Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2017 18:42 - Ваксина срещу грип е установено, че напълно неефективна за възрастни
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 805 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ваксина срещу грип е установено, че напълно неефективна за възрастни
22-ри юни 2017 Шон Адл-Табатабай Здраве


image

 Американските здравни власти предупредиха, че противогрипната ваксина е напълно неефективен когато се дава на възрастни хора на възраст 65 години или по-повече. 


Според нови данни на ваксини, публикуван в сряда, противогрипната ваксина не се представят добре в защита на по-възрастните американци срещу грипния вирус миналата зима.

Cumberlink.com съобщава: Ваксината е около 42% ефективно за предотвратяване на тежко заболяване достатъчно да се изпрати на пациентите до кабинета на лекаря. Но това е по същество неефективна защита на някои възрастови групи. Това включва хора над 65 годишна възраст - групата, която е най-тежко засегнати от грип, страдат най-много смъртни случаи и хоспитализациите.

Сезонът на грипа, който току-що изтеклата беше дълъг, който достига своя връх през февруари и се счита за умерено тежка. Но скоростта на грип, свързани с хоспитализация за по-възрастните хора е най-високата е изминало след тежката 2014-2015 грипен сезон.

Подобно на този сезон, миналата зима е бил доминиран от един вид грип щам - тип А H3N2 - че има тенденция да доведе до повече смъртни случаи и сериозни заболявания в сравнение с други сезонни грипни вируси.

В CDC изчислява ефективността на ваксината от проба на тестовете грип, извършени на пациенти в пет държави.

Ваксини срещу някои други инфекциозни болести не се считат за успешни, освен ако те са най-малко 90% ефективна. Но грип е особено предизвикателство. През последните десет зими цялостната ефективност на ваксина срещу грип, е средно около 46 процента.

 

ваксина миналата зима се е представил добре в защита на малките деца, за 60 процента ефективна. И го е направил добре в по-големи деца и при хора на възраст от 50 до 64. Но това не е имал ясен ефект при възрастни 18-49, или сред най-старите възрастните.

Резултатите бяха представени по време на среща в Атланта на Консултативния комитет по имунизационни практики, която дава препоръки ваксина за Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

CDC заявиха цифрите са предварителни. Следователите се опитват да разберат дали последните ваксинации грип правят разлика в това колко добре най-новата противогрипна ваксина е работил, както и дали има начин да се провери на повече хора да видят колко бързо се трайна защита на ваксината.

Експертите също търсят да определят дали определени марки ваксина предлагат повече защита, отколкото други. Около 40 процента от възрастните американци получите ваксина грип по-висока доза, която е трябвало да работи по-добре.

Ваксините срещу грип се препоръчват за почти всички американци възраст 6 месеца или по-големи.

Сред инфекциозни заболявания, грип се смята за един от водещите убийци на САЩ. CDC изчислява, че всяка година десетки хиляди смъртни случаи от грип и пневмония.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39942399
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930