Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.01.2018 09:59 - ЧОВЕШКАТА НАГЛАСА - хранене и сън!
Автор: dalida Категория: Други   
Прочетен: 1182 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                          ВИТАМИНИТЕ
                   image



         СИНТЕТИЧНИТЕ ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ СА ВРЕДНИ ЗА ЧОВЕКА
фармацевтичните производители са хитри хора,които умеят да промият мозъците ни, за да си пласират химическите (синтетични) препарати и да печелят милиарди долари на чужд гръб( т.е. на наш гръб), човек няма нужда от допълнителна химия; тя не се усвоява от организма. Ето как става това:
- когато гълтате някакво хапче от което всъщност нямате нужда, организма изпраща веднага стражата с антитела, които да опаковат този враг и чрез отделителната система този враг се изхвърля още същия момент. Не си мислете че като си давате парите на мошеници като фармацевтите които ви промиват мозъците и си мислите че имате нужда отхимически (синтетични или био) витамини и минерали, ставате по-здрави и по-силни. Това е световна заблуда! Когато човека спортува (ходи, бяга, кара колело - извършва физическа работа) неговия организъм веднага се адаптира към тази дейност и започва производството на необходимите за тази дейност вещества - витамини и минерали. Те са жизненоважни за човека, затова този организъм си ги произвежда сам чрез храната която яде всеки божи ден!

   (интересното което ме впечатли когато търсих в интернет информация за витамините, Гугъл ми изкара пред очите синтетичните добавки, а не истинските витамини, което веднага ме разочарова и ми показа че, щом Гугъл мисли като фармацевт, тогава с нашето стопанско развитие е свършено!!)





ЕНЕРГИЯ И ТОНУС ПРИ ЧОВЕКА/ естествено развитие

Така. В  организма на човек работят непрекъснато 5 телести системи които усвояват витамините от храната,която е погълнал човека за ден, част от тези витамини е водоразтворима, другите са масноразтворими.

Тези витамини поддържат енергията и тонуса на човека през целия му живот.


  
В миналото българите не са употребявали тези химически вещества, но въпреки това са били здрави и "големи" високи и едри хора. Не мога и да си представя как един кльощав и пълен с дрога организъм на човек ще върти шпагата или сабята, за да си защити живота когато е сред враговете си. Синтетиката е вид - дрога, която не се усвоява от организма, не се натрупва в него, а се изхвърля още същия ден или на следващия, чрез този механизъм, човешкия организъм се прочиства, затова е необходимо просто да се храни с богата на мазнини храна и да пие достатъчно вода, която да синтезира (разтваря) тази храна. Всички тези глупости идващи от рекламите за "хубаво и стройно" тяло се базират на синтетиката, която повече вреди, отколкото помага. Няма смисъл! Не си харчете парите напразно! (ако питате лекарите или знахарите те ще ви натрапват своите "гледни точки" защото са подписали "договор" с дявола в лицето на фармацевтичните заводи за лекарства и хранителни добавки. Те имат полза от това рекламиране и нямат полза от това - хората да са здрави! Запомнете: човека сам произвежда всички необходими вещества за своето здраве от - храната, която консумира и водата която пие!

Витамините и минералите са важни съставки за човешкия организъм, те се произвеждат в тялото  и всяко външно вмешателство вреди на този организъм и не може да го заздрави, затова когато тялото не може да си произведе някоя съставка, човекът се разболява, дотогава, до когато организмът му съумее да си изгради имунитет срещу тази болест, тогава човека оздравява!


Помислете за малко - детето се ражда с всичко необходимо - ръце, крака, органи и всичките тези органи работят безотказно години на ред. Мускулите се развиват още в организма на мама и се хранят от пъпната връв която го свързва с организма на мама. Мама от своя страна трябва да избягва всички вредни за тялото вещества,  докато е бременна, за да роди здраво бебе. (ако мама се дрогира - има опасност бебето да стане зависимо от лекарствата,синтетиката,,които мама е приемала преди забременяването).



Всичко, което трябва на организма на човека или на дивото животно,да си изработи нужните му вещества и съставки (витамини и минерали) е необходимо да ДИШАТ дълбоко,чрез корема, а не повърхностно (чрез гърдите) за да може организма да работи нормално! Запомнете - повърхностното дишане не позволява на организма да усвоява витамините от мазнините, от храната, които човека  консумира всеки ден. (при мечките, за да изкарат зимния си сън, трябва да натрупат достатъчно мазнини, които да ги хранят през времето когато спят или имат малки бебета).Понякога, когато в майчината утроба липсват витамини на растежа, при бебето се получава рахит - изкривяване на костната система. Друг път ако при майката недостига на витамини и минерали е голям, тогава и при детето се получава слаб имунитет. Тогава се намесва химията: прилагат се химическите вещества наречени условно - лекарства, хранителни добавки, стимуланти, колагени и др.


СЛЪНЧЕВИЯТ ВИТАМИН
Витамин Д (D3) - това е енергията на мускулите,сухожилията и костите - този витамин влияе на ендокринната жлеза. Тялото не може да си добави този витамин отвън, защото не го разтваря и не го усвоява изцяло, а само една минимална част от него. Колкото и да пиете допълнително синтетични витамини, просто няма смисъл, защото те не се усвояват от органичната система. Витамин Д зависи от процесите, които протичат в тази жлеза,за да поддържат здрави мускулите, сухожилията и костите. Ако тези връзки на ендокринната жлеза са системно разрушени още от детска възраст, тялото не може да си изработи имунитет който да изгражда този витамин, тогава мускулите сухожилията и костите започват да се рушат. Те стават зависими от външното им синтетично набавяне,без обаче да е гарантирано тяхното усвояване. Учените все още не са доказали, че външните добавки като витамини и минерали се усвояват на 100% от тялото. Затова на опаковките им пише че, едва 10% или 25% от продукта може би се усвояват, но пак не е сигурно.(някъде процента е по-голям - това е търговски трик -лъжа).


