Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2012 09:21 - Фатален договор с “Кауфланд” разори търговска къща “Ася
Автор: platttonnn Категория: Бизнес   
Прочетен: 1930 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
107 работници уволнени, остават на улицата Емил Джолев Снимка: в."Струма" Най-мощната фирма в сладкарския бранш на Югозапада - търговска къща “Ася”, известна още като “Сладка къща Ася” в Благоевград, изненадващо фалира и 107 работници бяха съкратени. Производствените цехове са затворени, а това се оценява за най-крупния фалит на 2011 г. в Благоевград, пише в.”Струма”. Фирмата стана известна преди 10 години като производител на едни от най-търсените рула и сладкиши, които се продаваха не само на българския пазар, но и в чужбина. Фирма “Ася” стартира бизнеса си в зората на демокрацията с търговия на шоколадови изделия, а по-късно започна модерно производство. Веднага след фалита във фирмата, която е собственост на благоевградчанина Емил Джалев, влязоха инспектори от Инспекцията по труда, за да проверят как е действано с уволнените работници.

“В условията на тежка криза сме. При нас проблемите започнаха заради сключен договор с фиксирани цени с известна международна търговска верига (б.р. според уволнени работници става въпрос за “Кауфланд”). Суровините, с които работим - захар, какао, масла и други, скочиха над 2 пъти, а договорът бе сключен на старите цени. Поради това, че ни е евтина продукцията, нашите партньори от чужбина увеличиха поръчките, с което по силата на вече сключения договор се загробвахме с нови и нови загуби.

Освен това, за да спестим част от загубите, сменихме една от суровините, с които работим. Новите рула не ни се получиха и започнаха да ни връщат брак от Полша, Чехия, Словения и така потънахме още повече. Задлъжняхме и към доставчици. 10 години при мен не е имало текучество, работеше се лоялно, но в случая нямаше какво да се направи. Въпреки тежката криза, която засяга не само нас, се разплатихме с хората си, сега са им начислени и обезщетения заради съкращаването, но нямаме възможност в момента да ги платим. Правим всичко възможно за това”, обяви Емил Джалев



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665358
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив