Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2019 22:16 - Болестта " Политика "
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 2736 Коментари: 3 Гласове:
34


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    А. " Сред хората , които съм познавал , няма човек , който да не е управлявал някаква държава . Не говоря за господа министрите  , които наистина управляват една , две , три години, други - шест месеца , трети - шест седмици . Говоря за всички ония хора , които на вечеря или в кабинета си , излагат своята система за управление , преустройват армията , държавата , правосъдието , финансите " . 
   Франсоа Волтер , " Философски речник " , стр. 189 , " Държави и правителства " , Книгоиздателство " Г.Бакалов " , Варна , 1982 г.
   Казаното от Волтер е винаги актуално . 
   Мнението на човек за управлението на държавата е основано на разума или на вярата .
   Когато управляващите се определят с избори: 
   - Разумният избирател мисли логично за изборните закони и за управлението на държавата , като разбира , че може да сгреши , а ако сгреши , се учи от грешките си . 
   - Вярващият гласоподавател вярва , че желаното от него управление на държавата е правилно . За него е немислимо , че е възможно да вярва грешно , затова логиката е негов враг номер едно , защото му пречи да вярва , каквото иска . 
   Вярването на човек , че желаното от него управление на държавата е правилно , е болестта "Политика " , защото неговото мислене за държавното управление е винаги нелогично , а нелогичното мислене е винаги неправилно мислене . От нея боледуват неграмотният и акаденикът . Пример : Нито един от искащите България да я има , който след 1989  г. вярва на управлявала или управляваща партия , не разбира с нелогичното си мислене , че и заради нейното управление около 2030 г. държавата ще е с друго име , защото българският етнос  ще е малцинство в нея . 
   Когато болните от болестта "Политика " искат добро държавно управление , те заради нелогичното си мислене не разбират , поне че : 
   1. С добри изборни закони се прави възможното за избиране на добро управление , а с лоши изборни закони се избира винаги лошо управление , защото властта искат или хора , които :
   - Искат и могат да управляват в държавен интерес ;
   - Искат да управляват в държавен интерес , но не могат ;
   - Я искат само за своя изгода . 
   2. Изборните закони са лоши , когато гарантират избиране на управляващи , които искат властта само за своя изгода . Такова гарантиране има поне когато : 
   - Има привилегировани и дискриминирани участници в изборите . Пример : В България след 1989  г. не е избран нито един депутат , който не е свързан с партия ; 
   - Кандидатите за власт не са задължени да обвързват обещанията си с числа , примерно срокове за изпълнението им . Пример : след 1989 г. нито един кандидат за депутат не е обявил , че  преходът на България ще е най-малко 30 години , като през това време тя винаги ще е на дъното на Европа ; 
   - не е узаконено гарантирано отстраняване веднага от властта на избраните , като не изпълнят обещано и недопускането им повече до нея ; 
   Е обявено , че в държавата има демокрация , а при гласуване на по-малко от половината избирателите , се определят управляващите , което е против демократичния принцип за волята на мнозинството ; 
   Не е узаконенено такова гласуване на неизбралите кандидат за власт , което винаги изразява тяхната воля в изборния резултат. Пример : С въведенето последните години в България гласуване с " не подкрепям никого " , не се изразява винаги волята на гласувалите така в изборния резултат , а само се преразпределят гласовете на избирателите. 
   3. Изборни закони , които не са лоши , са добри . 
   Б. Тест за определяне на болните от болестта " Политика " .
   1. Задължително ли е депутати , Президент , Министър -председател , кметове , лидери на партии да се избират най-много два мандата , всеки от които е най- много две години ?
                                ДА                              НЕ
  Болни от болестта " Политика" са отговорилите " НЕ" защото не разбират , че продължителната власт е най- сигурното условие за всички негативи , които са свързани с нея .   
   2. В България през 1989 г. беше сменено нейното провалено управление . С новото управление тя бързо стигна дъното на Европа и до днес уверено стои там , затова то е лошо . Ако в България след 1989 г. гласуваха винаги всички избиратели , нейното управление щеше ли да е добро ?
                                 ДА                              НЕ
   Болни от болестта "Политика " са отговорилите "ДА" , защото не разбират , че изборните закони са лоши и гарантират избиране на управляващи , които не не изпълняват обещаното , а те винаги  управляват лошо . Пример : На последните парламентарни избори някои гласуваха за " Обединени патриоти " , защото казваха , че Борисов управлява лошо и не трябва да управлява България . Но като влязоха в Парламента , патриотите излъгаха тези избиратели и подмениха волята им , като са в коалиция с Борисов , която той ръководи . 
   В.Болните от от болестта " Политика " гласоподаватели , които искат добро държавно управление винаги вярват , че всички кандидати за власт , които обещават съобразено с вярата им управление , винаги искат и могат да управляват в интерес на държавата .
                          *************************************************************
    Когато изборните закони са лоши ,разумният избирател , които иска добро държавно управление е ЗАКОННО ЛИШЕН ОТ ПРАВОТО  да гласува за свои кандидати за власт . Пример : заради логично си мислене , той не вярва на обещанията на кандидатите за власт , а иска да е узаконено гарантирано отстраняване веднага от властта на избраните , като не изпълнят обещано и недопускането им повече до нея . Понеже няма такова узаконяване за него начин да покаже активна гражданска позиция против дискриминирането му като избирател и против лошите изборни закони е , да не гласува или да гласува с умишлено попълнена невалидна бюлетина . Ако постъпи по този начин , неговата активна гражданска позиция е неразбираема за болните от болестта " Политика " гласоподаватели . Те не разбират , че негласуващите за кандидати за власт са две групи : с активна и с пасивна гражданска позиция . Затова тези болни ВЯРВАТ НА ГЛУПОСТИТЕ  за изборите в България след 1989 г. : 
   - ВСИЧКИ  негласуващи са с пасивна гражданска позиция ; 
   - ВСИЧКИ  негласуващи избират лошите управляващи ; 
   - ВСИЧКИ  негласуващи нямат право да критикуват управляващите 

   ЗАБЕЛЕЖКА : Постингът е публикуван първо в книгата ми " Жени , управление , мат на глупостта " съединението прави силата " 




















Гласувай:
34


Вълнообразно


1. kvg55 - mihailts,
06.08.2019 22:25
За нашите политици важат :
1. Искат, но не могат да управляват и
2. Искат властта за лична изгода
Тези които могат да управляват, отдавна са се отказали избутани встрани от войнстващата посредственост.
цитирай
2. zaw12929 - ПОТЪРСЕТЕ КНИГИТЕ НА АКАДЕМИК В...
07.08.2019 14:03
ПОТЪРСЕТЕ КНИГИТЕ НА АКАДЕМИК ВАСИЛ П Р О Д А Н О В ЗА ДА УСЕТИТЕ ЦЯЛАТА АТМОСФЕРА НА НАСИЛИЕТО, КОЕТО БЛИКА ОТ МОДЕРНАТА ЕПОХА... НАСИЛИЕТО Е ТОЯГА В РЪЦЕТЕ НА АНТИСОЦИАЛНИТЕ СИЛИ, КОИТО НЕ ИСКАТ СОЦИАЛНИ ДЪРЖАВИ ДОБРУВАНЕ НА НАРОДИТЕ, А САМО ЕКСПАНЗИЯ НА КОРПОРАЦИИТЕ И УЛИСАНИ ДО ЗАБРАВА В РАСТЕЖ И ЛАМТЕЖ СЕ ПУКАТ, КАТО ПРАЗНИЧНИ БАЛОНИ ОТЛИТАЩИ НАГОРЕ... ПАДАЩИ КАТО ПАРЦАЛИ... ТОВА Е БЪДАЩЕТО НА ЛИБЕРАЛНАТА ИДЕЯ... ТЯ СЕ ИЗВРАТИ, ИЗБИ, САМОУБИВА СЕ!
цитирай
3. pitatlimedejzorata - Не попълних теста, който присъства в постинга,
19.09.2019 17:14
тъй като това би дало само моето мнение. По-важно е кои блогъри са дали своето положително мнение за съдържанието му. Претендирам да познавам основните действащи лица в блога. Определено твърдя, че kvg55 и zaw12929 не са от тези, които приемат промените в европейска България. Цитираният акад. Васил Проданов - също.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 665616
Постинги: 162
Коментари: 600
Гласове: 27218
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031