ВОДАТА Е ЖИВОТ!
Водата - тя е много важен източник на енергия витамини и минерали. Един организъм има нужда от индивидуална доза вода, например - 1 или 2 литра вода на ден, за да помогне на човешките органични системи да работят правилно и да произвеждат енергията,необходима човек да ходи, бяга и да работи физическа дейност,без да се уморява в рамките на 5 - 6 часа на денонощие.Водата е двигателната сила на човека!Тя съдържа всички необходими минерали и витамини, за да може живия организъм да функционира нормално!


МОЖЕМ  и без   Г-М-О!
Ако теорията на Дарвин, че човека произхожда от маймуната, е вярна, то тогава щом на маймуните не им трябват допълнителни витамини и минерали, значи и на човека не му трябват. Да сте видяли маймуна да яде зеленчуци или да си набавя синтетични вещества? Храната на маймуните се състои от - вода, месо - протеини и мазнини, зелени и сочни листа, венчета и добре узрели плодове. Щом те се справят,без ГМО - синтетика, значи и ние хората можем! Можем, но рекламите (технологиите и генното инжинерство) ни промиват мозъците с вредни храни и друга синтетика! Така,макар че е набожен човека непрекъснато нарушава една от заповедите на БОГ - "не се поддавайте на съблазън!".... но, как да не се поддаде човек на вкусните съблазнителни реклами, които му се изпречват пред погледа от ТВ-екрана или вестниците,списанията,брошурите и др.?


ЧОВЕКЪТ(един голям компютър) - производител на хранителната сила!
Човекът произвежда всички необходими му вещества и минерали (витамини) веднага щом, започне да се движи! Затова първо е много важна ЗАКУСКАТА! При правилно хранене и поемане на вода през целия ден, хората са способни да си произвеждат всички минерали и витамини, да се движат и да натоварват тялото си докато се уморят. Всяка преумора води до недостиг на тези вещества, съня - също е важен за здравето ни. Всяка преумора унищожава важни за тялото витамини и минерали (аминокиселините и другите важни съставки), пренатоварването или неправилното дишане и хранене водят до - унищожението на здравето ни!

image



                                               СИНТЕТИКАТА - ГМО!


Всяко натъпкване със синтетични минерали и витамини отвън,( чрез инжекции, ваксини, лекарства, хр.добавки) кара тялото ни да се натоварва допълнително и да се окислява, което предизвиква т.н. киселини и стомашни разстройства (гастрити, язви, колити)), което намалява съпротивителните сили т.н. имунитет, на организма, да се бори с болествотворните бактерии и вируси.

Хората, които нямат навик да следят с какво се хранят и какво пият, почти винаги са болни и имунитетът им е слаб!Затова тези хора прибягват до употребата на външни добавки - минерали и витамини, които уж да им помогнат.



ЧОВЕШКАТА НАГЛАСА - хранене и сън!
Един правилно подреден и добре съставен хранителен режим доставя на тялото всички необходими му вещества, минерали и витамини за да може да живее дълго и да се справя с трудните физически дейности!Витамините са нискомолекулни органични вещества(произвеждат се от самия организъм), необходими в минимални (мкг) количества за нормалната жизнена дейност на човека и животните.
Всички външни вещества, минерали и витамини се произвеждат от ГМОрганизми - чрез генното инжинерство, навлязло в нашия модерен живот!

Антибиотиците - дали ще пием гмо - лекарства или не - организмът ни сам се справя с болестта само за 10-на дни - времето, което ни трябва нашата имунна система да си изработи сама антителата - белите и червените кръвни телца, за да се пребори с болестта!Така една настинка минава в рамките на 7 дни!

08.01.2018г.
(далида)



Гласувай:
7



1. dalida - Ще ни мине като на куче! Как кучетата преодоляват болестите сами?
08.01.2018 10:13
Вярно е че има болести, които не минават бързо като при настинката, но все пак минават и като се лекуваме с билки. едно време хората така са се лекували, но не са бързали. А, сега модерния човек иска болестта да му мине веднага - гълта хапче и...готово. а, знае ли човек, какво съдържа наистина това хапче? или се доверява на това, което пише на опаковката? И при билките пак не е сигурно, че това което пише на опаковката е истина, но знаем че ако не ни помогне, се надяваме поне да не ни навреди.
При настинка, дали ще пия аспирин 7 дни или не, тя си минава и без лекарство, като при животните. Те как се справят с болестите, без гмо-лекарства?
цитирай
2. andri - Едно от мен да знаете!
08.01.2018 11:46
ИЗБЯГВАЙТЕ ДА ПРИЕМАТЕ ЛЕКАРСТВА НА ГЛАДЕН СТОМАХ
- Пиенето на кафе на гладно увеличава киселинността, което води до стомашно разстройство и дискомфорт през целия ден.
- Приемането на хапче на гладно може да доведе до гадене и язви.
- Алкохолът се разпространява бързо в кръвта и причинява разширени кръвоносни съдове. Това води до намаляване на пулса и кръвното налягане.
преди да платите на касата, помолете аптекаря да ви даде листовката, прочетете я и ако не застрашава здравето ви, тогава купете лекарството.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156884
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031