Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2020 10:00 - Атлантическият океан ни казва да „маскираме и да млъкнем“, защото говоренето разпространява вируса
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 492 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.09.2020 10:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Атлантическият океан ни казва да „маскираме и да млъкнем“, защото говоренето разпространява вируса

 2 септември 2020 г. Кайл  

Не само трябва да носим намордници и да останем на метър и половина разстояние, но сега дори не трябва да говорим помежду си, според скорошна статия от The Atlantic.

Статията започва:

Изследователите на C OVID-19 правилно възхваляват добродетелите на маските , приветстват необходимостта от вентилация и хвалят благотворния характер на заниманията на открито . Но друга поведенческа тактика не е получила достатъчно внимание, отчасти защото се изявява с липсата си. Тази тактика е мълчанието.

Спомняте ли си, когато ни казаха, че трябва да търпим блокиране за две седмици, за да „забавим разпространението“? След това постепенно се превърна в това, че трябва да приемаме все по-драконовски разпоредби до края на 2021 г. или когато Бил Гейтс и приятелите му казват, че сме били достатъчно ваксинирани. Това е хлъзгавият склон до дълбините на тираничния тартар.

Мълчанието е златно като антивирусна стратегия заради начина на разпространение на тази болест. Изглежда, че коронавирусът се движи предимно чрез вирусни частици, които изригват от лицата ни, когато кихаме, кашляме, говорим или пеем. Някои от тези частици са достатъчно тежки, за да се пръскат на близката повърхност или да падат бързо на земята. Те се наричат големи капчици . Те са големи само в сравнение с по-малките глобуси, които се пръскат от устата ни и се задържат във въздуха в завихрящ се облак от частици. Те се наричат аерозоли .

Вирусни частици излизат от телата ни с тези капчици и аерозоли. Те пътуват във въздуха - капчици, за няколко секунди; аерозоли, в продължение на няколко минути - и могат да се настанят в носа, гърлото и белите дробове на други хора. Така предаден от безплатното преминаване на нашите издишвания, вирусът пътува до нов гостоприемник.

Атлантическият океан се преструва, че е наука на негова страна, но те са принудени да кажат, че "изглежда" коронавирусът се движи през вирусни частици, които идват от нашите уста, но всъщност никога не е доказано, че е така. Те ни намордват и ни казват да млъкнем заради малко теория, която имат, което очевидно е само оправдание за драконовски социален контрол. Те се страхуват от това, че хората всъщност говорят помежду си за това, което се случва в нашия свят и потенциално започват да организират съпротива срещу тиранията.

Говоренето по-малко, по-тихо или изобщо не ограничава производството както на големи капчици, така и на аерозоли. Когато дишате или шепнете, дихателната ви система не отделя големи капчици. Хименес ми каза, че в сравнение с крещенето, тихото говорене намалява аерозолите с фактор пет; напълно безшумен ги намалява с фактор около 50. Това означава да говориш тихо, а не да крещиш, намалява риска от вирусно предаване със степен, сравнима с правилното носене на маска.

Интервюирани са няколко преподаватели в колежа, за да ни уведомят, че научните власти са съгласни, че трябва да млъкнем.

Хосе Л. Хименес, професор от Университета на Колорадо в Боулдър, казва:

Истината е, че ако всички спрат да говорят за месец-два, пандемията вероятно ще умре. "

Момчета, ако просто се заричаме в мълчание за два месеца, бихме могли да се измъкнем от това нещо!

Доналд К. Милтън, професор в Училището за обществено здраве на Университета в Мериленд, казва:

Тишината и тихият говор са разумно средство за намеса. "

Нека просто превърнем цялата страна в библиотека, където всички шепнат от разстояние поне 6 фута!

Статията, която е пълна с твърде много BS, за да се покрие тук, завършва, като сравнява разговорите с изстрелването на куршуми по хората.

Можем да се намесим на всеки етап от тази история, с маски за блокиране на вируса, социално дистанциране, за да се отдели тълпата, и вентилация за разпръскване на аерозолите. Но защо бихме игнорирали учредителното събитие, което е сеченето на вирусния куршум? Пощадете гласа си; спаси живот. "

Отхвърлете това „ново нормално“ с всяка унция от вашето същество, иначе ще бъдем поробени само толкова, колкото шепнещ хленч.

  •  Шведският композитор Вилхелм Стенхаммар
  • Дейвид Коул се опитва да обясни липсата на физически доказателства за Холокоста 


Може също да ти хареса

image Еврейската извънземна раса  16 юни 2017 г. 
  image Издигащото се графично изкуство на Лудвиг Холвайн  9 ноември 2016 г.

image Вирусно видео от Buzzfeed: „Хората от цвят“ реагират на „бяло“  23 февруари 2016 г.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39737698
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031