, да оправдае собствената си политическа неграмотност и дипломатическа импотентност. Истината е, че този народ винаги е бил, е и ще бъде анално обругаван най-вече от своите. Защото преди 132, преди 100, преди 90, преди 50, преди 30, преди 20 години, та чак до сега, некадърното политическо управление в България е било, е и вероятно ще бъде единствената причина за политическото, икономическото и дипломатическото фиаско на България. Защото нека не се лъжем, ние сме една държава-неудачник. И за това сме си виновни само ние! Никой друг! Защото и други са били прецаквани, и други са били ограбвани, и други са били преебавани…но само ние българите вече почти 100 живеем по инерция в състояние на постоянно безтегловно, анално проникване и нямаме нито волята, нито желанието да направим нещо по въпроса. Раните понесени от „националните катастрофи” съвсем не са нелечими. Големият Съюзнически вибратор, който ни е бил набит брутално през 1919, е набит и на Германия и на СССР, с доста по сериозна сила и на доста по-голяма дълбочина. До 1933г., обаче, те и двете са протегнали ръка и са го извадили. България също е можела да го стисне, да скръцне със зъби и да го извади от отзад. Нямало е никой да ни спре…но ние не сме го направили. Били сме заети да търсим виновни и да се чудим как сме били толкова преебани. За съжаление, Втората световна война и последвалата я вече ИСТИНСКА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА забиват този вибратор още по дълбоко в родния български гъз. Най-верният питомец на СССР дори и не помисля да извади вибратора. На Партията Столетница и на нейните членове, им се е харесвало да гледат как Големия Червен Брат натиска и натиска вибратора, а България се гърчи ли гърчи.
цитирай
28. aristotelis - Един реален поглед към Българската история! Александър Стоянов
06.04.2012 11:30
Така минали 45 години и българите окончателно привикнали с този вибратор. Светът също свикна да ни гледа нагъзени и покорни, чакащи поредната порция анален секс. И докато ние се възприемаме като олигавена, разкрачена проститутка, светът също ще ни възприема така. За това България никога няма да се оправи, докато сама не извади вибратора. Защото в света на пропуснатите и реализираните възможности, когато един е паднал по корем със забит в гъза вибратор, другите няма да му го извадят и да му помогнат да стане….НЕ! ТЕ ЩЕ ГО НАБИВАТ ОЩЕ ПО-НАВЪТРЕ!!!!
Да се разглежда процеса на национално обединение по етапно (до май 1913г., после до юли 1913г. а след това до ноември 1919г.) е погрешно. Това е един общ процес, в който България влиза с площ от 96 000км2и илиза с площ 103 000км2. Къде е катастрофата??? В добавка, след Втората Световна война, която също губим, получаваме още 7 000 км2 и достигаме до днешния размер на страната! За справка, само за последните 20 години, Сърбия се е свила 3 пъти!!! Ето това е Национална катастрофа! Или пък Турция, която от над 1 400 000 км2 преди Първата Световна война се е свила до по-малко от 500 000 км2 веднага след войната! България НИКОГА не е преживявала подобен шок и по-добре, иначе трябваше да сме се самоубили групово, село по село, град по град…. Време е вече да забравим за онази Санстефанска химера, която ни е наложена от имперската руска политика. Време е да разберем, че никой никога не е искал да освободи България в Санстефанските граници! Русия е използвала това дипломатическо оръжие преди 132 години, а ето че то дава ефект и до ден днешен….
цитирай
29. aristotelis - Г Ъ Р Ц И Т Е В Б Ъ Л Г А Р И Я "Представяне на гръцката диаспора в страната Националната федерация – цели и реализация"
06.04.2012 11:57
Преди всичко появата на гърците по сегашното българско черноморие се свързва неизменно с историческите данни, които не подлежат на коментар и са доказани безусловно.
Видно от научните публикации в световно известни и престижни институти и музеи.
Първите данни за Черно море са от големия гръцки поет Пиндар. Като за първи път Черно море е било нанесено на карта от Птоломей.
Едно от най-старите предания за златното руно и похода на аргонавтите е свързано с Черно море.
Смята се, че милетците са първите гръцки преселници. Най - ранните селища са били т.н. емпории -търговски пунктове. По-късно са възникнали и полисите/градовете/.
Първия етап на гръцката колонизация била към началото на VІІ век пр.н.е., а втория-към средата на втората половина на VІ век пр.н.е.
Като една от главните причини за гръцката колонизация по бреговете на Черно море били водените борби, които допринесли за изселването на голям брой граждани на метрополията.
Най-южната милетска колония по западния бряг на Черно море била Аполония /Созопол/, която била основана през 610 г. пр .н. е. През това време се създават Одесос /Варна/, Томи/Констанца/, Дионисопол/Балчик/.
Сто години по-късно гърци преселници от Мегара на Пелопонес основават Византион /Истанбул/, а дорийските гърци - Калатис/Мангалия/, Месемврия/Несебър/. Така постепенно бреговете на Черно море се включили в културния елински свят.
При условна линия от Варна в посока на Тополовград с граница Черно море, тази територия е известна в историята, като Източна Румелия и именно тук са концентрирани през вековете гърците, които населяват тези места още преди да е създадена българската държава. Разбира се в отделните и непреходни години на разместване на държавни граници, или търговски интереси гърците в България трайно се установяват и на други места в България, където и сега живеет техните потомци, като Пловдив, Русе, Варна, Асеновград, София, Хасково и другаде.
цитирай
30. aristotelis - Г Ъ Р Ц И Т Е В Б Ъ Л Г А Р И Я "Представяне на гръцката диаспора в страната Националната федерация – цели и реализация"
06.04.2012 12:00
Ако говорим за Анхиало/Поморие/ през 1498 г. данните показват, не само за изключително християнско население от гърци, но и за големите богатства , които част от неговите представители притежават.
Повечето от тях са потомци на византийски благороднически фамилии, установили се след падането на Истанбул под османско владичество в някои западночерноморски градове. Благодарение на находчивостта си и широките си връзки с управляващите среди, те се издигат в иерархията на османската държава.
Най-известен от тях е Михаил Контакузин, който по-късно е наклеветен пред султана и обесен пред сарая му в Поморие, а неговите имоти са предадени на султана. В този аспект , ще си позволим да Ви информираме, че и сега в древната Месемврия /Несебър/ живеят потомци със синя кръв на един византийски император и потомци на Лизимах-легендарния пълководец на Александър Македонски. Техен прароднина е основател на Константинопол и сега е традиция в рода им да има мъж с името Константин.
Техните потомци са активни членове на Националната федерация на културно-просветните дружества на гърците в България. Поради изричната им декларация не можем да им обявим имената, но за техния род и потомство в Република Гърция са издадени редица книги, които са библиографска рядкост.
Когато говорим за основния район населен с гърци от векове, трябва да отбележим, че и до периода на Възраждането се е съхранило доминирането на християнското население, което е било гръцко. От периода на Руско-турската война 1828-1829 година са и първите по-подробни сведения за демографското състояние на интересуващия ни район и принадлежащата му територия. Като концентрацията на населението е в крайбрежните селища най-голяма, Василико/Царево/ е бил населен само с гърци. И сега жителите на граничното ни село Кости в Странджа пият вода от извора наречен Крионеро/студена вода/.

цитирай
31. aristotelis - Г Ъ Р Ц И Т Е В Б Ъ Л Г А Р И Я "Представяне на гръцката диаспора в страната Националната федерация – цели и реализация"
06.04.2012 12:05
Според данни от преброяването през 1903 година, гърците са разпределени по-компактни групи така: София-687, Пловдив-5000, Бургас-21527,
Варна-15249, Русе-780, Асеновград-9000, Каварна-9000, Голям Манастир-1800, Поморие-6170, Несебър-1750, Бяла-1200 и т.н. като селищата в които живеят етнически гърци са 76 на брой.
По това време гърците са наброявали 85000 души. Голяма част от тях се преселват в Гърция през различните години след 1903 и по различни поводи. Някои се връщат отново в България, като такива след пожара в Поморие през 1908 година.
В тази интересна конфигурация на движение на гърците от българските земи към прародината и обратно се създават в днешна Гърция градове-близнаци на тия от българското черноморие и в сегашно време, тези градове-близнаци имат сключени договори за културно сътрудничество, като се радват на особено голямо внимание от роднините живеещи в тях от двете страни на границата ни с Република Гърция.
Прави впечатление, че въпреки редица демографски промени, през този период основната част на населението е живеела в крайбрежните градове, където е било съсредоточено близо 80% от населението.
Етнодемографското и езиково присъствие на гърците-тяхната диаспора в този район на Източна Румелия се характеризира с дълбока историческа приемственост, стабилни позиции в търговията и корабоплаването, по-широк духовен кръгозор и престижно място сред османската администрация.
цитирай
32. aristotelis - Г Ъ Р Ц И Т Е В Б Ъ Л Г А Р И Я "Представяне на гръцката диаспора в страната Националната федерация – цели и реализация"
06.04.2012 12:09
Обобщавайки изворовия материал за демографското състояние на този район в периода 17-19 век прави впечатления на наши известни историци, като Велко Танев д-р на ист.науки, Щерион Щерионов и други, че независимо от редицата промени, съотношението между отделните етнически елементи почти се съхранява.
Основната етническа единица остава гръцката общностна група. Турците съпоставими с цялата маса население, обитаваща района ,никога не са надвишавали 10%.
Независимо от нарастване числеността на българското население - достигнало до 22%, то не се е превърнало в решаващ фактор по българското черноморие.
Съдбата на западното черноморие занимава и неколцина гръцки автори, привлечени от интересната и дългогодишна история на гръцката диаспора по тези места.
Първото по-обстойно и обзорно изложение принадлежи на А.П. Вретос/1800-1876/, известен книжовник и публицист, а от 1949 г. до 1885 и гръцки консул във Варна.
През тези години издава значителни трудове посветени на гърците по тези земи, като например “България в миналото и съвременността” отпечатана в Петербург през 1856 г.
Този труд представлява сериозно и задълбочено изследване на западното черноморие, като особено внимание се отделя на древните гръцки колонии, на паметниците от античността.
Макар и бегло, автора се връща назад във времето, като посочва сведения за демографията и икономиката на тукашните селища.
цитирай
33. анонимен - Фанариот-5. bulgarinut57
06.04.2012 13:41
5. bulgarinut57 - ЕЙ, СКОПЕНО БЕЗРОДНО КОПЕЛЕ, УРОДЕ ГЪРЧКИ,
04.04 20:38 ПРОКЛЕТ ДА СИ ТИ И ЦЯЛАТА ТИ РОДА.
АМИН.
====================================================
Фанариот
Благодаря! Да ти се връща 100кратно.Мизерник,ако осъзнаваш на какво дередже се намираш, би се гръмнал доброволно.
цитирай
34. get - - По-лошо от еничар е потурнак-фанариот !
06.04.2012 13:46
- На първият са му взели "главата" та са го накарали да се обърне срещу своите едонородци ?!! - а на вторият са отнели освен главата, а и душата !

- А кога Константинопол и Източна римска империя стана Византия ! - а фанариотино ?!!

- Кой ви прогласяваше как да четете и като какви да се възприемате, като произход ... объркана главо ? - не бяха ли всички александрийски "юдеи" от Екзегическата схола - А ?

- Кой даваше пари на потурнака Венезелос в опитите му да прави Мегали Елада - не бе ли един констаниполски юдеин ? - Знаеш ли му името ... май не ?!!

- Знаеш ли на кой град поради голямата еврейска диаспора му викаха Ерусалима на балканите ?

- Кои правеха въстания в Константинопол и гориха църкви и икони ?! - и да те питам още ... за Коя религия(?) е присъща нетърпимоста към иконите ?

- Кога се появиха гърците по БЪЛГАРСКОТО черноморие - ами след "проекта" на протестантката-нимфоманка и "руска" императрица Катка "велика" ... :)) с рождени имена, София Фредерика Августа фон Анхалт-Цербст !!? ... да не говорим за баба и ливонската юдейка Марта Скавронска... минала "официално" през леглата на поне пет мъже ... последният от които бисексуалният и интимен приятел на Петър Велики, Александър Меншиков, преди да стане известна на историята, с името Екатерина Първа ?!

- Ами кои бяха протестантите(?) ... не са ли криптоюдеи(религиозни ционисти !) ... които разпалиха духовни войни, след които, населението на Европа остана на половина !! -

- Ами нали по същата тази причина, радетелят за обновяване (реформа-реформация) на Католическата църква Мартин Лутер бе набеден, че в края на живота му е станал яростен "антисемит" (откъде дойдоха тези семити/араби в Европа ... един господ и "те си знаят" ?) !!

В заключение - ще да щажа !
- Пишман историко с псевдоним ARISTOTELIS - не можеш ли да разбереш че това изкуственият език койнето-кине ... "елини"(змото) и гърцизма(плюс държава Мегали Еладос) сте един социално-религиозен експеримент ... и то успешен ... на богоборците юдеи ??! ... поради което престани, като папагал да сричаш чужди идеи ... а мисли(!) ... със собствената си глава !
цитирай
35. aristotelis - До анонимния чървул ГЕТ!
06.04.2012 13:55
Втората световна война и последвалата я вече ИСТИНСКА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА забиват този вибратор още по дълбоко в родния български гъз.

Това е причината за твойте кризи!

Нали ти казах нещастен чървул да използваш вибратора всеки ден за да не изпадаш в кризи?
цитирай
36. get - - Благодаря ... задръж си сексуалните играчки - доказано е че духовните а от там и физически дегенерати имат нужда от тях ?!
06.04.2012 14:08
- Пълноценните мъже, като българите(защото Българин иде от Бог !) нямат нужда от анално стимулиране, за да могат да мислят !! :)) ... само децата на "княза", на този свят(?) имат такива наклонности(нужди) ! - Но кой ... какво си е постлал(!), що да сторя(?) - дано Бог, се смили над тях !!
aristotelis написа:

Втората световна война и последвалата я вече ИСТИНСКА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА забиват този вибратор още по дълбоко в родния български гъз.

Това е причината за твойте кризи!

Нали ти казах нещастен чървул да използваш вибратора всеки ден за да не изпадаш в кризи?


- Ква Втора световна война ... те тресе сега бе, объркана главо и какво искаш да ми кажеш с нея ?! ... да не би ний да я започнахме ?

- Всъщност да те питам - Кой и Кога започна Втората световна война ... та да разбера ... струва ли си изобщо да отварям дума за нея ... с теб ... пишман историка ?! :))
цитирай
37. get - - Пък ти смърдиш на едно от поредните магарешко Натановски превъплащения !!
06.04.2012 15:36
анонимен написа:
Фанариот
=====================================================
Смутаняк, боцкан набожен педераст. Я обясни на аудиторията.Теб кои разузнавачи т.н. оперативни работници те инсталираха и с каква цел в българската православна църква? Какво разузнаваш? Защото ми смърдиш отдалеч на развален сапортък и посерковците братоци юзеирови.



- Натанаилчо ... старозаветниче, сега си решило да се превъплащаваш в анонимен Фанариот, ли ?

- Казах ти кога ще те пуснат бесовете ти ? - кога почнеш да се държиш достойно ... това означава - Според това кое ви проповядва(ше) Христос ... на вас ИЗГУБЕНИТЕ ОВЦЕ ! ... иначе прочети какво пише в Талмуда(та) ... там е обрисувано много добре какво представлява ... Адът ?
- То, преди да се появите на историческата сцена вие религиозните опуртюнисти - Ад по принцип нямаше ! ... Но след като го "изобретихте" - Значи и вие ще ходите, да си го ползвате :))) !! ... ако и левитите да настояват ... че сте творения "божествени" ... ма не обясняват ! - Кой е "вашият" бог ??

- По причина на горното, и ако подължавате да му служите ... ще има и толкова голям процент "перкулясали" измежду вас(предполагам знаеш за този своеобразен проблем при вас "старозаветниците" ?) !! - това е тъжната истина, за съжаление !
цитирай
38. aristotelis - До чървула ГЕТ! От Академик Васил Гюзелев "Опит за ново Похвално слово и употребата на гръцката азбука и писменост"
06.04.2012 15:51
Наложилата се в езическа България традиция на употреба на гръцкия език и писменост може да бъде характеризирана като мост за прехода й от варварство към цивилизация, основа за преминаване от лапидарна към книжовна писмена култура.
цитирай
39. анонимен - Ду афтура- Вупрос?
06.04.2012 16:37
Колко от българите, уж малтретирани и дискриминирани в Беломорска Тракия или Македония са дошли в България? Нито един!

"О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин..." - само в България има изречени такива слова, никъде другаде. Жалко за народа ни...

цитирай
40. get - - Чакам нещо твое лично ... не цитати - Няма ли надежда, сам да започнеш да мислиш ?
06.04.2012 18:41

- На Златаревската подметка ... знаеш ли колко вземам за определящи и истинни "ОТКРОВЕНИЯТА" "гюзелеви"-комунист/интернационалист ?! :(( - Поради това НЕбългарин !

- ОТВОРКО - Да те питам, туй в Александрията - Що за племе живее ?! - щот от там било дошло "кинето" ... дето сте го заприказвали от ТРЕТИ ВЕК напосле :))

- Четем в Александрията живеели ... евреи ... и пак евреи или май "гърци" ... и най-веселото "египтяни" които говорели на "МЕСТЕН" арабски език ... туй за коптите явно ще да са мигранти някакви у Агюпта ?!

- С кво ви пречеха тези същите(коптите) и литургичният им език ... та ги накарахте преди близо два века да правят езикова реформа ?!
- Кой отлъчи още във времената, кога се налагаше християнството ... коптската църква ? - Кой се бореше и низвергваше епскопите им ?! - За това чел ли си при Златарски или Бешевлиев - А, фанариотино СТАРОЗАВЕТНИЙ ?!!

- Ехидна си ти ... А езикът ти е змийски - Та поради това, неистини говориш !

- Продължавам да ти отговарям ! - не дойдоха в България ... беломорските и от северна Македония българи ... защото ги натириха из целият соц. лагер ... та дори и в Казахстан !! - а тарикатите-фанариотчета(националисти) чичко Сталин, ни ги остави в България ... че и на отговорни длъжности ги назначаваха ... жителство и жилища с предимство им раздаваха !

- Така че, не рови в раните ни мръснико - слуга и роб по душа ... удобен за "всички господари" !!
цитирай
41. анонимен - Фанариот
06.04.2012 20:18
„Земята на Ботев и Левски отново е робска земя.”

цитирай
42. aristotelis - Браво ГЕТ, виждам че всяка втора дума дето използваш е ГРЪЦКА!
06.04.2012 21:33
- Ехидна си ти ... А езикът ти е змийски - Та поради това, неистини говориш !

Ехидна (митология)
Ехидна (на гръцки......) в древногръцката митология е полужена, полузмия, отличаваща се със сила и бързина. Данните за произхода не са единни. Тя е дъщеря на Форкис и Кето или на Тартар и Гея, а според Епименид, е дъщеря на Перант и Стикс. От нейния брак с Тифон са се родили много чудовища — Химера, лернейската хидра, немейския лъв, орелът, който кълве черния дроб на Прометей, кучетата-близнаци Цербер и Орфо и сфинкса в Тива. Въпреки разпространеното схващане, че Ехидна, майката на тези чудовища също е ужасна на вид, тя е била много красива жена, но от кръста надолу е била змия, отличаваща се с голяма бързина и сила. В различни варианти на митовете, Ехидна е убита от Херкулес, Белерофонт или Едипом. Има и версия, според която е убита докато спи от стоокия великан Аргус.



цитирай
43. sparotok - фантазии
06.04.2012 22:09
aristotelis написа:
Втората световна война и последвалата я вече ИСТИНСКА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА забиват този вибратор още по дълбоко в родния български гъз.

Това е причината за твойте кризи!

Нали ти казах нещастен чървул да използваш вибратора всеки ден за да не изпадаш в кризи?


Аристотелчо, не проектирай фантазиите си върху българите, ние сме нормални хора...докато гърците популяризираха педофилията. Сам Херодот казва, че гърците са тези, които са научили персите да правят секс с момченца (История, І-135).

Доста срамно нещо е това и дълго време не го вярвах, но съдейки по поведението ти разбирам, че Херодот е казал истината.

Знаеш ли, че думата истерия е гръцка, идва от истера-матка, гърците са смятали, че оргазма на жената (конвулсиите на влагалището и матката) е болест:))))

Какво ви е на вас бе хора, Едип спи с майка си, Демостен пикае по хората посред бял ден...а претендирате за култура?
цитирай
44. анонимен - Фанариот- sparotok - фантазии
06.04.2012 22:43
Ааа! Г-н sparotok , недейте така.Нима вие се срамувате и от тракийските си корени? Та 2-ри февруари е официален ваш празник, древен орфически ритуал. Дионисиевите мистерии...
Той вече пренебрегвал женската красота...
Орфическите мистерии се правели само от посветени, а това били единствено неженени мъже....
Или вие четете историята, както дявола евангелието?!

цитирай
45. rizar - Аристотелидис , върви се гръмни, аман от византийска чалга
07.04.2012 09:27
Я напиши в твоя блог, защо инсталираха в Микро Греция (за разлика от твоята магна, дето е магна, точно толкова, колкото баба ти е партенос) едно немско швестерче за княз ???
Защо магногреците промениха православната философия с античната манафщина?
Фанариоти боклуци сега дойде и за вас 10-ти ноември!!!!
Швепсови швестеровчета няма да ви отмине Видовден. Ще си върнем Македония и ще ядете маслини и камъни.
цитирай
46. rizar - Колко от българите, уж малтрети...
07.04.2012 09:30
анонимен написа:
Колко от българите, уж малтретирани и дискриминирани в Беломорска Тракия или Македония са дошли в България? Нито един!

"О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин..." - само в България има изречени такива слова, никъде другаде. Жалко за народа ни...


А бе юдеоелинчо, кой къде не се е върнал , бе , скапаняк ???
Да отварям ли постове за клането в Загоричане, откъдето е прабабата на един мой съученик ???
Щото не можете да се биете с мъже, затова скачате само на бабички и деца.
Швестер , боклук.
цитирай
47. анонимен - до анонимния гръцки глупак 41 от наследник на беломорски бежанци
07.04.2012 11:34
абе тъпак,ти знаеш ли,че сега в БГ има 900 000(деветстотин хиляди) българи наследници на беломорски и одрински бежанци?!Не предизвиквай съдбата малоумнико и вие да не тръгнете като нашите деди,защото ние няма да ви приемем и тогава майка ви жална,ще се молете като кучета на нас да ви дадем парче земя,или на турците,вашите "приятели"! Родът на баща ми идва от Александрополис и Одринска Тракия,един ден пак ще си върнем бащините земи шматко,няма безплатен обяд,паметта е жива!
цитирай
48. boristodorov56 - Маляк ли е - или е педераст или е бъ...
07.04.2012 11:39
Маляк ли е - или е педераст или е българомразец!
цитирай
49. aristotelis - Я напиши в твоя блог, защо инстал...
07.04.2012 12:38
rizar написа:
Я напиши в твоя блог, защо инсталираха в Микро Греция (за разлика от твоята магна, дето е магна, точно толкова, колкото баба ти е партенос) едно немско швестерче за княз ???
Защо магногреците промениха православната философия с античната манафщина?
Фанариоти боклуци сега дойде и за вас 10-ти ноември!!!!
Швепсови швестеровчета няма да ви отмине Видовден. Ще си върнем Македония и ще ядете маслини и камъни.



Най-после разбрах за какво става дума, жена ти, майка ти или сестра ти заработват надница в Гърция, нещастен чървул? Е, по-малко парички ти носят, знам, все пак е криза!!!
цитирай
50. анонимен - гръцките зверс.....
07.04.2012 13:42
християните трябва да се поддържат, но уви не винаги е така - от истарическото минало на двете държави - пралъргари срещу елини и елини срещу прабългари са отворили турското нашествие на балканите и в резултат - 500 години за нас и 350 години за гърците - общо 850 години турско бействане и вилаетстване - двама се карат третият печели - уви това си е простата истина
цитирай
51. rizar - Първата война между две християнски ортодоксални държави
07.04.2012 14:26
е в резултат на добре замислена Ромейска провокация срещу България.
цитирай
52. rizar - Балъкидис ,
07.04.2012 14:34
aristotelis написа:
rizar написа:
Я напиши в твоя блог, защо инсталираха в Микро Греция (за разлика от твоята магна, дето е магна, точно толкова, колкото баба ти е партенос) едно немско швестерче за княз ???
Защо магногреците промениха православната философия с античната манафщина?
Фанариоти боклуци сега дойде и за вас 10-ти ноември!!!!
Швепсови швестеровчета няма да ви отмине Видовден. Ще си върнем Македония и ще ядете маслини и камъни.



Най-после разбрах за какво става дума, жена ти, майка ти или сестра ти заработват надница в Гърция, нещастен чървул? Е, по-малко парички ти носят, знам, все пак е криза!!!


Нещастно елинче, единствения път, когато майка ми ходи по работа в Гърция, бе през далечната 1994г. , когато още не можехте да правите свестни млечни произведения. Благодарение на продадения от нея български кашкавал,сирене и др. продукти , можахме да организираме абитуриентски тридневен бал на който посрещнахме сто души.
Е, някои българи организираха изпращане и с по 300 души. Не съм имал такива претенции. Нашата златна земя не я заменям за билиони елински маслини.
цитирай
53. анонимен - http://samoistina.at.ua/2/trakite.htm - 45. sparotok - фантазии
07.04.2012 14:40
Българска Историческа Истина!
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
За "нашите предци" - траките
"Има само едно тракийско племе, което е способно да преброи до 4" Аристотел
В последните десетилетия, за траките се изговори много, но се каза малко. Та нали и днес всеки е чувал че Херодот смята че "траките са най-многоброиният народ", но малцина знаят каква е същността на този народ. Какви са неговите обичай и порядки. Оцелели ли са те до днес? Разбира се, българите и траките едва ли имат и стотна частица общо помежду си, но това не пречеше нас да ни наричат "мелези", и "смесени", а злонамерени към нас да ни наричат смес между Кон и Магаре(съответно Катър и Муле). И всички тези лъжи ме подтикват да отделя малко време на траките:
/народът зад златото?!/
За обичайте на траките говорят Херодот и Солин... Ще разгледаме и двете известия:
Останалите траки имат следните обичаи: те продават децата си в робство в чужбина; девиците не ги пазят, ами ги оставят да се сношават с мъжете по свой избор; напротив, омъжените жени пазят строго; те си купуват жените от родителите им срещу много пари. Да бъдеш нашарен с белези, се счита благородно; който няма белези не е благороден. Да стоиш празен, това се смята най-хубаво, да обработваш земя - най-безчестно, да живееш от война и грабеж - най-хубаво. Това са най-забележителните им обичаи. Богатите се погребват така: трупа държат изложен три дни наред; колят разни жертвени животни и се угощават, като най-напред оплакват умрелия, като го изгарят или просто го заравят в земята. После издигат могила и устройват разни състезателни игри, при това най-големи награди се определят за единоборството според значението му. Такова е погребението при траките.
/Херодот/
Това е безспорно една "висока" цивилизация, въпреки че мъртъвците са били оставяни на показ, за да се разпространяват болести. Да видим и какво пише Солин:
Тея, които биха желали да го проучат грижливо, лесно ще схванат, че варварите траки презират смъртта поради някакво естествено внушение на мъдростта. Всички траки зачитат единодушно доброволната смърт, като едни от тях вярват, че душите на умрелите отново се възвръщат в горния свят, а други мислят, че душите след смъртта не загиват, а стават по-щастливи, отколкото приживе. У повечето траки ражданията предизвикват скръб, пък и тоя, току-що станал баща, поема с плач рожбата си. Напротив, погребенията им биват дотолкова съчетани с веселие, че радостно съпровождат починалите чак до гроба им. Мъжете се хвалят с броя на жените си и многобройният брак им осигурява почит. Жените, които държат на своя свян, се хвърлят върху кладите на починалите си съпрузи и стремглаво поемат пътя всред пламъците, като считат това за най-голямо доказателство на своето целомъдрие. Жените, които преднамеряват да се омъжат, отиват при съпрузите си не по волята на родителите си. Тия от тях, които надминават останалите по хубостта си, искат да бъдат предоставени на публично наддаване и, като бъде допусната свободата на преценяването, се омъжват не заради нравите на мъжа, а заради дадената от него цена. А жените, които измъчва грозната им външност, купуват със зестрите си тия мъже, с които искат да се свържат. Когато пируват, и двата пола обикалят огнището и хвърлят в огъня семена на треви, които растат в Тракия. Зашеметени от техния дим, смятат за веселие да подражават пияните, като при това чувствата им придобиват болезнен характер.
Но истинската същност на траките, може да се види от тяхното поведение при война. Изглежда че те са имали обичаят да се избиват един друг, и при това с най голямо удоволствие:
Сула нахлул в Медика и като я опустошил чувствително, отново се завърнал в Македония и приел в Филипи Архелай, който му съобщил, че всичко е наред.
Плутарх от Херонея
________________________________________
Даките живеят в планините. Оттам под водителството на цал Котисон, колкото пъти Дунав замръзвал и лед свързвал двата бряга, те слизали и опустошавали съседните[тракийски] земи.
Аний Флор
________________________________________
През това време трибалите в Тракия, притискани от недостиг на храна, предприели масово поход срещу страната отвъд тяхната граница и си доставяли храни от чуждата земя. Бидейки повече от тридесет хиляди души, те нападнали съседна Тракия и опустошили безпощадно земята на абдерците. Като взели от там голяма плячка, не се завръщали непредпазливо и безредно. Абдерците пък, като повели всичката си войска срещу тях, като се завръщали на групи и безредно, избили повече от две хиляди души. Варварите, разгневени от случилото се, пожелали да си отмъстят на абдерците, и затова нахлули в страната им. Абдерците обаче възгордяни от победата си в по-раншното сражение и подпомогнати от съседните траки, които им били изпратили помощ, приготвили се за бой с варварите. Завързало се голямо сражение и, понеже траките се отметнали внезапно, абдерците останали сами, били заградени от пълчищата на варварите и почти всички, които участвали в сражението, били избити
Тракийският цар Диеглис, като получил царската власт и работите му неочаквано се наредили щастливо, не управлявал поданиците си като приятели и съюзници, но властвал над нях жестоко като на купени роби или пленени неприятели. Той убил по позорен начин голям брой отлични траки, а не малък брой изтезавал и подлагал на издевателства. Не оставил нито женска, нито детска красота незасегната, нито скъпоценни имоти � неотнети, и цялата си държава изпълнил с безчинства.
Зибелмий, синът на Диеглис, следвайки усърдно бащината си кръвожадност и хранейки омраза към траките поради това, което те били сторили на баща му, достигнал до такава жестокост и безчинство, че избивал с цялото семейство тези, на които бил разгневен. За обикновени провинения едни разсичал на части, други разпъвал на кръст, а трети живи изгарял. Той посичал децата пред очите на родителите им и дори в техните обятия и насечените им части поднасял на близките им, като подновявал онези стари угощения на Терей и Тиест.
Диодор
________________________________________
Самите траки са били завладявани последователно от Перси, Римляни, Елини и Македони. Всичко това е се е отпечатало дълбоко и е оставило една обезлюдена земя:
Антиох Велики преминал с флотата си в Тракия, покорил я, подчинил насила тези, които му се противопоставили, укрепил Херсонес и възстановил Лизимахия. Тя била основана от Лизимах, който след Александър бил цар на Тракия, като крепост срещу траките, но след смъртта му траките я разрушили. Антиох я заселил отново, като повикал избягалите лизимахци, откупувал някои от тях, които след пленяването си попаднали в робство, и прибавял към тях други преселници. При това дал им волове, дребен добитък и земеделски оръдия и не пренебрегвал нищо за бързото издигане на крепостта, понеже това място му се видяло, че е извънредно удобно разположено срещу цяла Тракия и представя удобна база за всичките му по-нататъшни начинания.
Апиан
________________________________________
Скитите, наричани готи, преминали в голям брой река Истър във времето на Деций и опустошили римската област. Те обградили избягалите в Никопол мизи. Обаче Деций ги нападнал, както разказва Дексип, и ако и да убил тридесет хиляди души, бил победен в сражението. Той загубил дори Филипопол, който бил превзет от тях, и много траки били избити.
Хереней Дексип от Атина
________________________________________
Най-после, след като Марк Дидий ги подчинил и превърнал земите им в провинция, те възприели римското иго. Марк Друз ги сразил в самите им планини, а Минуций при реката Хебър избил мнозина от тях и ги победил.
Йорданес
Всичко това може да се коментира, но смятаме че е по-добре всеки мислещ човек след като се запознае с тази малка частица от всички подобни извори, да реши за себе си - да вярва, или да знае?

цитирай
54. анонимен - - 45. sparotok - фантазии
07.04.2012 14:57
„Да, наистина е по-добре. Разбрал си предимствата -недостатъци на траките. И недостатъците-предимствата на гърците. Още малко ще откриеш истината. Ще те улесня. Египет, Асирия, Тракия - цялото знание там е било скрито-покрито достъпно само за жреците. Те са стояли по-високо от царете или фараоните. Властта им произлизала от бога но това е била теза тълкувана и подкрепяна от жреците. Цялата наука е обслужвала тази цел. И нуждите на земеделието да речем. Не е имало наука заради самата наука. Човекът е бил последна дупка на кавала, с извинение за израза. Всичко е било праволинейно и неотменимо и безперспективно. Една и съща песен хиляди години наред.
Докато при гърците човекът е бил мярка за всичко. И вселената и боговете. Хората са се извисявали до боговете и боговете са се принизявали до хората. Били са космополити. Искали са света, ако може целия. Подчиняват старите знания на своя мироглед, старите богове на новите изисквания на времето. Каквото хванат го превръщат в злато. По всякакъв начин. Прекрояват и усъвършенстват стари азбуки. Като любопитни деца са искали да опознаят света около тях и да го разберат. И естествено да го подчинят. С меч или със слово - без значение. Може зората на цивилизацията да е изгряла другаде, но люлката на съвременната цивилизация, на всичко това което е около нас, на науката, техниката, изкуството в днешния си вид, разбираеми и достъпни за всеки един от нас е древна Гърция. Без значение че не ви харесва. А че траките били измислили всичко това вие си го говорите и вие си го слушате. Никой друг. Гордеете се че траките измислили брашното и маята, но гърците са опекли питката. И са я патентовали. Во веки веков.

Партенона е български разрушен храм повторно построен от гърците (от майстори тракийци) и статуите са пренесени от Тракия, чупят им главите и слагат смешните гръцки, че даже и слепи ги правили тея плагиати безсрамни, а може и бъларите скулптори нарочно са се гаврили с безмозъчните гърци. И сигурно си чувал за тракийското племе елини та значи елините-траки са се били в Троянската война а не елините-елини, значи е било гражданска война на траките-пелазгийци-ахейци които са били и елини и финикийци и бриги и с бригантините си са кръстосвали Средиземно море да не говорим за Черното, та те са били (и все още са) вътрешни морета на тракийската нация и нейните възпроизводни. И после дошли разни гърци и всичко плячкосали и изклали фриго-пелазгийците и всичко потънало в мрак и простотия за 300 години. Хубаво че са нямали коне и колесници и ги мързяло да ходят пеша до горна тракия и така там траките останали живи и си строели дворци и гробници-могили и пеели химни. Да ама после тук-там останалите траки по островите и в Атика си спомнили славното минало и почнали да говорят за философия и геометрия и за красивото и истината и просветили гърците. Голяма грешка. Гърците веднага им дали гръцко гражданство и така тракийската кауза се задънила. Научили и география (не се сещам в момента как беше тракийската дума) разчели българските карти и чертежи и веднага построили бригантини и бегом за Тракия. Но вече били що-годе поумняли и не избили траките, поне не веднага а първо научили всичко от българите и науките и изкуствата и грънчарството даже и тъй си внасяли всичко и само слагали печат made in ellada а траките туй не го правили и затова не си личи кое е тяхно. И елините като не останало нищо за крадене избили много траки и много купили за роби, да им строят наготово партеноните, защото били покварили тракийските царе и те само за пари мислели и за разкош, нарекли ги "склави" оттам склавуни словени слави сиреч траки.

"Гърците веднага им дали гръцко гражданство..." - това ли те подразни? Е, че ти си като биче срещу червен плащ, скачаш веднага без да мислиш какво се крие зад него. Копия - ето това има зад червения плат. Ето ти едно копие - за погърчили се българи съм чувал, за побългарели се гърци не. За насилствено потурчване съм чувал, за насилствено погърчване не. Второ копие - за българи-тракийци пишещи на гръцки съм чувал, за гърци пишещи на български не. Трето копие - в последно време колко българи (наред с други чужденци) са поискали гръцко гражданство или им е давано такова с политически цели? Хиляди. Колко от българите уж малтретирани и дискриминирани в Беломорска Тракия или Македония са дошли в България? Нито един! Ето това са гръкоманите и мекеретата - не аз.
Да ти пусна още малко кръв - "О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин..." - само в България има изречени такива слова, никъде другаде. Жалко за народа ни...

