Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2018 08:52 - Канабисът се оказа ефективна алтернативна форма на облекчаване на болката при пациенти в напреднала възраст, позволявайки на много хора да напуснат опасните мед
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 702 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 16.03.2018 08:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Канабисът се оказа ефективна алтернативна форма на облекчаване на болката при пациенти в напреднала възраст, позволявайки на много хора да напуснат опасните медикаменти,

03/09/2018 / От Ронда Йохансон

image    

https://www.newstarget.com/2018-03-09-cannabis-proven-effective-alternative-form-of-pain-relief-for-elderly-patients.html

Президентът Тръмп обяви миналата година, че опиоидната епидемия е " спешно обществено здраве " и призова медицинската общност да търси алтернативни терапии за борба с нарастващата криза. Президентът цитира най-скорошните статистически данни за центровете за контрол и превенция на заболяванията(CDC), които поставят свръхдозата наркотици като водеща причина за смъртта на наранявания в Съединените щати, превишаваща както смъртните случаи, свързани с пистолета, така и катастрофите. Смята се, че 175 души умират 
всеки ден в нашата страна поради свръхдоза наркотици.

Класа на наркотиците, които най-често се злоупотребяват, са болкоуспокояващи или опиоидни аналгетици, предписани за лечение на хронична болка. От тези, на които се дават тези лекарства, медицински специалисти са заявили, че възрастните (или тези на 65-годишните и по-възрастните) са най-застрашени от предозиране. Лекарите предупреждават, че докато по-възрастните американци представляват само 14% от цялото население, те съставляват 30% от всички, които употребяват опиоиди.

Това накара няколко здравни институции да търсят по-добри и по-естествени начини за лечение на хронична болка.

Ново проучване, проведено от изследователи от Бен Гурионския университет в Negev (BGU) и Каннабисския институт за клинични изследвания в медицинския център на Сорока Университет, заключи, че медицинският канабис може да бъде отговорът. Авторите на проучването наблюдават около 3000 пациенти в старческа възраст, страдащи от хронична болка, причинена от различни състояния, включително рак, болест на Паркинсон и множествена склероза, между другото. На повече от 60 процента от пациентите е предписан медицински канабис за облекчаване на болката им.

Изследователите са видели, че само за шест месеца 93% от пациентите съобщават за значително намаляване на болката, която изпитват. Освен това 60% от участниците твърдят, че качеството им на живот е нараснало от "лошо" или "много лошо" до "добро" или "много добро" в същия период от време. Седемдесет процента също съобщават за умерено подобрение на тяхното състояние.

По-важното е, че 18% от всички участници са намалили или напълно са спрели предписването си на своите опиоидни аналгетици.

Беше направено заключението, че медицинската терапия с канабис може да бъде безопасно и ефективно лечение на хроничната болка и може да послужи като начин за намаляване на зависимостта, която хората могат да развият от болкоуспокояващи по предписание. (Свързани:  Поглед към развиващите се отношения около медицинската марихуана срещу смъртта на опиати .)

Разбиране на медицинската марихуана

Медицинският канабис все още се счита за лекарство от списък I от Администрацията по борба с наркотиците (DEA), която обхваща широк кръг вещества, за които се счита, че нямат понастоящем приета медицинска употреба. Въпреки това се съобщава , че наркотикът предлага редица ползи за здравето - не на последно място от които е облекчаването на някои възрастови заболявания, включително хронична болка.

Изследванията на наблюденията са трудни за провеждане, като натискът на DEA е да ограничи употребата му в обществото.

Както се обяснява от д-р Кенет Мукамал, доцент по медицина в Медицински център "Бет Израел Диаконес", свързан с Харвард: "За съжаление почти няма никакви употреби на медицинска марихуана, която е била подложена на такива стриктни тестове, , Това не означава, че няма ползи, а само че липсата на изследвания върху хора ни пречи да бъдем сигурни, че медицинската марихуана наистина може да помогне. "

Въпреки това, безброй пациенти са съобщили за ефикасността на медицинския канабис при намаляване на някои симптоми, особено тези, свързани с тревожност, болка, стрес и нарушения на съня.

Прочетете повече за потенциалните ползи от медицинския канабис в CannabisCures.news .

Източниците включват:

Science.news

WhiteHouse.gov

ScienceDaily.com

Health.Harvard.edu

DEA.gov




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. nedovolen - Няма време да прочета статията. ...
16.03.2018 18:53
Няма време да прочета статията. Знам за канабиса, бори и рак. Но няма кой да ти разреши, пропадат много милиарди. И мн. учени, показали това, ги самоубиват. Какво повече.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39737749
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031