Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2011 11:10 - РАЗМИСЛИ В ДЕНЯ НА ТРАУР
Автор: bosia Категория: Други   
Прочетен: 996 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 16.06.2011 12:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес е траурен ден. Вчера през нощта 8 души загинаха в автомобилна катастрофа.
Много тъжен факт.
Бог да прости душите на починалите.
В същото време съм ядосан на показността на властта и политическата им куртоазия.
България е на трето място в Източна Европа по броя на абортите след Русия и Украйна. По данни за 2009 г. В България при 70 хил. раждания годишно се извършват 37 хил. официални аборти. Това прави над 100 аборта дневно!!
При планирани раждания в Западна Европа около 70% у нас те са едва около 20%.
Българинът не е научен да обмисля стратегия за семейството си. Или се плоди като циганите без да мисли, или се стиска да увеличава семейството си, за да не смъкне стандарта си.
В медиите можеш да видиш  и чуеш всичко, но не и държавна или регионална програма, която да просвещава, да информира, да проучва и да се лансира социална програма, образователна програма или просто да показва семейството като нещо изключително важно и смислено в живота на българина. Спори се дали да раждат жените в къщи или не. Спорят акушер-гинеколозите и родилките. А къде е държавният експерт? Защо не каже позицията на държавната администрация, в светлината на държавната стратегия?
Отговорът е прост.
Защото няма държавна стратегия. Няма държавен орган, който да проучва, подпомага, информира и обезпечава прираста на нацията и грижи за семейството.
Писал съм много пъти за това. В момент, в който нацията се топи у нас няма специализирана институция, която да решава този изключително важен въпрос. Отговорността е разпръсната между министерството на спорта, социалното министерство, министерството на образованието, агенцията за защита на детето и, разбира се, финансовото министерство, което не отделя пари за семейството и репродукцията, а в същото време рестриктивно налага връщането на пари от майките, които са дали децата си на детски дом или само са получавали храна от там.
Това само идиоти могат да го измислят. При това само когато са на власт!
Погледнете политиците ни и техните семейства.
Да сте ги видели някъде заедно?
На едного гонят детето му от швейцарски колеж за наркомания, на друг сина му е в затвора за кражба на коли,на трети е хванат в далавера, четвърти си купува апартаменти и скъпи коли на 20 годишна възраст.
А някой от тях да е спечелил олимпиада по математика? Да е прочул България в Миланската "Ла скала"? Или в "Лувъра"?
А тези дни премиерът ни, който по собствените му думи "Живея сам в къщи като куче и гледам по телевизията мачове!" се изтъпани, че за следващите президентски избори щял да се ожени, за да имало "Първа дама".
Това може да го измисли и каже само дебил. Ако искаше да управлява добре щеше да чете политически, финансови и мениджърски книги или да гледа такива програми по телевизията, а не да гледа мачове. Ако исках България да се управлява от неуправляем запалянко щях да отида на стадиона и да си избера някое "дуче", а не този инфантил.
Ако иска да се жени, за да има България президентша, а не да ражда българчета, по-добре е да отиде и да си купи една надуваема кукла от сексшопа, защото за такава роля спокойно става и куклата.
А иначе у нас всеки ден е ден на траура, защото над 100 българчета ги губим на ден!
Министерството на семейното планиране, възпроизводството и Семейният фонд да помислят по този въпрос.
Но де ги?
Властта винаги е отражение на две неща-
НА НИВОТО НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ
и
НА МАНТАЛИТЕТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ!



Гласувай:
10



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11739592
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031