Римляните може и да са се елинизирали, но не са мразили (или срамували от) римското в себе си, не са сменяли имената си, не са забравяли корените си, както много погърчени българи.
"По същия зловреден начин гърците са въздействали и на прадедите ни- Траките,но също на египтяните, персите, евреите, сирийците, лидийците, кападокийците, арменците, картагенците, витините, фригите и т.н., и т.н." - така става винаги когато една по-висша култура се се среща с една по-слабо развита. Това е научното обяснение на всяка ****зация. Затова се казва и цивилизация. Със същия резултат можеш да замениш "гърци" с "римляни" - те са имали същия "манталитет на робовладелци, роботърговци, морски пирати, военачалници, лихвари, писари и пр. /сиреч - манталитет на професионални паразити и присвоители". И даже са надминали учителя си.
"Израз на същия този гръцки манталитет е присвояването на стотици милиарди евра" - я ми кажи колко струва един километър магистрала в България? 5-6 милиона - евтино за Европейска, но безбожно скъпо за българския данъкоплатец. Пътуват американци от Гърция за България и по едно време жената се събужда от друсането на автомобила и пита - в България ли сме вече? Това не е виц а истински случай. Къде отиват милиардите от еврофондовете?
"За това изключително тежко международно престъпление" търси отговорност от банкерите а не от обикновения труженик грък или българин или португалец който много повече от теб иска съд и разстрел за измамниците.

За едно съм съгласен с теб - Атина, Аполон, Зевс имат поне по десет имена в зависимост кой народ ги е тачил. Дали не са били божества по-древни и от хората? Или просто всеки народ си има бог на мъдростта и на земеделието и на изкуствата и на войната? Ние ли сме родили боговете или те нас? Отговор няма. Случайно ли Христос се ражда на коледа?
Траките ли са "измислили" боговете? Или гърците? Или шумерите? Смешно е да се твърди, че еди кои са били първи. Все едно да твърдиш, че някое племе преди хиляди години първо е проговорило и научило другите да говорят. Или да мислят. Или да заравят мъртвите.
"- Че "траките", им дават праобраза на изкуствата, поезия, музика, скулптура, лечение и др. чрез посвитетилските си орфически учения и това е факт, потвърждаван ... пак от антични автори !!" А бе гетски, ти изобщо четеш ли какво пиша? Ако не, кажи да не си губя времето. Колко пъти съм писал, че в Гърция никой не отрича влиянието на траките? Защо се правите на мъченици и жертви? Комплекси за малоценност ли избивате? Или вините друг за собствените си неуспехи? Кого зарибявате с гръмки фрази от рода на "Истината ще излезе на бял свят" и други подобни глупости? Коя истина? Тази която се знае от хиляди години? Тази която е в учебниците по история? Тази която всеки може да прочете в нета? Съвземете се. В който и да е гръцки сайт да потърсиш за орфизма все едно и също ще прочетеш - за огромното му влияние върху древногръцката философия, теология и изкуства. Само някой напълно непросветен може да ви се хване. И на момента да започне да мрази крадците и узурпаторите на древната българска култура и цивилизация! Спрете да се правите на просветители. И да ми изреждате отдавна известни факти, като че ли до вчера съм пасял овцете на балкана.
Хайде стига вече алабализми с думите. Ханибал - Канибал - човекоядец, защото е "изял" - убил много римляни! Това е анализ!
До гет също скит пък всъщност неандертал значи брат.
vbu
Какво насилие? "О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин..." Не е написано за насилие, а за добороволие. Писано е "Даваш ли, даваш, балканджи Йово, хубава Яна на турска вяра? - Глава си давам, море войводо, Яна на турчин не давам" - нищо не пише за гърци. А бе вие да не сте с Доган? Туркофили? За най-тъмните страници в българската история нито дума, само гърците та гърците. За еничарите нищо, за Батак нищо, за три синджира роби нищо! За НАСТОЯЩОТО потурчване на родината нищо. Голямо важно богинята на любовта преди три хиляди години. Голямо важно траките скити ли са или скитите траки. Ако гърците са разрушили две, то турците са разрушили и унищожили сто. Ама си траете, защото гърците са надалеч, а турците са у дома. И е малко сложно да се спори с тях. Че турците се мислят за начало на всичко нито дума. За плана Баязид пък изобщо не сте и чували, сигурен съм. За новите учебници по история? Какво ще кажете за тях? И не само учебници - телевизия, преса, учреждения, администрация? В някои райони на БЪЛГАРИЯ ако не говориш на турски не те обслужват! В магазини но и в държавни служби! Срам и позор. Всичките ви напъни за траките и скитите и орфейците имат патриотична подбуда, но правите една голяма дупка в морето. Хилядолетната ни история ще отиде на боклука ако не си вземем поука от нея. И точно това става в момента - продължаваме да превиваме гръб и да се чуждеем. Така че прощавай друже, но темата за величието на траките има същото практическо значение като природата на окото на Юпитер - никакво. Просто едно любознателно четиво.

156. vbu - 152. bulgarinut57 - ЕЙ, ОТДАЛЕЧЕ НАДУШВАМ МЪРШАТА !
01.11.2011 01:04
Тъй са лешоядите.
Ако не си лешояд, няма да си хиена.
А това дето си ми писал е толкова смешно както "Ако не си тракиец, не си българин".
Пак ме разсмя! Хайде лека ти нощ и да сънуваш че колиш гърци. Турците ги изколи на Панорамата. А бе ти ли беше дето подпали храстите при щурма? Голям смях падна. И от теб чакаме да пазиш Родината.

Значи защото Ханибал е ял хора и оттам канибализъм, този ли е произходът на думата? Аз защо си мислех, че е от испански и от много по-късно.
Я попитай някой цист вулгарин с какъв произход е думата етнос етнически етноним теоним топоним хидроним пантеон григор и стобор.
Също геврек сарма халва дувар дюшеме таван капак мерак.
Не ми отговори защо придавате тайнственост и потуленост на отдавна известни неща като тракийското влияние в Древна Гърция - нещо което не отрича никой.
Самочувствието ми в никакъв случай не се базира на това какъв е бил и какво е правил прадядо ми.
А ако някой тук беше знаещ щеше да го има в учебниците и енциклопедиите. Все пак едва ли знаете повече от Сократ а той не е знаел нищо. Скромността е добродетел.
Дурак ми звучи като трак. Е, освен великотраки има и великоруси. Нали всички сме славяни? Или беше македонци? Кое да си избера? Кои от тях ръсят най-малко глупости?
Да не би да твърдиш, че Атина е чистокръвно тракийско божество???“


цитирай
55. анонимен - -50. boristodorov56 - Маляк ли е - или е педераст или е българомразец!
07.04.2012 15:36
Борко, внимавай зорко, не се излагай бе. А-а-а!

