Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2015 09:27 - ВЕНЕЦИАНСКАТА КОМИСИЯ РЕСПЕКТИРА УПРАВЛЯВАЩИТЕ
Автор: bosia Категория: Други   
Прочетен: 1394 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.09.2015 09:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ТАЙНАТА Е РАЗКРИТА

Вчера полицията се държа с мен като с ВИП арестант и само дето не извикаха някоя по-млада полицайка да ми направи свирка. Това ме озадачи.

Днес се разбра защо се е случило това.

В България са пристигнали членове на Венецианската комисия.

Ето и текста за ролята на комисията:

Венецианска комисия, официално Европейска комисия за демокрация чрез право, е консултативен орган по конституционо право, създаден към Съвета на Европа през 1990 г. От 2002 г. в работата на комисията могат да участват и страни извън Съвета на Европа.

Всяка страна-членка назначава в комисията по един експерт (и може да назначи евентуален заместник) за срок от 4 год.; експертите трябва да работят като независими специалисти, а не като представители на държавите. По правило, комисията се събира в пълен състав за четири сесии през годината. Сесиите се провеждат във Венеция, откъдето идва и неофициалното име на комисията.

Организационно комисията представлява „частично открито съглашение“ в рамките на СЕ. Това означава, че членовете на СЕ не са задължени да участват в нея, като членството в комисията е открито за трети страни (със съгласието на Комитета на министрите на СЕ); комисията има собствен бюджет, независим от бюджета на СЕ. През 2010 г. членове на комисията са всички 47 държави-членки на Съвета на Европа, а също Алжир, Бразилия, Израел, Република Корея, Киргизия, Мароко, Мексико, Перу, Тунис и Чили; асоциирани членове са Беларус, а наблюдатели са Аржентина, Ватикан, Казахстан, Канада, САЩ, Уругвай, Япония; комисията сътрудничи също с Палестинската автономия, Евросъюза и ЮАР.

Председател на комисията е Джани Букикио от Италия. Членове на комисията от страна на Русия са председателя на Конституционния Съд на Руската Федерация Валерий Зоркин, от Украйна — заместник на ръководителя на администрацията на президента Марина Ставнийчук.

Основен обект за работа на комисията са законите и законопроектите на държавите-членки, свързани с проблемите на конституционното право, в това число стандартите на изборните процедури, правата на малцинствата и др. Документът може да бъде представен за оценка на комисията от самата заинтересована държава, или от друга държава със съгласието на тази страна, която приема документа, а също Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Заключенията на комисията се използват от ПАСЕ под формата на „европейски стандарти“ в областта на демокрацията. Освен това, комисията публикува тематични изследвания върху отделни проблеми, поддържа базата данни CODICES (решения на конституционните съдилища) и VOTA (избирателното право). По въпросите, свързани с изборите комисията си сътрудничи тясно с Бюрото по демократичните институти и правата на човека към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).
Това обяснява и ареста на двамата шефове на РУП от Асеновград и Първомай. Явно, те са "шанаджии" и не участват в държавната контрабанда, а са направили собствена контрабандна мрежа.
Ще предложа Венецианската комисия да направи постоянно присъствие у нас. Тогава полицията ще си върши работата и ще гони истинските престъпници, а не протестиращи.






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11813273
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930