цитирай
56. rizar - Нямало побългарени гърци
07.04.2012 16:38
Това е нова гръцка шмекерия, ами коконясълите бабички от Пловдив, Анхиало, Несебър и Созопол, какви са бе кирльо ?
Понеже не успяхте да създадете малцинство и на тази сметка да лишите България и от Черно море, както я лишихте ОТ БЯЛО МОРЕ, с ПОМОЩТА, А НЕ СЪС СОБСТВЕНА МОЩ НА 7 ВЕЛИКИ СИЛИ, сега купувата разни каракацани дето нямат и 5000 души.
И какво са 5000 души, заедно с още толкова несебърлии,поморийци и созополчани спрямо 1 милион българи християни и мохамедани >?????
Връщайте Беломорието. Ако не беше вашия циганин Костов трябваше да си го вземем още преди повече от 10 години. Швестери.
цитирай
57. анонимен - проф.д-р Бай Ганьо Ценов
07.04.2012 17:42
Ние като "дошляци" на Балканите,трябва да сме
благодарни на византийците,че са ни дали земя под аренда и все още не са поискали обещетение от нас, за безчинствата които сме вършили в Северна Гърция по времето на Втората Световна Война, като васали на хитлеристите.Отгоре на всичко ни хранят и спасиха половин България от гладен геноцид и мизерия. А ние лаем,като неблагодарни кьопеци.

цитирай
58. get - - Скотоумнико нещастен под пост №56 ... !!
08.04.2012 13:25
ЦИТАТ: "Хайде стига вече алабализми с думите. Ханибал - Канибал - човекоядец, защото е "изял" - убил много римляни! Това е анализ!
До гет също скит пък всъщност неандертал значи брат."

- Първо не ми преписвай неказани думи и омраза - това на вие сте способни фанариотите ... "елини" ?! - Вие делите хората - поради което не сте по различни от юдеите с техният религиозен расизъм - Което идва да покаже, ме сте от едно котило с тях ?!

- На такива като Вас, бе изпратен Спасителя ... това не го разбрахте - та го продадохте, а и след това го разпнахте в прекият и преносен смисъл !! ... ПРеносен, защото той ви донесе Нов завет ... а вие продължихте по старому ... да вършите и лъжете !!

- Второ човек който не знае дадени факти по-добре да не пише относно тях за да не се излага или лъже !!? ... Ай направи пак справка относно ... от кого и защо и прикачен прякора на Ханибал ... като "канибал" - Бил от "испански" ... Бухаха-ха ? Тъпандур !! ... с претенции !

- Замълчи просто ... та дано чуеш нещо разумно не само глупостите, които бълваш и се изживяваш, като СТАРОЗАВЕТЕН ПРОРОК :))))))))))))))) !!

- Просто тъпичък си ... поради това и не желая да коментирам ... Защото се говори на Човек ... а не на такива, дето само себе си слушат - за какво му е на човек да си ГУБИ времето ?!
- Защото ! - Словото е "семе" !! ... защо да го разпръскваме върху камък или земя обрасла с бучиниш ?!

- Хайде със здраве многознайко "анонимен" ... па кога се очовечиш ... тогава ще да си и приказваме ! - и дано Бог ти помогне в трудният път, който ти предстои да изминеш ?!
цитирай
59. анонимен - Фанариот
08.04.2012 17:44
Антон Страшимиров - „Клаха народа така, както турчин не го е клал!”
цитирай
60. анонимен - Проф.Сиктиридис - rizar
08.04.2012 18:36
Проф.Сиктиридис
=====================================================
Отче,не вярвам в православната духовна семинария да ти насаждаха омраза към един от титаните на българската история Христо Ботев,както ти го оплюваше. Срам и позор. Това дори и мюфтиите в България,не си го позволяват,за разлика от теб.
Дайба псевдо патриота.
Прост народ,слаба държава.
Народ,които се срамува от миналото си,
няма бъдеще.
Той дори и боцнатия ти гуру,
те насра за тази простотия във форум.абв.история.


цитирай
61. анонимен - Проф.Сиктиридис - rizar
09.04.2012 13:57
http://marknatan.blog.bg/history/2011/12/08/nova-trakiiska-duma-d-r-o-y-e-i-s-drvo-gega-b-a-na-neizvestn.863609

14. rizar - Ботев е един жалък помияр, който през живота си няма и едно свястно дело освен писането на поеми, които днес се четат единствено от турците
10.12.2011 21:43 От православноскотяшка гледна точка, този масон, безбожник и чиста проба самоубиец е разгледан коректно от Г. Тодоров в една от книгите му за Българската православна култура.
Боцмана , какво е ...о... е лично негов проблем. В АБВ се толерира пиратската хунта и който не е съгласен с нея го банват, ако не знаеш да ти кажа. Както в блога на съмнителните братя, който се преименува на Глишев ЕТ не се толерира никой, които изказва и нотка на съмнение за тюркския произход на българите. Или в най-фрапантния болшевишки български блог -Бойна слава, където командорят внуците на един известен болшевишки разведчик./
цитирай
62. rizar - Натане, брате во Христе
09.04.2012 17:23
Аз глупави коментари не коментирам, нам кво си казал Боцмана, ти и той използвате една и съща усвоена западна скотяшка терминологията за православието. Какво да му отговоря, на такива хора им прилягат думите на писанието - "Прости им Господи, те не знаят що вършат."
цитирай
63. анонимен - Проф.Сиктиридис
11.04.2012 22:02
"Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители... по плодовете им ще ги познаете." (Мат. 7:15-16)

цитирай
64. анонимен - Български офицер
15.04.2012 02:28
СМЪРТ НА Г Ъ Р Ц И Т Е ! ! ! БЕЗ МИЛОСТ ! ! !
цитирай
65. анонимен - СМЪРТ НА Г Ъ Р Ц И Т Е ! ! ! БЕЗ МИЛОСТ ! ! ...
15.04.2012 15:02
анонимен написа:
СМЪРТ НА Г Ъ Р Ц И Т Е ! ! ! БЕЗ МИЛОСТ ! ! !

цитирай
66. анонимен - 66. анонимен - Български офицер ...
15.04.2012 15:04
66. анонимен - Български офицер
02:28 СМЪРТ НА Г Ъ Р Ц И Т Е ! ! ! БЕЗ МИЛОСТ ! ! !

================================================
Прости на враговете си, но не преди да увиснат на въжето.
Хайне
цитирай
67. worldreader - Хаааа...как можах
25.10.2013 18:35
чак сега да попадна на този блог?! Поздрави Рицар..до сега чета като обезумял постингите ти...радвам се,че те има..че има все още българи като теб.
СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ АНТИБЪЛГАРСКИ КУЧЕТА!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rizar
Категория: История
Прочетен: 1079409
Постинги: 163
Коментари: 1630
Гласове: 913
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930